Jump to content

Photo

Zwift

zwift

577 replies to this topic

#221 Damios

Damios
  • Użytkownik
  • 163 posts

Posted 05 May 2020 - 10:34

Jak masz załadowaną subskrypcje to będzie Ci co miesiąc ściągać hajs z konta póki jej nie wyłączysz. 25km musiałeś już wykorzystać na tym koncie. 

Teraz, po pobraniu 2 Maja tej kasy masz zapłacony miesiąc. Kolejny raz ściągnie Ci 2 Czerwca tak jak masz napisane, chyba, że w międzyczasie anulujesz. Wtedy możesz jeździć do 1 Czerwca. 

Bielsko-Biała Cycling

#222 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 05 May 2020 - 10:49

Już pobrało opłatę za maj, więc zwrotu żadnego nie będzie. Jak nie chcesz, żeby pobrało opłatę w czerwcu, to do tego czasu musisz anulować subskrypcję. Możesz zrobić nawet to teraz, a i tak cały maj będziesz jeździł

#223 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 05 May 2020 - 11:44

No właśnie  patrząc na wyciąg z konta to nie jestem pewien czy jak się w ogóle   nie jeździ albo <25  to pobierają

tak mi zjadło

płatność 23.10.2019- 14,99 usd

.....nic nie pobierało 

płatność 04.04.2020-14,99 usd

płatność 02.05.2020-`14,99 usd

same km tak wyglada:

Październik 2019- ca 100km ( jazdy od 28X-do 30 X)

Listopad 2019- ca 16 km ( 3,5 i 27 listopad)

Grudzień 2019 - 9km ( 1 jazda 17 XII)

Styczeń 2020- 19 km ( 1 jazda 4 I)

Luty 2020- 15 km ( 1 jazda 11 Luty)

Marzec 2020- 0 km

Kwiecień 2020 - ca 170 km ( regularnie od 1 do 18 IV)

maj  2020- 0 km

Karta podana w Zwifcie przestała być ważna od 10 go Lutego , nowy numer podałem jak zaczęliśmy jeździć czyli ca Kwiecień.

( czyli albo te 25 km dotyczy każdego rozpoczętego okresu/miesiaca, albo nie są w stanie pobrać kiedy karta jest nieważna)

Znaczy nie ma to już wielkiego znaczenia bo.....dałem CANCEL MEMBERSHIP  ( pausa była max tylko na 12 tygodni, potem zapomnę ....jak będzie potrzeba założy się nowe) 

#224 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 05 May 2020 - 14:02

No jak karta jest nieważna, to trudno, żeby mogli pobrać cokolwiek ;)

I Zwift nie patrzy kto ile km przejeżdża, tylko do razu w danym dniu obciążają bezzwrotnie kartę. 

#225 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 05 May 2020 - 18:45

Myśłę, że  jednak jest te 25 km free -co miesiąc.

takie coś znalazłem  

''An unlimited subscription to Zwift costs a monthly fee ($14.99/month in the United States). When you first sign up, you get a 7-day free trial subscription. After that, you will get another 25 kilometers (15.5 miles) of distance free every month''

źródło https://zwiftinsider...-zwift-cycling/

Normalnie powinni mnie ''ścigać'' za te 2 czy 3 miesiące bez płacenia- potrąciliby sobie z konta nawet jak karta nieważna - to jest połączone.

#226 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 05 May 2020 - 19:41

A ja myślę, że Zwft coś niedomaga. Miałem podobną sytuację, Zlikwidowałem kartęw ubiegłym roku wiosną i zapomniałem. Wyłączyłem w maju subskrypcje Zwifta i włączyłem dopiero jesienią. Zwift upomniał się o płatność dopiero w trzecim miesiącu. Przejechałem w tym czasie dobre ponad 1.000 km :)

#227 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Posted 17 May 2020 - 15:02

Znany z wielu śląskich segmentów i ustawek Stu Król WPKiW

https://eurosport.tv...wo,1016118.html

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#228 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,617 posts
  • SkądSulęcin

Posted 17 May 2020 - 18:35

Myśłę, że  jednak jest te 25 km free -co miesiąc.

takie coś znalazłem  

''An unlimited subscription to Zwift costs a monthly fee ($14.99/month in the United States). When you first sign up, you get a 7-day free trial subscription. After that, you will get another 25 kilometers (15.5 miles) of distance free every month''

źródło https://zwiftinsider...-zwift-cycling/

Normalnie powinni mnie ''ścigać'' za te 2 czy 3 miesiące bez płacenia- potrąciliby sobie z konta nawet jak karta nieważna - to jest połączone.

Bo jest co miesiąc 25 km darmowo. A właściwie raz na miesiąc, jak nie masz aktywnej subskrypcji. Wtedy możesz raz na miesiąc przejechać 25 km za darmochę. Albo pod koniec subskrypcji (lub w obojętnie jakim terminie), anulujesz subskrypcję, która i tak jest ważna do końca miesięcznego okresu subskrypcji, po jej zakończeniu masz jedną jazdę 25 km z pełnym liczeniem wszystkiego np "kropelek", ale w ramach tej jazdy możesz jeździć właściwie do upadłego, tyle tyko, że po tych 25 km następnych nie masz do niczego liczonych, ani żadnych kropelek, bonusów itp.

Kolejna jazda już się nie odbędzie.

Te 25 km najefektywniej wykorzystać wybierając Alpe Du Zwift - konkretnie to Road to Sky (19,9 km) - sam podjazd nagrodzony będzie "kołem fortuny", a reszta darmowych km do 25 wykorzysta się na zjeździe.

• kudl4t4 likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#229 Damios

Damios
  • Użytkownik
  • 163 posts

Posted 25 May 2020 - 08:34

Połączyłem sobie konto Zwift z TrainingPeaks. W jaki sposób sprawić aby historyczne jazdy na Zwift pojawiły się w kalendarzu na TP? Gdzieś jakąś synchronizacje trzeba zrobić?

Bielsko-Biała Cycling

#230 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 09 June 2020 - 23:25

Historyczne się nie pojawią, tylko kolejne, nowe. Możesz, ewentualnie ręcznie pobrać i przesłać pliki do danej platformy.
Using Tapatalk

#231 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 15 June 2020 - 20:10

SyncMyTracks na andro albo https://tapiriik.com/ dadzą radę.

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#232 nwire

nwire
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 28 September 2020 - 17:34

Witam szanownych kolegow. Mam pytanie odnosnie tej aplikacji. Czy wystarczy mi jedynie czujnik predkosci czy musze dokupic jeszcze czujnik kadencji? Zamowilem jedynie czujnik predkosci i nie mam jak tego sprawdzic.

#233 czach

czach
  • Użytkownik
  • 527 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 September 2020 - 18:54

Czujnik prędkości to minimum. :-)

Marcin „czach“ Trzaska SQ6

-- 

Marcin Trzaska

#234 nwire

nwire
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 28 September 2020 - 19:50

Dziękuję za odpowiedź.

Wysłane z mojego Redmi Go przy użyciu Tapatalka

#235 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 28 September 2020 - 21:50

https://zwift.com/hardware?__znl=en-eu

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#236 nwire

nwire
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 29 September 2020 - 15:22

''...so you'll need a speed and cadence sensor or a power meter to connect to Zwift." Tu jest wyraznie napisane, ze potrzeba czujnika predkosci i kadencji lub miernika mocy stad moje watpliwosci i zadane pytanie na forum.

#237 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 30 September 2020 - 07:10

To ja ci napiszę z praktyki: wystarcza czujnik prędkości. Bez czujnika kadencji mi tylko wyświetla jakieś losowe wartości kadencji ale na nic to nie wpływa. Da się jeździć.Jedynie przy treningach, w których masz narzucone, że masz jechać z daną kadencją będzie ci pisało, że masz za dużą albo za małą.

#238 nwire

nwire
  • Użytkownik
  • 35 posts

Posted 30 September 2020 - 12:00

To ja ci napiszę z praktyki: wystarcza czujnik prędkości. Bez czujnika kadencji mi tylko wyświetla jakieś losowe wartości kadencji ale na nic to nie wpływa. Da się jeździć.Jedynie przy treningach, w których masz narzucone, że masz jechać z daną kadencją będzie ci pisało, że masz za dużą albo za małą.

Tak jak mowisz bo wlasnie sprawdzam jak to dziala :) Mam bardzo stary trenazer, kupiony kiedys na jako uzywany. Jego nazwa to: " TACX CYCLE TRACK" i zastanawiam sie na jakim oporze jezdzic tak aby bylo jak najdokladniejsze odzwierciedlenie predkosci po plaskim.

Attached File  tacx.jpg   398.06KB   25 downloads

#239 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 30 September 2020 - 12:16

Przy trenażerach bez automatycznego sterowania oporem zwift działa tak, że zawsze masz ustawiony jeden poziom. Nie ważne czy masz płasko czy podjazd. Na podjazdach on ci po prostu zaczyna wyświetlać coraz mniejsze prędkości i musisz dawać twardsze przełożenia, żeby jechać szybciej. Przez to będziesz miał trudniej. Mój trenażer akurat jest na liście zwifta i tam po prostu pisze, że mam opór ustawić na 3 i tyle. Poszukaj czy twój trenażer nie jest klonem któregoś z listy.

#240 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 30 September 2020 - 18:58

Przejezdzilem jeden sezon na Zwift na podobnym trenazerze, także ustawiałem manetke na 3 poziomie, natomiast jak kolega pisał wcześniej opór (symulację podjazdu) wykonujesz przełożeniami w rowerze czasem w celu zwiększenia oporu możesz także manetką trenażera. Dodatkowo prezycje jazdy Zwift zwiększysz kupując pomiar mocy, wtedy wartości watow będą dokładne, a nie szacowane. Dodałbym jeszcze, że ważne, w przypadku trenażeów na tylne koło, jest ciśnienie w oponie, staraj się pompować zawsze tak samo, aby docisk opony do rolki był za każdym razem taki sam. Wpływa to na opór.
Using Tapatalk

Reply to this topic