Jump to content

Photo

Hide Park- Wpisy Poza Głównym Wątkiem Pierwotnego Tematu I Różne Pierdoły Nie Na Temat - Dyskutujesz Na Własne Ryzyko I Odpowiedzialność!

1268 replies to this topic

#1021 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 23 December 2020 - 12:22

Prosimy przestać się naglątwiać :D

#1022 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 693 posts

Posted 23 December 2020 - 12:26

Tak światowo się od razu zrobiło, że aż zawiało Jackowem czy innym Greenpointem.

#1023 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 23 December 2020 - 12:30

Oby przyszły rok dla nas wszystkich już był lepszy wyjazdowo :) Jak człowiek za długo siedzi w jednym miejscu to jednak bardzo źle jest. W tym to i auto mało kilometrów i lotniczych mili mało nabite, tak nie można, człowiek to jednak umiera jak siedzi w jednym miejscu i te same widoki ciągle ma za oknem czy na tych samych trasach. Trzeba się ruszać, poznawać, zwiedzać, nasycać mózg wrażeniami, widokami a co najciekawiej to innymi kulturami.

Uprzejmie proszę o wydzielenie offtopu do nowego wątku w dziale https://szosa.org/forum/41-offtopic/ .

#1024 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 23 December 2020 - 13:18

Dokładnie. Mnie już trafia od pracy w domu i zajmowanie się dwoma dziećmi, których energia rozpiera a na zdalnych lekcjach zamiast uważać to sobie grają na komputerach. Jak tu być zdrowym jak siedząc w domu aż się czuje jak człowieka energia opuszcza...

#1025 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 23 December 2020 - 13:32

Szkoda, że mimo prośby moderator nie wydzielił nowego wątku :( Mogłaby być ciekawa dyskusja sportowo-covidowa poza wątkiem stricte covidowym o tym, co można a co nie.

U nas to wygląda tak, że ja to chociaż mam Zwifta, latem na zewnątrz, pobiegam, jak się da popływam ale moja to zainwestowała w Ring Fit Adventure na Nintendo Switch - swoją drogą super zabawa do ogólnorozwojówki, kardio i nawet ja się wciągnąłem, bo tak to rozciągać mi się nie chce a jednak przy rowerze to rozciąganie warto dorzucić.

#1026 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,219 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 December 2020 - 14:19

No właśnie ale w polskim języku nawet nie mają nazwy, co najwyżej kółka przerzutki... :P. Dla mnie bardziej zrozumiałe jest jockey wheels, ale to może dlatego, że nie czytam ani nie oglądam i nigdy nie czytałem i nie oglądałem za wiele polskich materiałów o serwisie rowerów bo za dużo tu druciarstwa i podejścia "paaanie to ci kowal na wsi ogarnie".

No i jak Cię mikroos lubię i szanuję za prowadzenie biznesu tak jockey wheels to nie jest żaden anglicyzm! To jest po prostu angielska nazwa dla tzw. "kółek przerzutki". Anglicyzm zadomowiony to słowo "budżet" a anglicyzm niezadomowiony to słowo "jogging"! Nie możemy uznać, że every word wypowiedziany w english jest od razu neologizmem.

Ja tam pamiętam tylko derailleur pulley. 

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#1027 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 23 December 2020 - 14:21

ROZMIAR, zdecydowanie bardziej elegancka nazwa ;). Chyba nawet Shimano na kartonikach z kółkami używa "Shimano Derailleur Pulley".

#1028 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 January 2021 - 13:46

ciekawe, nie wiedziałem że jest "aż tak", a właśnie się wyprzedaję z floty licząc na to, że na wiosnę poskładam nową szoskę i mtb  :huh:

#1029 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Posted 04 January 2021 - 14:39

ale ż Ty nie wiedziałeś  ? to dziwne .. .trąbią o tym od końca wakacji, w zasadzie jak juz zamawiałem rower w październiku to trek miał terminy na wrzesień 2021 ;) mnie udało się z innej marki zamówić w październiku na kwiecień :) wesoło jest. Mogłem mieć na styczeń, ale z kombinacjami pod tytułem .... kupimy na campie, zmienimy na shimano :) a campę spróbujemy sprzedać ... wolałem poczekać ;) 

#1030 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 January 2021 - 14:50

wiedziałem, ale nie wiedziałem że jest taki problem z częściami. Ostatnio problem z częsciami miałem w 2018 jak chciałem zamówić klamki ultegry

ale patrzę sobie na allegro rowery nowe - jest tego jeszcze masa, fakt że najwięcej ebików :D ale spodziewałem się większej posuchy

#1031 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 04 January 2021 - 14:58

Sprzedaż nie może rosnąć bez końca. W końcu dojdziemy do punktu, że sprzedaż spadnie a fabryki będą jeszcze jechać pełną parą. Będą musieli zwalniać ludzi na produkcji a ceny rowerów spadną. Pytanie tylko kiedy to nastąpi.

#1032 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 January 2021 - 15:04

^ też o tym pomyślałem, ale myślę, że w 2021 to jeszcze nie nastąpi

a widzę teraz:

Przedsprzedaż
Wysyłka od 5 lip.

:lol:  :lol:

#1033 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 04 January 2021 - 15:06

Albo szczęki. Szczęk więcej i tańsze. Tarcz mniej i droższe.

#1034 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1,224 posts

Posted 04 January 2021 - 15:19

Zależy kto, co chce kupić.
Storck'a można mieć na koniec obecnego miesiąca: https://www.storck-b...ltegra-di2-2x11

Orro w zależności od rozmiaru koniec tego, początek następnego miesiąca:
https://www.orrobike...gra-di2-airbeat

#1035 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 04 January 2021 - 15:24

I Storck ów jest całkiem ładnym rowerem!

• bonobo likes this

#1036 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 January 2021 - 15:26

A jakiś TCR (chyba Advanced Pro 1, na mechanicznej ultegrze) w rozmiarze M i kilka Propelów stoi do wzięcia od ręki w Giant Oporów we Wro. W innych miastach chyba też są, bo dzwoniłem podpytywać o ceny. Jak ktoś lubi Cube, to w zaprzyjaźnionym sklepie we Wro chyba też jest do wzięcia coś od ręki.

#1037 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 January 2021 - 15:27

I Storck ów jest całkiem ładnym rowerem!

Spoko ten Storck. Tylko jakiś nienaturalnie krótki ten mostek na obrazku. Nie zagłębiałem się w tabele, ale wygląda jakby miał 6 cm. 

#1038 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 04 January 2021 - 15:29

Kilka rowerów to owszem jest tu i tam. Tylko jak przychodzi co do czego, to często to nie jest Twój rozmiar lub sklep zamówił (np. pół roku temu) i owszem będzie rozmiar za miesiąc-dwa ale albo inny kolor albo wyższy model i zastanawiaj się tu, czy zdecydujesz się na kolor, którego nie chciałeś czy raczej na wyższy model, do którego musisz dopłacić 4000zł, których to nie planowałeś wydać... :P.

#1039 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 04 January 2021 - 15:34

Spoko ten Storck. Tylko jakiś nienaturalnie krótki ten mostek na obrazku. Nie zagłębiałem się w tabele, ale wygląda jakby miał 6 cm. 

Chyba nawet Storck bardziej składny od Orro, z drugiej strony on po prostu wygląda jak bardzo lekko zmodyfikowany nowy Tarmac SL7.

Orro się zdecydowanie bardziej wyróżnia, jest ciekawe i całkiem ładne ale Orro to już powoli Madonkę przegania swoją "muskulaturą" :P

#1040 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1,224 posts

Posted 04 January 2021 - 15:38

Właśnie gdybym dostał teraz impuls do zakupu to prawdopodobnie byłby to Storck.
Sama postać Markusa Storck'a jest dosyć ciekawa.

Reply to this topic