Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

680 odpowiedzi w tym temacie

#581 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 18 luty 2020 - 18:06

Dzięki Uraz za kolejne ogarnięcie tematu. Również i do mnie paczka dotarła. Też mnie trochę rozmiarówka zaskoczyła. Zakładałem, że koszulka i bluza będą za duże, okazały się idealne. Spodenki, które miały być idealne, są na granicy wejścia.

• uraz lubi to

#582 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 luty 2020 - 18:09

[...] Zerknij proszę na ten rodzaj szycia przy wkładce premium. [...]

Masz rację, szwy są poprowadzone tak jak w spodenkach z wkładką Dr. Pad mimo, że miały być tak jak w spodenkach premium. Zapytam o co chodzi.

BTW> Twoje spodenki nie są wyjątkiem - wszystkie zostały uszyte w ten sam sposób.

Ja zamówiłem jedne spodenki z wkładką Elastic Interface czyli premium. Otrzymałem z wkładką Dr. Pad.

Kolejna pomyłka przy pakowaniu. Mógłbyś mi napisać maila lub wiadomość prywatną które to zamówienie i co jest źle?

• Siecky lubi to

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#583 d.m.

d.m.
  • Użytkownik
  • 161 postów

Napisano 18 luty 2020 - 19:33

174cm / 69kg

56e58cecf6d6.jpg

Koszulka (CUT) i spodenki M - leży elegancko. Ewentualnie nogawki krótsze bym wziął, gdybym miał wybierać jeszcze raz. No i nie wiem co mnie zamroczyło, żeby nie wziąć kieszonki na zamek. Tak czy inaczej ja jestem zadowolony. Dzięki Uraz :)

• pimpf i uraz lubią to

#584 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 406 postów
  • SkądWarszaw

Napisano 18 luty 2020 - 19:52

Przyłączę się do podziękowań dla Uraza. Dobra robota!

Z całego zestawu najbardziej podoba mi się koszulka potówka (L-ka) :-) Na drugim miejscu koszulka Cut - też L-ka. Całkiem trafiłem z rozmiarem - jest fajnie dopasowana co lubię. Fajna jest ta kieszonka na zamek i lekki materiał - na lato w epoce globalnego ocieplenia będzie jak znalazł. Było kilka wiszących nitek ale to do ogarnięcia.

Spodnie XL z wkładką Elastic Interface najmniej mi się podobają - konkretnie chodzi mi o niepełne obszycie. Słabo to wygląda i prawdopodobnie będzie podatne na rozdarcie. Tym bardziej, że ktoś rozpędził się z nożycami i wkładka jest lekko nacięta.

Pozdrawiam,

Jarek

1.jpg

2.jpg

• uraz i jijx lubią to

#585 keisaj

keisaj
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądRzeszów/Nowa Wieś

Napisano 18 luty 2020 - 20:00

a jaki rodzaj szycia Ci zastosowali ? Premium czy Standard ?

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Prowadzenie szwów standart

#586 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 18 luty 2020 - 20:16

Przyłączę się do podziękowań dla Uraza. Dobra robota!

Z całego zestawu najbardziej podoba mi się koszulka potówka (L-ka) :-) Na drugim miejscu koszulka Cut - też L-ka. Całkiem trafiłem z rozmiarem - jest fajnie dopasowana co lubię. Fajna jest ta kieszonka na zamek i lekki materiał - na lato w epoce globalnego ocieplenia będzie jak znalazł. Było kilka wiszących nitek ale to do ogarnięcia.

Spodnie XL z wkładką Elastic Interface najmniej mi się podobają - konkretnie chodzi mi o niepełne obszycie. Słabo to wygląda i prawdopodobnie będzie podatne na rozdarcie. Tym bardziej, że ktoś rozpędził się z nożycami i wkładka jest lekko nacięta.

Pozdrawiam,
Jarek

1.jpg

2.jpg

Ja bym to reklamował.
  • wierzba lubi to

#587 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 luty 2020 - 20:26

Ja również bym reklamował 

• wierzba lubi to

#588 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 luty 2020 - 20:31

Hmm, ja mam wkładkę Pada, czarne ściągacze i cała wkładka obszyta dookoła.

#589 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 18 luty 2020 - 20:45

U mnie wszystko w porządku, 3 pary spodenek i koszulka. Wymiarowo to samo co zamówienie z tamtego roku. Jedynie ściągacze w spodenkach są trochę za wąskie ale domyślam się, że po kilku jazdach się to zmieni.

Koszulka CUT XL.

Spodenki XL.

196cm/ 90kg.

20200218-153331.jpg

• pimpf lubi to

#590 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 luty 2020 - 20:53

Hmm, ja mam wkładkę Pada, czarne ściągacze i cała wkładka obszyta dookoła.

A powinno być coś innego? 

#591 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 luty 2020 - 21:31

Dla mnie ok, ale skoro cześć ma obszytą tylko fragmentami, to nie wiem już jak miało być:)

#592 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 18 luty 2020 - 21:37

Ty piszesz o obszyciu wkładki - standard jest obszyta dookoła, a premium częściowo, a chłopaki o szwach łączących panele standard vs premium. To dwie różne rzeczy. 

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#593 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 18 luty 2020 - 22:38

Fajny komplecik. Wielkie dzięki dla @uraz za organizację i uchylenie mi drzwi sklepiku nieco "po godzinach" :)))

• uraz lubi to

#594 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 19 luty 2020 - 00:02

Koszulki byly classic czy training?

#595 TOMA52

TOMA52
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19 luty 2020 - 02:01

Przyłączam się do podziękowań dla organizatora! U mnie spodenki premium super, potówka tak samo, koszulka bardzo ładna, gradient wyszedł świetnie, wziąłem training i niestety rękawki odstają, trzeba przypakować łapę. Wszystko xl przy 188 cm / 86 kg
  • uraz lubi to

#596 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 19 luty 2020 - 08:29

Nacięcia na wkładce Elastic Interface...

U mnie nacięcie na wkładce również występują... a dokładnie rzecz ujmując jest ich dokładnie 8... dokładnie tyle ile jest zaszewek przy montowaniu tej właśnie wkładki...

Podobno jest to krawiecki sposób na oznaczanie miejsc dokąd powinno być prowadzone szycie / zrobiona zaszewka...
O ile jest to zrobione prawidłowo, samo nacięcie kończy się w miejscu zaszewki i jest mało widoczne No i powiedzmy... że nie jest podatne na rozdarcie...
Jak dla mnie jest to dość wątpliwy sposób na usprawnienie sobie roboty... tym bardziej, że mam nacięcie które jest 2 cm od zaszewki...

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
  • wierzba lubi to

#597 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 19 luty 2020 - 08:44

Nie zamawiałem ale tak czytam i widzę, że jednak mało jest tych którym wszystko podoba się na och i ach :) Nasza grupa zamawiała u Danielo. Czas oczekiwania od ostatecznej akceptacji i przelewu to jeden miesiąc, ale takich dyskusji nie było..:o Ale fakt, każdy na miejscu przymierzył i wszyscy z jednej okolicy.

Ogólnie fajne stroje. Jakby ktoś sprzedawał „L” to dajcie znać. :)

#598 dery

dery
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • Skądck

Napisano 19 luty 2020 - 08:52

Jak ktoś nie trafił z rozmiarem mogę odkupić koszulkę M

#599 dery

dery
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • Skądck

Napisano 19 luty 2020 - 08:53

Jak ktoś nie trafił z rozmiarem mogę odkupić koszulkę M

#600 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 19 luty 2020 - 09:32

Nie zamawiałem ale tak czytam i widzę, że jednak mało jest tych którym wszystko podoba się na och i ach :) Nasza grupa zamawiała u Danielo. Czas oczekiwania od ostatecznej akceptacji i przelewu to jeden miesiąc, ale takich dyskusji nie było.. :o Ale fakt, każdy na miejscu przymierzył i wszyscy z jednej okolicy.

Ogólnie fajne stroje. Jakby ktoś sprzedawał „L” to dajcie znać. :)

Patrząc na koszulkę Raso to wyższa półka jak Danielo - po 2 sezonach ta niebieska Raso z zamówienia tutaj wygląda lepiej jak z Danielo po jednym sezonie - najgorzej ściągacze na rękach w Raso dalej ok a w Danielo wiszą i są szersze

Dodaj odpowiedź