spodenki adidas supernova, mimo że nie zbyt kolarska firma ale za 95 zł żal nie brać
Nasze zakupy
Posted 05 May 2016 - 20:47
- piotrkol and Kolunio like this
Posted 05 May 2016 - 23:27
Michał, spróbowałem w sklepie XL, góra całkiem, całkiem, ale jak zacisnąłem pięść to po wewnętrznej stronie dłoni robiły się fałdy. L pasuje...jak rękawiczka, czyli doskonale.
Dłonie mam dość małe jak na gościa 193 cm wzrostu, ale rozmiarówka raczej nie zaniżona.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 06 May 2016 - 09:22
koszulka i spodenki
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 06 May 2016 - 12:52
Jak mowisz o spodenkach, to tylko Body Paint, Free Aero lub Inferno, z wkladka Progetto, inne sa z wkladka Kiss (lekko szmatlowate), imo nie warto. Moim faworytem sa Aero, kilka razy w roku ceny na te gacie spadaja ponizej £90.
Posted 06 May 2016 - 13:40
Ultek,na ile lancuchow taki przebieg?
Poprawka. Sprawdziłem statystyki i okazało się, że żywotność kasety to 28.287 km, nie 26.730, jak wcześniej podałem. Gdzieś mi umknęła jedna zmiana. Jej historia wyglada tak:
Na trzech łańcuchach Ultegra CN 6800 zrobiłem 20.443 km. Zmiany co 1500 km. Ich żywot też nie był jednakowy, okazuje się. Sprawdziłem i jeden przepracował 8088 km, drugi 7776, a trzeci tylko 4579 km. Wszystkie wykazały zużycie 0,7 więc zamieniłem je na nowy komplet Dura Ace CN-HG900
Nowe łańcuchy przepracowały poprawnie swoją pierwszą zmianę, choć na drugiej, jeden z nich zaczął hałasować. Kiedy założyłem kolejny, na podjeździe, przy mocniejszym depnięciu, przeskakiwał na koronkach, więc kaseta dokonała żywota. A przynajmniej dwa, najczęściej używane tryby. Miałem to zrobić już teraz, ale po namyśle, poczekam z wymianą napędu, aż kupię nową tarczę do korby. Stara mogłaby niszczyć łańcuch, a ten koronki, więc nowe szpeje długo nie pojeździłyby.
Posted 06 May 2016 - 14:32
Jak mowisz o spodenkach, to tylko Body Paint, Free Aero lub Inferno, z wkladka Progetto, inne sa z wkladka Kiss (lekko szmatlowate), imo nie warto. Moim faworytem sa Aero, kilka razy w roku ceny na te gacie spadaja ponizej £90.
O, znasz markę, więc popytam. Robią spodenki z różną szerokością wkładek, jak Endura..? I jak u nich z szerokością nogawek i samym ich wykończeniem (chodzi o to czy jest silikonowa taśma czy jakiś elastyczny ściągacz)..? Mam dość duże uda i dodatkowo szeroko rozstawione kości kulszowe.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 06 May 2016 - 16:46
Poprawka. Sprawdziłem statystyki i okazało się, że żywotność kasety to 28.287 km, nie 26.730, jak wcześniej podałem. Gdzieś mi umknęła jedna zmiana. Jej historia wyglada tak:
Na trzech łańcuchach Ultegra CN 6800 zrobiłem 20.443 km. Zmiany co 1500 km. Ich żywot też nie był jednakowy, okazuje się. Sprawdziłem i jeden przepracował 8088 km, drugi 7776, a trzeci tylko 4579 km. Wszystkie wykazały zużycie 0,7 więc zamieniłem je na nowy komplet Dura Ace CN-HG900
Nowe łańcuchy przepracowały poprawnie swoją pierwszą zmianę, choć na drugiej, jeden z nich zaczął hałasować. Kiedy założyłem kolejny, na podjeździe, przy mocniejszym depnięciu, przeskakiwał na koronkach, więc kaseta dokonała żywota. A przynajmniej dwa, najczęściej używane tryby. Miałem to zrobić już teraz, ale po namyśle, poczekam z wymianą napędu, aż kupię nową tarczę do korby. Stara mogłaby niszczyć łańcuch, a ten koronki, więc nowe szpeje długo nie pojeździłyby.
ze tak zapytam czego teraz łąńcuch Dura ace a nie ultegry w czym jest lepszy poza mniejszą wagą pytam bo sam się zastanawiam nad wyborem
Posted 06 May 2016 - 18:29
Właśnie dlatego, żeby się przekonać czy jest lepszy i w czym. Różnica w cenie wynosiła ok. 20 zł, więc nie jest to ogromny wydatek.
Moje zdanie jest takie, że różnica między nimi polega na wadze łańcucha . Aż 8 g! (106 ogniw). Poza tym, ani on cichrzy, ani szybszy, bardziej aero, czy ładniejszy. Nie zauważyłem też, żeby żwawiej zmieniał przełożenia, współpracując z przerzutką. DA CN-HG900 waży 233 g, a Ultegra CN-6800, 238g.
Pewnie jest coś, co wyróżnia obie grupy, ale póki co, na razie tego nie rozkminiłem. Tyle tylko, że spróbowałem i zaspokoiłem ciekawość.
Posted 06 May 2016 - 18:47
Zamow sobie z Wiggle dla przymierzenia, maja darmowe zwroty.
Posted 07 May 2016 - 07:28