Napisano 11 październik 2020 - 18:40
Nie goń cyferek na siłę na trenażerze bo nie dogonisz. Do tego dochodzi aktualna forma. Żeby się zbliżyć do najlepszych wyników na drodze to musisz mieć lepsza formę jak wtedy. Cyferki zaczną się zgadzać a nawet będą lepsze jak wrócisz na szose
- lukaszzsch lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 11 październik 2020 - 18:43
Widzę, że Zwift wprowadził obciążenie karty wg kraju zamieszkania. Z definicji wybór Polski (czyli kraju UE) wybiera walutę €, czyli jedną z najdroższych, żeby wybrać CAD/USD trzeba wskazać zamieszkanie w tych krajach. Co prawda nie przeszkadza to w obciążeniu karty, ale jednak nie jest to już takie proste jak kiedyś, gdzie wystarczyło wybrać żądaną flagę i na tej podstawie następowało obciążenie karty odpowiednią walutą. U mnie dziś 57,59 PLN za obciążenie w $. Ujdzie.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 13 październik 2020 - 08:06
Tez ustawilem cad, zdjęło mi z konta 58,73.
I może jeszcze jedno techniczne pytanie.
Zaczynam jazdę samotną w celu rozgrzewki, ale chcę się podłączyć pod jakiś event albo jazdę za pacemakerem. Da się to jakoś płynnie przełączać żeby nie trzeba było kończyć treningu?
Ostatnio podpiąłem się pod grupę d żeby pokręcić i rozgrzać mięśnie, ale było mi za słabo, niestety nie wiedziałem jak zmienić grupę, bo jedyna opcja jaka mi przychodziła do głowy to exit&save.
Napisano 13 październik 2020 - 09:01
To sporo za przewalutowanie zgarnęli.
Pod event tak - wcześniej oczywiście zaznaczasz, że dołączasz, jedziesz sobie gdzie chcesz, dostaniesz komunikat, że zaczyna się to i to i czy chcesz się przełączyć na event. Możesz odłożyć, ponownie dostaniesz później taką samą informację. Po przeniesieniu trafiasz na pole rozgrzewkowe, gdzie kręcisz na wirtualnym trenażerze. Można nawet zaplanować sobie skoki z jazdy grupowej na np. wyścig - w tym przypadku warto być na początku, czyli przenieść się możliwie wcześnie.
Niestety, Zwift ciągle nie wprowadził tak potrzebnego wyjścia do ekranu głównego/początkowego. Zakończenie jazdy kończy aplikację, co jest swego rodzaju idiotyzmem. Powinno być "save & exit", ale też zapis jazdy i powrót do ekranu początkowego, tak żeby wybrać sobie np. jazdę z zającem, kolegą, jakąś imprezę itp. bez konieczności ponownego uruchomienia programu.
Tak jak napisałem wyżej, można to częściowo obejść w przypadku zaplanowanych wcześniej jazd grupowych/wyścigów. Planujesz dłuższe jazdy, ale chcesz się podpiąć pod kolejno zaplanowane jazdy, to po prostu wyszukujesz takowe (na kalendarzu Zwift: events lub lepiej: zwiftpower.com: events, albo https://zwifthacks.com/app/events/- możliwość stosowania filtrów), oznaczasz udział i przed rozpoczęciem otrzymujesz informację o zbliżającym się wydarzeniu.
Trzeba pamiętać, że nie warto zwlekać do ostatniej minuty z przełączeniem, bo jeśli są to inne światy, to przełączenie może dość dług trwać.
Napisano 13 październik 2020 - 09:13
Widzę, że Zwift wprowadził obciążenie karty wg kraju zamieszkania. Z definicji wybór Polski (czyli kraju UE) wybiera walutę €, czyli jedną z najdroższych, żeby wybrać CAD/USD trzeba wskazać zamieszkanie w tych krajach.
Ta zmiana chyba jeszcze nie jest zaaplikowana dla dotychczasowych user-ów, albo wstrzeliłem się w moment przed zmianą - 08.10.2020 nadal ściągnęło mi $14.99 co w Revolucie jest kalkulowane na 57.14zł.
Napisano 14 październik 2020 - 11:30
Flaga w grze nie ma znaczenia do płatności, to akurat ustawia się w profilu: Profile -> Zwift Profile: Nationality i tu jest informacja pod (?) że to determinuje jaką flagę mieć będziemy wyświetlaną - w końcu narodowość można mieć inną, niż aktualne miejsce/kraj zamieszkania, które to determinuje walutę płatności subskrypcji.
W przypadku ciągłości subskrypcji waluta będzie taka, jaką uruchomiło się wcześniej. Jednak jeśli następuje aktualizacja subskrypcji, system widocznie sprawdza IP (można spróbować z jakimś VPN amerykańskim, choć tego nie testowałem?) i w razie wykrycia adresu z EU jako walutę wybiera €, podczas Upgrade"członkowstwa" musiałem uzupełnić dane adresowe Membership -> Billing, poprzez wskazanie kraju zamieszkania jako US i stanu (dowolnego - widocznie nie pobiera dodatkowych podatków stanowych). Jeśli ktoś chce CAD, to musi wypełnić dane adresowe na Kanadę (i pewno prowincję), ale danych tych raczej nie da się zmienić bez anulowania subskrypcji, przynajmniej ja nie widzę takiej możliwości.
Napisano 14 październik 2020 - 21:09
Nic nie sprawdza, flaga może być dowolna. Klikacie Edit Payment w Membership, dodajecie nową (starą) kartę jeszcze raz podając dane rozliczeniowe na Kanadę. Revoult zasilony 19 kanadyjskimi dolcami i przechodzi bez problemu. Zmieniłem z dolców amarykańskich na kanadyjskie na polskim IP.
Your next payment of CAD $18.99 will be applied on November 02, 2020
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 17 październik 2020 - 16:13
Widzę, że Zwift wprowadził obciążenie karty wg kraju zamieszkania. Z definicji wybór Polski (czyli kraju UE) wybiera walutę €, czyli jedną z najdroższych, żeby wybrać CAD/USD trzeba wskazać zamieszkanie w tych krajach. Co prawda nie przeszkadza to w obciążeniu karty, ale jednak nie jest to już takie proste jak kiedyś, gdzie wystarczyło wybrać żądaną flagę i na tej podstawie następowało obciążenie karty odpowiednią walutą. U mnie dziś 57,59 PLN za obciążenie w $. Ujdzie.
Zanim sie zorientowalem obciazylo mi konto w euro ale, ze bylo puste to policzylo po drozszym kursie z konta zlotowkowego czyli -70,12
Niektore Stany w USA nakladaja podatek np. New York. Nevada juz nie
Napisano 19 październik 2020 - 08:07
Wczoraj w końcu Alpy poniżej 1h, oczywiście życiówka. Jaram się jak dziecko
57:28 @ 277W wg Stravy
Tłusty jestem więc mierne ~3.25W/kg
- msstefan lubi to
Ribble R872 - Octane One Gridd