Witam
Prosilbym o rade bardziej doswiadczonych kolegow
W zeszlym roku kupilem swoj 1wszy rower szosowy - mianowicie Gazelle Vuelta 7000 mniej wiecej taki:
Jest na osprzecie shimano Tiagra jednak wydaje mi sie ze dobralem zbyt maly rozmiar, gdyz po dluzszych przejazdzkach (np 50 km) bola mnie plecy w ich dolnej czesci (tuz nad tylkiem) no i mam siodelko wysuniete maks do tylu i wciaz nie moge wygodnie wysunac tylka do tylu (musze jakby delikatnie sie zgarbic) dlatego tez zastanawiam sie nad zmiana
BARDZO spodobal mi sie rowerek ktory jest przez kilku sprzedawcow sprzedawany jako uzywany (odkupiony od wypozyczalni) Centurion hyperdrive (model chyba Disc 4000 jednak nie jest na zadnej aukcji dokladnie podany) osprzet to Ultegra i kilka akcesoriow i to za mniej niz 3000 zl czyli wydawaloby sie ze atrakcyjna oferta, wrzucam link:
https://www.olx.pl/o...067ec4;promoted
Dla mnie to spora inwestycja wiec chcialbym zeby rowerek byl juz tym docelowym na ktorym troche pojezdze:) Jak juz pisalem BARDZO spodobal mi sie wizualnie a to w koncu tez wazne:) co do osprzetu czytalem ze to najwyzsza grupa, natomiast mam zagwostke co do ergonomii roweru, bardziej zalezy mi na komfortowym rekreacyjnym jezdzeniu niz na biciu rekordow - lubie sobie pojezdzic godzinke po pracy albo w niedziele zrobic 50-80 km oprocz tego musi byc solidny bo waze okolo 115 kg (nie ukrywam ze rower ma pomoc schudnac:D jednak nie jestem "grubaskiem" raczej zawsze bylem "potezny" - 190 cm wzrostu) zatem pytanie czy te kola/rama sa w miare okej, moze ktos ma doswiadczenie? no i czy warto interesowac sie rowerem po wypozyczalni? niby jest zrobiony przeglad, jakbym jechal kupowac to pewnie pojade osobiscie zeby jeszcze dobrac rozmiar, wiec widizalbym co bym bral jednak nie znam sie na tyle aby wylapac na szybko stan roweru
Pozdrawiam i z gory dzieki za rady