Nie zaczynajcie z polityką w tym temacie proszę. Po co?
Posted 02 October 2020 - 16:45
Udalo mi sie na kilka sekund polaczyc USB ANT+ z Decathlonu wiec pomyslalem, ze jak kupie przedluzacz USB to rozwiaze problem. No niestety. Zrywa polaczenie po kilku sekundach w Zwift jak i w programie Rouvy. Przykladalem juz praktycznie do czujnika HR i jak najblizej czyli kilka cm od czujnika predkosci. Laczy a za chwile zrywa. Mam Win10 64 i sterowniki sa zainstalo To juz 2 USB z Decathlonu i nie dziala. Ide im to oddac i zapomniec, ze zmarnowalem 2 godziny nerwow.
Posted 02 October 2020 - 16:59
Ponieważ złotówka na świecie nic nie znaczy
Podobnie jak rupie, baty i 99,9% innych walut świata. Dlatego
Nie wierzysz w siłę złotego? Co za patriota z Ciebie? Premier z Prezydentem i prezesem enbepu se żyły wypruwają, a tu taka niewdzięczność
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Na kremlu pewnie biją Ci brawo.
@Prozor przeniesiesz do stosownego wątku?
Posted 02 October 2020 - 17:11
Czy Zwift ma sens dla totalnego amatora? Wytrzymuje maksymalnie tak do godziny. Moc mniej wiecej 0,8W/kg przy tetnie 115-120. Moim celem jest zgubienie paru kilogramow do wiosny. Nie lubie sie scigac za to lubie dluzsze wycieczki. Czy w tym przypadku jest sens wykupienia subskrybcji na ten program gdzie pewnie nie wykorzystam go nawet w 50%? Gdyby kosztowal mniej to moglbym go traktowac jako umilacz czasu bo nawet czas szybciej lec niz na zwyklym kreceniu. Liczac miesiace po okolo 60 zlotych to do wiosny nazbiera sie juz jakas kwota, ktora mozna lepiej przeznaczyc. Czy w Zwift sa jakies plany na zgubienie wagi?
Ja polecam. Zeszłej zimy po raz pierwszy na poważne dorzuciłem trenażer (i poprzez to generalnie rower). Miast decydować się na letarg, wrzuciłem 4-5 dni treningowych na tydzień zamiast jednego - raz w tygodniu. W moim przypadku sprawdziło się świetnie. Zamiast powolnego przywracania formy po zimie (a nie oszukujmy się - jak ktoś faktycznie na zimę kończył z rowerem to dla niektórych to bywało i 6 miesięcy przerwy...) pierwsze marcowe przejażdżki w tym roku były w pełni sił.
A i przy okazji zamiast listopadowo-grudniowego dodatku kilogramów organizm udało się utrzymać w klasycznej dla mnie letniej tendencji spadkowej.
Posted 02 October 2020 - 18:35
Już poczyniłem pewne inwestycje w domowe kręcenie. Kupiłem sobie wentylator 200W. Od razu czuć roznice komforcie. Teraz kręcenie przez 40 minut nie powoduje, że czuje się jak w piekarniku. Jutro kończy mi się darmowe 7 dni, do tej pory przejechałem 70km i coraz bardziej mi się ta aplikacja zaczyna podobac. Po jakim kursie jeżeli chodzi o kartę bank na chwilę obecną przewalutowuje? Czy może lepiej przelać dolary na PayPal a? Czy Skrill a?Ja polecam. Zeszłej zimy po raz pierwszy na poważne dorzuciłem trenażer (i poprzez to generalnie rower). Miast decydować się na letarg, wrzuciłem 4-5 dni treningowych na tydzień zamiast jednego - raz w tygodniu. W moim przypadku sprawdziło się świetnie. Zamiast powolnego przywracania formy po zimie (a nie oszukujmy się - jak ktoś faktycznie na zimę kończył z rowerem to dla niektórych to bywało i 6 miesięcy przerwy...) pierwsze marcowe przejażdżki w tym roku były w pełni sił.
A i przy okazji zamiast listopadowo-grudniowego dodatku kilogramów organizm udało się utrzymać w klasycznej dla mnie letniej tendencji spadkowej.
Wysłane z mojego Redmi Go przy użyciu Tapatalka
Posted 02 October 2020 - 18:55
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 02 October 2020 - 19:36
Czy Zwift ma sens dla totalnego amatora? Wytrzymuje maksymalnie tak do godziny. Moc mniej wiecej 0,8W/kg przy tetnie 115-120. Moim celem jest zgubienie paru kilogramow do wiosny. Nie lubie sie scigac za to lubie dluzsze wycieczki. Czy w tym przypadku jest sens wykupienia subskrybcji na ten program gdzie pewnie nie wykorzystam go nawet w 50%? Gdyby kosztowal mniej to moglbym go traktowac jako umilacz czasu bo nawet czas szybciej lec niz na zwyklym kreceniu. Liczac miesiace po okolo 60 zlotych to do wiosny nazbiera sie juz jakas kwota, ktora mozna lepiej przeznaczyc. Czy w Zwift sa jakies plany na zgubienie wagi?
Kręcić zawsze warto. Czy na zwifcie jak nie bawisz się w plany treningowe i rywalizacje to już nie jestem pewny. Jak "wycieczkowo" to bym wolał jechać to co ma odzwierciedlenie w rzeczywistości (video RLV).
Jak ogarniesz transmisję ant+ to są darmowe alternatywy OpenRoad i Veloreality (cały czas jest dostępny streaming 720p za darmo).
Posted 02 October 2020 - 22:45
Wysłane z mojego Redmi Go przy użyciu Tapatalka
Posted 03 October 2020 - 09:48
jakie wifi...
po prostu zepsuty egzemplarz
Jak pisalem mialem 2 klucze z dwoch roznych sklepow i dwa tak samo do bani jezeli chodzi o zasieg. Jezeli pytasz o wifi to teraz tak jezde laczac smartfon z kompterem przez siec domowa, ktory to laczy sie z czujnikiem.
Posted 03 October 2020 - 18:32
W tym przypadku Companion App pobiera dane z czujników przez BT i przekazuje do aplikacji faktycznie przez wifi.
Nie napisałeś jakiej konkretnie konfiguracji sprzętowej używasz (oprócz dongla ant+) (trenażer, komputer/smartfon i na czym zwift jest uruchamiany), domyślam się, że chodzi o virtual power wyliczana z krzywej trenażera, a sam Zwift uruchamiany na komputerze. Jesteś pewny, że miałeś zainstalowane dobre sterowniki do dongla ant+?
O ile masz czujnik prędkości tylko ANT+ to ewentualnie wymień go na dwusystemowy ant/bt, lub do celów trenażerowych tylko BT plus dongle BT na komputer (o ile nie masz w swoim kompie) i powinno działać.
Przesyłanie obrazu smartfona na TV jest możliwe, ale obraz jest dość niskiej jakości, plus widać pewne opóźnienie. Na upartego można tego używać.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 03 October 2020 - 19:03
Trenazer to stary magnetyczny z 7 biegami TACX. Komputer to PC z Windows 10 w ach. 64 bit. Jezeli chodzi o czujniki to Decathlonowy miernik tetna Kalenji BT/ANT+ i Speed Sensor BTwin BT/ANT+. Sterowniki byly zainstalowane najnowsze. W kompie nie mam BT. Myslalem, ze ANT+ rozwiaze sprawe. Byc moze czujniki moga slabo dzialac po ANT+ ale kto to wie. Sprzetowy ANT+ chcialem wykorzystac do innych wirtualnych programow typu FULGAZ czy ROUVY.
Co do platnosci za subskrypcje to wczoraj ogarnalem karte wielowalutowa z mBanku i wyszlo 58,05zl za 14,99$ wiec chyba odpuszcze sobie Revolut z teo wzgledu, ze podobno teraz cos podwyzszyli prowizje za przewalutowanie weekendowe i ogolnie ich polityka zmierza ku podwyzszeniu cen.
Posted 05 October 2020 - 10:13
Trenazer to stary magnetyczny z 7 biegami TACX. Komputer to PC z Windows 10 w ach. 64 bit. Jezeli chodzi o czujniki to Decathlonowy miernik tetna Kalenji BT/ANT+ i Speed Sensor BTwin BT/ANT+.
Jesteś pewien że bateria jest dobra w tych czujnikach?
Jedyne przypadki gdy miałem problem z ANT+ to gdy bateria była słaba.
Posted 05 October 2020 - 16:04
Baterie nowe wyjete z opakowania. Jezeli ktos zna jakis dobry klucz usb ANT+ to prosze dac znac. Zalezy mi na jakosci polaczenia - zasiegu oraz stabilnosci.
Adidas micoach lub garmin, ale nie jestem przekonany że problemem jest u ciebie dongle. Większość na rynku to ten jeden i ten sam chipset z tą samą anteną.
Posted 05 October 2020 - 16:33
W tym przypadku Companion App pobiera dane z czujników przez BT i przekazuje do aplikacji faktycznie przez wifi.
Nie napisałeś jakiej konkretnie konfiguracji sprzętowej używasz
Prawda, też tak jeździłem rok temu jak brałem HR z Apple Watcha, nawet stabilnie działało.
Baterie nowe wyjete z opakowania. Jezeli ktos zna jakis dobry klucz usb ANT+ to prosze dac znac. Zalezy mi na jakosci polaczenia - zasiegu oraz stabilnosci.
nwire, jesteś w stanie sprawdzić jakość radia z nadajników jakimś innym sprzętem? Komputer rowerowy albo zegarek z obsługą ANT+ ? Może jakiś kolega z zegarkiem/komputerem mógłby wpaść sprawdzić? Bo skoro piszesz, że miałeś 2 różne dongle ANT+ z dwóch różnych sklepów no to dość mocno to brzmi na słabe nadawanie z nadajników a nie słabe odbieranie
Jeszcze potwierdź - czy "zrywanie" połączenia jest ze wszystkimi czujnikami czy z jednym konkretnym? W zwifcie to dobrze widać, bo np. nagle znikają same waty a kadencja działa poprawnie (jeżeli czujnik kadencji jest osobny, a nie nadawany z trenażera).
Jeżeli wyeliminujesz i problem z donglami ANT+ i z czujnikami-nadajnikami to pozostaje sprawdzić całość gdzieś indziej... no na upartego możesz mieć mocny "hałas" na radiu, co ponownie - sprawdzisz najlepiej np. na zewnątrz korzystając z komputera rowerowego/zegarka. No i spróbuj po prostu całość na BT, jeżeli masz możliwość i czujniki nadają sygnał BT. Dongle BT są jeszcze tańsze od tych ANT+.
Posted 05 October 2020 - 18:51
Pogoda za oknem nie rozpieszcza ,więc powoli zmierzam do rozpoczęcia "sezonu" na Zwift.
Nie interesują mnie wyścigi, eventy i takie inne.
Chciałbym się skupić na typowym treningu dostępnym na platformie. Przepracować chcę 10-12 tygodni z realizacją treningów na poziomie minimum 80%
Poleci ktoś coś konkretnego?
Build me UP ?
10-12 week FTP Builder?
FTP builder ?
Sugestie i propozycje mile widziane - szczególnie efekty na własnych przykładach.
Posted 05 October 2020 - 19:30
Plany i treningi dostępne na Zwift są... trochę (a czasami więcej niż trochę) bezsensowne. Dobrze wyjaśnił to Dylan Jonson:
Zwift to dobra platforma do wirtualnych wyścigów czy jazd grupowych (ogólnie liczy się grywalność), ale sensownych planów dostosowanych do konkretnego trenującego ze świecą szukać.
- dywyn likes this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750