Nasze zakupy
Napisano 22 czerwiec 2011 - 12:51
Praktycznie od lutego br. używałem w warunkach domowych prostego trenażera magnetycznego, który o dziwo okazał się całkiem użyteczny. Nie pasowało mi w nim parę szczegółów, zwłaszcza do symulacji jazdy szosowej było stanowczo za daleko. Dlatego też na następną zimę zamarzył mi się trenażer z hydraulicznym oporem.
Jak wiadomo, najlepiej na takie zabawki polować poza sezonem. No i faktycznie upolowałem coś takiego:
czyli trenażer CycleOps JetFluid Pro z hydraulicznym mechanizmem oporowym, chłodzonym powietrzem, bardzo wiernie symulującym jazdę po równej szosie, z progresywnym oporem.
Jako, że za trenażer trzeba wybulić prawie 1,1 tys. zł, a za podstawkę dodatkowe 85 zł, to na nófkę funkiel wprost ze sklepu raczej bym się nie zdecydował. Przypadkiem wyczesując oferty na alledrogo zauważyłem, że ktoś za 5 stówek chce się pozbyć właśnie tego sprzętu, zastrzegając przy tym, że trenażer został tylko raz użyty (faktycznie - brak śladów użycia).
Szczegóły na temat tego trenażera w wątku trenażer .
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 czerwiec 2011 - 13:39
- mokrą podłoga od potu, osłona pomaga, ale bez przesady
- ciągłym katarem - jazda w domu, okno, przeciągi
- L4
- hałasem
- słuchaniem w kółko tej samej muzy
Generalnie to był jakiś dziwny okres w moim życiu, więcej tego nie powtórzę.
Kupiłem wkońcu chytko do łańcucha, teraz można zrzucać bez strachu na bruku.
Napisano 22 czerwiec 2011 - 14:33
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
#211 Gosc_xsnailx_*
Napisano 22 czerwiec 2011 - 22:47
#213 Gosc_Dziegiel_*
Napisano 28 czerwiec 2011 - 21:13
http://imageshack.us...djcie0107g.jpg/
no i znowu jestem spłukany... :-P
Napisano 05 lipiec 2011 - 09:00
Meridka dostała siodełko Selle Italia Gel Flow max, licznik Sigma 1609 z kadencją oraz nową owijkę BBB Gel. Jest radość XD
http://imageshack.us.../image247j.jpg/
Napisano 05 lipiec 2011 - 10:05
Drugie 500 wydasz na leki. Żartuje. W moim przypadku jazda na trenażerze kojarzy się z:
- mokrą podłoga od potu, osłona pomaga, ale bez przesady
- ciągłym katarem - jazda w domu, okno, przeciągi
- L4
- hałasem
- słuchaniem w kółko tej samej muzy
Generalnie to był jakiś dziwny okres w moim życiu, więcej tego nie powtórzę.
Kupiłem wkońcu chytko do łańcucha, teraz można zrzucać bez strachu na bruku.
Spoko, jeździłem na trenażerze od początku lutego - praktycznie robienie bazy, z wentylatorem jest dobrze. Żadnych przeciągów ;-). No i nadrobiłem zaległości w lekturze słuchając audiobooki.
Wracając do tematu - chytko tez kupiłem, co prawda po mimo dobrego wyregulowania przerzutki i przełączania biegów najpierw tył, później przód, to w sytuacjach awaryjnych udało mi się ostatnio zrzucić ze dwa razy poniżej małej zębatki korby. Co prawda przy kompakcie udaje się wrzucić z powrotem bez wkładania ręcznego (przy 53/39 albo się nie dało, albo było to wyjątkowo trudne), to jednak wolę się zabezpieczyć.
Kolejny zakup - po przekręceniu kolejnej śruby wreszcie zakupiłem klucz dynamometryczny 2-20 Nm. :-) - mam nadzieję, że nigdy więcej zerwanych gwintów...
Aaa... No i widelec ICM Vista zastąpiony zostaje Ritchey Comp Carbon, poprzedni zły nie był (w porównaniu do oryginalnej stalówki, to niebo a ziemia...), nowy pójdzie do ramy TCR composite, którą mam wkrótce dostać (bez oryginalnego widelca).
Napisano 05 lipiec 2011 - 10:32
W tym miesiącu portfel w końcu pozwolił na jakieś zakupy do rowerka:)
Meridka dostała siodełko Selle Italia Gel Flow max, licznik Sigma 1609 z kadencją oraz nową owijkę BBB Gel. Jest radość XD
http://imageshack.us.../image247j.jpg/
I jak wrażenia z siodła?
Napisano 05 lipiec 2011 - 11:03
- no właśnie tu też mam zagwozdkę - fizik czy BRE? Masz bezpośrednie porównanie może z fizikiem?Owijka Bike Ribbon Eleganza Biała Jestem już przekonany, że nie zamienię na żadną inna