Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zwift

zwift

568 odpowiedzi w tym temacie

#241 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 01 październik 2020 - 07:57

Znalezione w sieci, nie testowałem jeszcze więc nie dam głowy że działa

Poradnik  z cyklu jak przycebulić na Zwifcie 19% + dodatkowe 25% w extra bonusie :)

Ojro ostatnio drogawe, subskrypcja wychodzi ~68 papierów NPB tak więc:

Logujemy przez przeglądarkę na nasze konto, w prawym górnym klikamy na nasze zdjęcie, następnie "membership" i "edit payment method". Wybieramy Kanadę. Wtedy nasza karta zostanie obciążona kwotą 19 CAD (55 PLN).

Podpinamy oczywiście ulubionego revoulta ze środkami na JEDEN miesiąc. Po miesiącu Zwift próbuje pobrać kasę, co oczywiście się nie udaje. Będzie tak próbował przez tydzień, po czym da sobie siana. Znów odnawiamy subskrypcję.

Tydzień jeżdżenia za free to 1/4 miesiąca :D

• Prozor lubi to
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#242 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 01 październik 2020 - 09:15

Co do kandyjskich dolców - zgoda, dobry hack. Właściwie to trzeba byłby sprawdzić kursy wszystkich obsługiwanych walut. Ja poprzednio używałem dolców, choć amerykańskich, wychodziło taniej niż euro. Ale fakt, nie zaskoczyłem, że można inne waluty jeszcze porównać, trzeba będzie to wkrótce wypróbować. 

Ale co do tego jeżdżenia tydzień za free, to mam wątpliwości. O ile subskrypcja nie będzie odnowiona to pewno tak, jeśli jednak płatność będzie zrealizowana po upływie tego tygodnia, to nie jestem pewny, czy przypadkiem jednak ten "darmowy" tydzień, nie zostanie opłacony z opłaty dokonanej w następnym tygodniu. 

Tak na szybko patrząc po pierwszej z brzegu tabeli (mBank, w realu trochę taniej, chociaż i tak złotówka ostatnio poleciała...):

USD 15 * 3,97 = 59,55
CAD 19 * 2,99 = 56,81
GBP 13 * 5,14 = 66,82
EU 15 * 4,67 = 70,05

Różnicy pomiędzy USD, a CAD dużej nie ma (2,74 zł), chociaż grosz do grosza... Na pewno nie warto ustawiać waluty EU/GBP. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#243 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 postów

Napisano 01 październik 2020 - 09:20

Jeżeli wykupisz dopiero po wyłączeniu planu Unlimited, to jesteś do przodu.

Jeżeli wykupisz w trakcie tego tygodnia, gdzie jeszcze próbuje pobrać kasę, to nie jesteś do przodu :)

W skrócie - wykup dopiero jak Ci przejdzie na Triala.

Ribble R872 - Octane One Gridd

#244 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 01 październik 2020 - 09:47

Dokładnie tak jak pisz sthEn: jeździsz grzecznie i czekasz aż zdegradują Cie do darmowego konta. Tyle mówi teoria. 

Pogoda pod psem więc wkrótce będziemy testować :)

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#245 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 01 październik 2020 - 10:04

No to jeszcze modyfikacja, dla tych, którzy nie mają kart doładowywanych, a opłacają z karty "normalnej": ustawienie w okresie odnowienia subskrypcji limitu płatności internetowej na mniej niż wynosi opłata subskrypcyjna. Albo blokada płatności internetowych. 

Chociaż może to być małym problemem dla posiadaczy tylko jednej karty... 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#246 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 postów

Napisano 01 październik 2020 - 10:13

Revolut jest darmowy, w tym masz darmowe jednorazowe karty płatnicze.

Raz zapłacisz, usuwasz, generujesz nową - co za problem? :)

Żeby nie było, osobiście przetestuję ten "darmowy tydzień", bo subskrypcja skończyła mi się 26.09 - od tego dnia jestem w statusie "Zwift Unlimited (Past Due)". Jutro albo w sobote pewnie przerzuci mnie na triala i dam znać jak się skończy z pierwszej ręki :D

#247 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 01 październik 2020 - 10:18

Dobrze kojarzę, że subskrypcja startuje dopiero jak się zaloguje i zacznę jeździć?
Co mam na myśli - dzisiaj wykupuje subskrypcję, ale nie jeżdżę przez dwa tygodnie.
Po dwóch tygodniach pierwsza jazda i wtedy zaczyna upływać 30 dni.

#248 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 01 październik 2020 - 10:46

Czytam i nie wierzę :o

Piszemy na forum o rowerach za 20 kpln, nowych Trekach Emonda, Madone itp , prowadzimy rozkminę jaki rower kupić za 10,20,30 kpln, a WY tu drążycie temat jak być "JANUSZEM ZWIFT" i przycebulić 13 pln bo "ojro drogie" i tydzień kręcić za free.

Wiem,że każdy liczy kasę ale bez jaj. :(

Litości Panowie.

Normalnie "łeb wybucha"

• JHartman lubi to

#249 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 01 październik 2020 - 10:54

Piszemy na forum o rowerach za 20 kpln, nowych Trekach Emonda, Madone itp , prowadzimy rozkminę jaki rower kupić za 10,20,30 kpln, a WY tu drążycie temat jak być "JANUSZEM ZWIFT" i przycebulić 13 pln bo "ojro drogie" i tydzień kręcić za free.

Litości Panowie.

Normalnie "łeb wybucha"

Dla mnie nie jest to nic nienormalnego. Ceny rosną i każdy liczy pieniądz. Można kupić samochód za 400k, ale jak mam płacić za usługę określoną cenę, albo cenę o 10% niższą, to wolę zapłacić mniej niezależnie od tego czy mnie stać czy nie.

Na tym się ludzie bogacą. Każdy przedsiębiorca wybierze tańszą usługę jeśli tylko może. Oczywiście tam chodzi o dużo wyższe kwoty, ale jednak.

Czym innym jest zakup jednego produktu, jednorazowo za wyższą kwotę, a regularne zakupy usługi, która może kosztować więcej lub mniej w zależności od sposobu zakupu. Dobrym przykładem jest koszt serwisu roweru. Stać mnie na rower, mogę go serwisować sam, może zrobić mi to lokalny serwis za 150 czy 200 zł, a mogę oddać do Airbike i zrobią to samo za 400 zł. Co z tego że mnie stać na rower.

#250 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:12

Revolut jest darmowy, w tym masz darmowe jednorazowe karty płatnicze.

Raz zapłacisz, usuwasz, generujesz nową - co za problem? :)

Jednorazowych kart nie ma w darmowym planie revoulta

@renton to się optymalizacja kosztów nazywa. Poczytaj dlaczego bogaci ludzie są bogaci :] Nie musisz, nie korzystasz. Płacisz pełną kwotę, albo wcale. Tym tokiem rozumowania to nie korzystam z żadnych promocji bo "mnie stać"

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#251 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:12

Kolego @dmxzor rozmawiamy o kwocie  13 pln.

Kręcąc na Zwift i płacąc sposobem 'JANUSZA ZWIFT"  od dziś do kwietnia 2021 nie uzbierasz nawet na porządne centrowanie kół z serwisem piast.

"Patrz Halyna przytnę 13 pln na Zwift ,będę miał na kawusie w Starbaksie" ;)

#252 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:19

Stary ale co Ty rozbijasz gówno na atomy ? Tobie od ~100 zaoszczędzonej na chomikowaniu w zimie głowa wybucha, a drugi nie przejdzie obojętnie. Looz

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#253 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:20

@renton to się optymalizacja kosztów nazywa. Poczytaj dlaczego bogaci ludzie są bogaci :] Nie musisz, nie korzystasz. Płacisz pełną kwotę, albo wcale. Tym tokiem rozumowania to nie korzystam z żadnych promocji bo "mnie stać"

Ale nie mówimy tutaj o gospodarce świata, Bilu Gatesie czy tak ładnie nazwanej "optymalizacji kosztów" , promocji na Ferrari ,itp 

Piszemy tylko o "cebuli" za 13pln.

#254 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:21

Dla jednego 13 zł to dla drugiego 13 tys złotych. ;)
  • renton lubi to

#255 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 01 październik 2020 - 11:25

Wygrałeś @renton. Szkoda klawiatury. @Prozor skasuj posta i całą dyskusję bo nie warto cebulić. Szeryf zadecydował i już. On nie ma to nikt nie będzie miał   :D

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#256 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 postów

Napisano 01 październik 2020 - 12:04

No jak nie ma? Mam plan standard, i mogę generować DISPOSABLE CARDS (te różowe) ile chcę. Zakupię, usuwam, generuję nową.

#257 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 postów

Napisano 01 październik 2020 - 12:05

Kolego @dmxzor rozmawiamy o kwocie  13 pln.

Kręcąc na Zwift i płacąc sposobem 'JANUSZA ZWIFT"  od dziś do kwietnia 2021 nie uzbierasz nawet na porządne centrowanie kół z serwisem piast.

"Patrz Halyna przytnę 13 pln na Zwift ,będę miał na kawusie w Starbaksie" ;)

13zł miesięcznie tu

5zł miesięcznie tam

8zł miesięcznie tu

4zł miesięcznie tam

6zł miesięcznie tam

itd...

I nagle robi się 500zł rocznie. To już nie jest pomijalne.

W Lidlu też kupuję dwie sztuki czegoś, jak w parze wychodzi taniej (jeżeli potrzebne i wiem, że się nie zmarnuje). Niby 3zł, też JANUSZ LIDLA ze mnie? Teraz pomyśl ile z takich bzdetów wychodzi przez cały rok. Zarabiam dobrze, ale nie lubię głupio wydawać, jeżeli nie muszę. I też nie kupuję oczywiście produktów z promocji tylko dlatego, że są w promocji :D

• samuraj_84 lubi to

#258 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 październik 2020 - 12:20

Litości Panowie.

Normalnie "łeb wybucha"

E,no... są też tacy co biorą kredyt, żeby kupić rower za 2,5k.
Mnie osobiście cena Zwifta bardzo boli, tym bardziej że używałem go jak nie było innej opcji. Dla mnie 50zł za to, żeby poużywać softu przez 2-3h miesięcznie to jest dużo.

#259 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2020 - 13:17

a jak co tydzień zakładam nowe konto to cebulę czy nie ? ;) w sezonie zimowym zdaża mi się jeździć raz tygodniowo na zwift ... nie bardzo czuję potrzebę płacenia 7 dych za taką przyjemnosć. 

#260 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 01 październik 2020 - 13:41

Na tym polega problem zarabiania w złotówkach, a płacenia w euro.
Gdyby Zwift kosztował 15 pln, a nie euro, to nie wiem, czy ktoś zwracałby sobie głowę poszukiwaniem oszczędności.

Dodaj odpowiedź