Chodzi mi po głowie żeby na zimę postawić server FiveM + GT Bike V + GTA V
O ile się da. Może się ktoś orientuje? Bo ja to raz dla testu uruchomiłem jak była promocja na darmowy GTA V
Posted 05 October 2020 - 23:08
Tak na szybko postawiłem serwer FiveM i założyłem grupę na FB https://www.facebook...399238241108226
Gdyby ktoś miał GTA V i chciał dołączyć i przetestować jazdę w grupie na wspólnym serwerze to może w weekend uda się to wystawić publicznie.
Nie chcę śmiecić w tym wątku więc zapraszam na grupę.
Na razie nie wiem jak to bezpiecznie skonfigurować i czy da się uruchomić na tym GT Bike V
Abonament za serwer dla N osób wyniesie pewnie tyle co Zwift dla jednej osoby.
Posted 06 October 2020 - 06:32
Również polecam Magene, używam i jestem zadowolony, decathlonowe miałem i oddałem z powodów opisanych wcześniej.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Właśnie wziąłem z decathlon. Ładnie i szybko się poinstalowalo, znalazło wszystkie sprzęty, ale w trakcie pierwszej „ustawki” rozłączyło mnie i musiałem ścigać grupę.
Posted 06 October 2020 - 09:13
Dzisiaj znów rozłącza w Zwift mimo przedłużacza.
W Rouvy w ogóle dramat. Jadę po garmina.
ANT+ czy BT?
Ribble R872 - Octane One Gridd
Posted 06 October 2020 - 09:20
Plany i treningi dostępne na Zwift są... trochę (a czasami więcej niż trochę) bezsensowne. Dobrze wyjaśnił to Dylan Jonson:
Zwift to dobra platforma do wirtualnych wyścigów czy jazd grupowych (ogólnie liczy się grywalność), ale sensownych planów dostosowanych do konkretnego trenującego ze świecą szukać.
I do wykonywania treningów zaplanowanych na innych platformach :-)
Mam rozpisane na TPeaks i ładnie zaczytuje i pilnuje wszystkiego, chwalę sobie, chwalę.
Posted 06 October 2020 - 09:22
Ant+ z deca
TYLKO ANT+?
Połączenie po BT powinno być bardziej stabilne i szybsze, co mogę potwierdzić sam
Posted 06 October 2020 - 09:57
Chyba jedyna przewaga ANT+ na dzisiaj to możliwość parowania z wieloma urządzeniami i pozorna energooszczędność.
Posted 06 October 2020 - 10:09
No niemniej z Garmina na pewno będziesz zadowolony. Speed Sensor 2 i Cadence Sensor 2 używam od lutego, tak BT jak i ANT+ i działają bezawaryjnie w domu jak i na zewnątrz. Od lutego też nie rozładowałem fabrycznych baterii. No i największa zaleta, że to czujniki na akcelerometrze a nie ta straszna, przedpotopowa technologia z magnesikiem uhh.
Posted 06 October 2020 - 10:31
czemu wszyscy polecają ant+?
Bo to obowiązujący na świecie standard wymiany informacji w sprzęcie sportowym.
BT jest do wszystkiego, chimeryczny, z milionem standardów i przedziwnych implementacji.
W trenażerach istnieje tylko dla tego ze ludki pragną łączyć telefony z telefonami (sic!) i w "japkowym" rezerwacie nie wynaleźli tego
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 06 October 2020 - 10:43
Ant+ - garmin, Addidas micoach itp
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT