Dzięki Uraz za kolejne ogarnięcie tematu. Również i do mnie paczka dotarła. Też mnie trochę rozmiarówka zaskoczyła. Zakładałem, że koszulka i bluza będą za duże, okazały się idealne. Spodenki, które miały być idealne, są na granicy wejścia.
[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 18 luty 2020 - 18:09
[...] Zerknij proszę na ten rodzaj szycia przy wkładce premium. [...]
Masz rację, szwy są poprowadzone tak jak w spodenkach z wkładką Dr. Pad mimo, że miały być tak jak w spodenkach premium. Zapytam o co chodzi.
BTW> Twoje spodenki nie są wyjątkiem - wszystkie zostały uszyte w ten sam sposób.
Ja zamówiłem jedne spodenki z wkładką Elastic Interface czyli premium. Otrzymałem z wkładką Dr. Pad.
Kolejna pomyłka przy pakowaniu. Mógłbyś mi napisać maila lub wiadomość prywatną które to zamówienie i co jest źle?
- Siecky lubi to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 18 luty 2020 - 19:33
174cm / 69kg
Koszulka (CUT) i spodenki M - leży elegancko. Ewentualnie nogawki krótsze bym wziął, gdybym miał wybierać jeszcze raz. No i nie wiem co mnie zamroczyło, żeby nie wziąć kieszonki na zamek. Tak czy inaczej ja jestem zadowolony. Dzięki Uraz
- pimpf i uraz lubią to
Napisano 18 luty 2020 - 19:52
Przyłączę się do podziękowań dla Uraza. Dobra robota!
Z całego zestawu najbardziej podoba mi się koszulka potówka (L-ka) :-) Na drugim miejscu koszulka Cut - też L-ka. Całkiem trafiłem z rozmiarem - jest fajnie dopasowana co lubię. Fajna jest ta kieszonka na zamek i lekki materiał - na lato w epoce globalnego ocieplenia będzie jak znalazł. Było kilka wiszących nitek ale to do ogarnięcia.
Spodnie XL z wkładką Elastic Interface najmniej mi się podobają - konkretnie chodzi mi o niepełne obszycie. Słabo to wygląda i prawdopodobnie będzie podatne na rozdarcie. Tym bardziej, że ktoś rozpędził się z nożycami i wkładka jest lekko nacięta.
Pozdrawiam,
Jarek
- uraz i jijx lubią to
Napisano 18 luty 2020 - 20:16
Przyłączę się do podziękowań dla Uraza. Dobra robota!
Z całego zestawu najbardziej podoba mi się koszulka potówka (L-ka) :-) Na drugim miejscu koszulka Cut - też L-ka. Całkiem trafiłem z rozmiarem - jest fajnie dopasowana co lubię. Fajna jest ta kieszonka na zamek i lekki materiał - na lato w epoce globalnego ocieplenia będzie jak znalazł. Było kilka wiszących nitek ale to do ogarnięcia.
Spodnie XL z wkładką Elastic Interface najmniej mi się podobają - konkretnie chodzi mi o niepełne obszycie. Słabo to wygląda i prawdopodobnie będzie podatne na rozdarcie. Tym bardziej, że ktoś rozpędził się z nożycami i wkładka jest lekko nacięta.
Pozdrawiam,
Jarek
Ja bym to reklamował.
- wierzba lubi to
Napisano 18 luty 2020 - 20:45
U mnie wszystko w porządku, 3 pary spodenek i koszulka. Wymiarowo to samo co zamówienie z tamtego roku. Jedynie ściągacze w spodenkach są trochę za wąskie ale domyślam się, że po kilku jazdach się to zmieni.
Koszulka CUT XL.
Spodenki XL.
196cm/ 90kg.
- pimpf lubi to
Napisano 18 luty 2020 - 21:37
Ty piszesz o obszyciu wkładki - standard jest obszyta dookoła, a premium częściowo, a chłopaki o szwach łączących panele standard vs premium. To dwie różne rzeczy.
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 19 luty 2020 - 02:01
- uraz lubi to
Napisano 19 luty 2020 - 08:29
U mnie nacięcie na wkładce również występują... a dokładnie rzecz ujmując jest ich dokładnie 8... dokładnie tyle ile jest zaszewek przy montowaniu tej właśnie wkładki...
Podobno jest to krawiecki sposób na oznaczanie miejsc dokąd powinno być prowadzone szycie / zrobiona zaszewka...
O ile jest to zrobione prawidłowo, samo nacięcie kończy się w miejscu zaszewki i jest mało widoczne No i powiedzmy... że nie jest podatne na rozdarcie...
Jak dla mnie jest to dość wątpliwy sposób na usprawnienie sobie roboty... tym bardziej, że mam nacięcie które jest 2 cm od zaszewki...
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
- wierzba lubi to
Napisano 19 luty 2020 - 08:44
Ogólnie fajne stroje. Jakby ktoś sprzedawał „L” to dajcie znać.
Napisano 19 luty 2020 - 09:32
Nie zamawiałem ale tak czytam i widzę, że jednak mało jest tych którym wszystko podoba się na och i ach Nasza grupa zamawiała u Danielo. Czas oczekiwania od ostatecznej akceptacji i przelewu to jeden miesiąc, ale takich dyskusji nie było.. Ale fakt, każdy na miejscu przymierzył i wszyscy z jednej okolicy.
Ogólnie fajne stroje. Jakby ktoś sprzedawał „L” to dajcie znać.
Patrząc na koszulkę Raso to wyższa półka jak Danielo - po 2 sezonach ta niebieska Raso z zamówienia tutaj wygląda lepiej jak z Danielo po jednym sezonie - najgorzej ściągacze na rękach w Raso dalej ok a w Danielo wiszą i są szersze