Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#161 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 16 marzec 2011 - 22:07

Koszyki z Chin. 2 x 17g wagi. 8-)

Dobrze wyglądają (niby imitacja Record'a), dobrze ważą (mało), ale tak sobie trzymają. Bidon można wyrwać ręką używając odpowiedniej siły. Przy wywrotce wszystko pewnie wypada z nich, ale podczas jazdy zapewne będzie łatwiej dobyć bidon.

Na plus również długie dziury umożliwiające pewną regulację koszyka dół-góra / przód-tył.

Dołączona grafika

#162 arkadiomorale

arkadiomorale
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądŚLĄSK

Napisano 16 marzec 2011 - 22:23

BIKEMASTER; ::gdzie dostałeś te koszyki? I jak drogo, jeśli to nie tajemnica ;)

#163 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 16 marzec 2011 - 22:32

arkadiomorale,

http://cgi.ebay.pl/w...:EOIBSA:PL:1123

#164 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 17 marzec 2011 - 14:35

W sumie kazdy dobiera sobie ksztalt jaki lubi , koszykow na bidon ja jednak bym wolal w odlewce elite ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#165 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marzec 2011 - 18:57

Dołączona grafika Dołączona grafika

Klamkomanetki 5600, FD 5600, 2 łańcuchy 5701, RD 5700, pedały 5700, kaseta 5700 11-25T (hamulce i korby 5600 miałem już wcześniej, więc jest pełna 105 w wersji czarnej, heh) i Fulcrumy Racing 7 :-) Większość już założona, dziś dotarły koła, więc została kaseta, łańcuch i regulacje. Ojjj, gdyby nie jutrzejsze zaliczenie na studiach... ;-) Przy okazji miałem/będę miał okazję zważyć wszystkie części, więc wreszcie dowiem się, ile ten mój czołg waży (czysta ciekawość, sama rama to już 2 kg, hehe).

fs-userbar-blog-white.png

#166 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 17 marzec 2011 - 19:03

pawelkepien, kiedys mialem 105 fajne to czasy byly :-P

#167 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marzec 2011 - 19:13

Zakładam, że dla mnie też takie nastaną... ;-)

#168 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 17 marzec 2011 - 19:57

pawelkepien, sam mam Shimano 105...
Było brać 5700 klamki chociaż.. miałbyś chowane linki :mrgreen:
U mnie całość 5700 ,jedynie hamulce 5600 :)
Fajnie wszystko chodzi, płynnie i solidnie..

Coo miałeś wcześniej ? ;-)

#169 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marzec 2011 - 20:58

Ależ oczywiście widziałem xubix, fajna maszyna Ci wyszła. Szczerze mówiąc, wolałem zaoszczędzić te ok. 2 stówki, bo na chowanych linkach aż tak mi nie zależało. Bardziej zależało mi na przejściu na 10s, a 105 dlatego, że więcej właściwie mi nie potrzeba do mojej amatorskiej jazdy, a i tą grupę zawsze darzyłem jakimiś szczególnymi względami, że tak to nazwę ;-) No i wizualnie podoba mi się wersja L (podobnie jak u Ciebie - biała rama). Wcześniej miałem jeden wielki mix - klamki, RD i FD Tiagra, kaseta SRAMa, łańcuch KMC, koła na piastach Joytech i obręczach DA22. Większość tych części pochodziła po prostu z poprzedniego roweru (Kross Berus). Postaram się wstawić niedługo zdjęcie i specyfikację całości w temacie o naszych rowerkach. A, no i niepotrzebnie kupowałem osobno podkładkę pod kasetę - jest z nią w komplecie :oops:

#170 Gosc_biker07_*

Gosc_biker07_*
  • Gość

Napisano 29 marzec 2011 - 14:55

Spodnie kupiłem sobie i się sprawdzają, z membraną. eleganckie. polecam!

#171 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 07 kwiecień 2011 - 20:44

Coprawda moze to nie sprzet, ale nie ma odpowiednika tego tematu w dziale Odziez ;)
Kupilem sobie wlasnie stroj do czasowki.
Hincapie Emergence Skinsuit
Dołączona grafika
W porownaniu z produktem firmy Verge ktory tez mam to hincapie miazdzy technologia :) Stroj dzis przetestowalem i jestem mega zadowolony z zakupu :)

#172 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwiecień 2011 - 23:04

Wrrreszcie dorwałem! :-) Frameset Scott Speedster S10 2011:

Dołączona grafika

Cały osprzęt już praktycznie przełożony. Teraz czekam jeszcze tylko (albo i "aż", bo przez to nie mogę skończyć roboty w 100% ;-)) na przednią przerzutkę. Miałem nadzieję, że będzie jutro, ale że nie dostałem dziś maila o wysyłce, to pewnie dopiero jutro wyślą... Trzeba się uzbroić w cierpliwość, co łatwe nie będzie, bo rowerek stoi obok prawie gotowy i kusi ;-)

#173 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 kwiecień 2011 - 23:09

uuuuu ramka rewelka! malowanie jest po prostu piękne.

ile dałeś? :-D

#174 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwiecień 2011 - 23:33

Hehe, zgadzam się. Zapłaciłem "katalogowo" - http://scott.pl/prod...17&id_prod=2135

Zdjęcie z linka lepiej pokazuje kolory - na moim zdjęciu całość jest zbyt jaskrawa (flesz ;-)). Bardzo mi się podoba połączenie z Fulcrumami i białym siodełkiem, owijką i czarną 105tką - jak tylko skończę rowerek, to postaram się zrobić zdjęcie całości i założyć odpowiedni temat. Jak na razie wygląda na to, że wszystko ładnie pasuje, rozmiar też. Tak czy inaczej czekam na jazdę próbną, bo dopiero wtedy wyjdzie tak naprawdę co i jak ;-) No i zachwycam się hydroformowaną górną rurą - na zdjęciach kiepsko to widać, ale rura jest od góry spłaszczona, szeroka, a z kolei pod napisem "S10" obok główki jest lekkie wgłębienie z boku. No i obok główki właśnie rura ma przekrój zbliżony do prostokątnego - przy podsiodłówce zaś eliptyczny.

Szukałem tej ramy od dłuższego czasu, bo ogólnie z dostępnością w Polsce marnie. Męczyłem miłą panią z Plusa (tego na ul. Zamiany w Warszawie, nie z sieci komórkowej ;-)), ale okazało się, że u dystrybutora nie ma i trzeba ew. sprowadzać z Belgii, co by trwało jakieś 3 tygodnie. W innych sklepach była tylko na stronie, ale w rzeczywistości też na zamówienie. Ostatnio jednak (praktycznie przez przypadek, bo już się poddałem) dopadłem ją na Allegro i okazało się, że jest dostępna od ręki. No więc skorzystałem ;-)

#175 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 22 kwiecień 2011 - 15:10

pawelkepien, fajna w sumie dobrze po czesci ze postawiles na firme Scott nie jest najgorsza daj znac jak tam bedzie , sie krecilo glownie chodzi mi o prowadzenie sie ramki oraz drgania ;-)

#176 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 kwiecień 2011 - 15:12

Hehe, zgadzam się. Zapłaciłem "katalogowo" - http://scott.pl/prod...17&id_prod=2135

Zdjęcie z linka lepiej pokazuje kolory - na moim zdjęciu całość jest zbyt jaskrawa (flesz ;-)). Bardzo mi się podoba połączenie z Fulcrumami i białym siodełkiem, owijką i czarną 105tką - jak tylko skończę rowerek, to postaram się zrobić zdjęcie całości i założyć odpowiedni temat. Jak na razie wygląda na to, że wszystko ładnie pasuje, rozmiar też. Tak czy inaczej czekam na jazdę próbną, bo dopiero wtedy wyjdzie tak naprawdę co i jak ;-) No i zachwycam się hydroformowaną górną rurą - na zdjęciach kiepsko to widać, ale rura jest od góry spłaszczona, szeroka, a z kolei pod napisem "S10" obok główki jest lekkie wgłębienie z boku. No i obok główki właśnie rura ma przekrój zbliżony do prostokątnego - przy podsiodłówce zaś eliptyczny.

Szukałem tej ramy od dłuższego czasu, bo ogólnie z dostępnością w Polsce marnie. Męczyłem miłą panią z Plusa (tego na ul. Zamiany w Warszawie, nie z sieci komórkowej ;-)), ale okazało się, że u dystrybutora nie ma i trzeba ew. sprowadzać z Belgii, co by trwało jakieś 3 tygodnie. W innych sklepach była tylko na stronie, ale w rzeczywistości też na zamówienie. Ostatnio jednak (praktycznie przez przypadek, bo już się poddałem) dopadłem ją na Allegro i okazało się, że jest dostępna od ręki. No więc skorzystałem ;-)

2200zł :shock:

grubo zapłaciłeś.... ;-)

#177 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:19

Dedi - wypominanie komuś, że przepłacił to wiocha, jeszcze brakowało żebyś dopisał że na allegro po 2100 były...

#178 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:13

Dedi - wypominanie komuś, że przepłacił to wiocha, jeszcze brakowało żebyś dopisał że na allegro po 2100 były...

a teraz ładnie wskaż gdzie napisałem, że przepłacił albo wracaj malować jaja.

#179 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2011 - 22:37

Spoko spoko Panowie, szkoda żeby taka przyjemna ramka była źródłem nieporozumień na forum :-)

Samej ceny nie będę komentował, jest jaka jest i nie wnikam w to, czy Scott ma wyjątkowo przesadzone ceny, czy za podobne pieniądze mógłbym mieć karbon z HongFu itp itd. Cena tej ramki akurat wszędzie była taka sama, a i używanych nie widziałem (chociaż na używaną bym się raczej nie skusił i tak). I chyba tyle ;-) Zamówiłem jeszcze 2 drobiazgi, więc pewnie dopiero przed majówką skończę składanie w 100%. A że majówka raczej nierowerowa, to troszkę przerwy będę niestety miał od jazdy. Ale mam nadzieję, że warto poczekać ;-)

Koniec OT :->

#180 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2011 - 23:08

a teraz ładnie wskaż gdzie napisałem, że przepłacił albo wracaj malować jaja.

Mojego posta też mogłeś zmienić, było by zabawniej.

Proszę o usunięcie mojego konta.

Dodaj odpowiedź