Nasze zakupy
Napisano 07 czerwiec 2016 - 20:04
BUNDLE (HR+SPD+CAD)
To jeździmy
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 07 czerwiec 2016 - 22:35
Napisano 08 czerwiec 2016 - 07:10
Przednia przerzutka Sram Red na obejmę, nowe gumy na klamki.
Napisano 08 czerwiec 2016 - 09:16
Bo nie ma byc ciepla, tylko chronic od wiatru i jak dziala DWR, od wody.
Absolutnie się zgadzam, ale;) gdy porównuje ją z Rapha Pro Team Jacket, to ta druga jest trochę cieplejsza, a powinno być odwrotnie, Rapha ma z przodu i na rękawach windstopper a z boków i tyłu power stretch. Gabba prawie cała jest z softshellu. Więc trochę zdziwiły mnie własne odczucia.
@Arni- wcale nie jest tak źle z DWR, wróciłem właśnie z łazienki gdzie przeprowadziełem próbę biologiczną-roczna Gabba cały czas jest hydrofobowa, woda perli się i nie wsiąka. Zakładam, że prałem ją przez ten rok kilka razy;)
@kwiatixon- słońca to nie odbija, ale dobrze wietrzy. Jest lepsza motywacja by jechać szybciej, latem by było chłodniej, zimą by było cieplej. A poza tym ten styl ;PPP
Napisano 08 czerwiec 2016 - 10:53
Wiesz u mnie latem, moze zdarzy sie jeden, dwa dni z 30stC.
Poza tym ta koszulka jest na bardzo cieple dni (pro team climber's), testowan, wietrzenie jest mega, jak malo ktora z mojej szafy.
Co do Gabby, to u mnie powloka juz nie dziala, mimo prob reaktywacji ale tu moze cos zle robilem. Podobnie z nanoflex nogawkami i rekawkami.
Wszak ma ponad 2 sezony i przez dlugi czas byla normalnie prana, to moze jest powod...?
Na jesien kupuje nowa, dla mnie najbardziej wszechstronny ciuch (krotki rekaw).
Od dwoch lat nie uzywam w sezonie zimowym bluz z dlugim rekawem.
Napisano 08 czerwiec 2016 - 10:58
Absolutnie się zgadzam, ale;) gdy porównuje ją z Rapha Pro Team Jacket, to ta druga jest trochę cieplejsza, a powinno być odwrotnie, Rapha ma z przodu i na rękawach windstopper a z boków i tyłu power stretch. Gabba prawie cała jest z softshellu.
Nie znam i nie używałem tej kurtki Rapha, ale znam i używam softshelle od Castelli. Jak zauważył 1435chris Gabba ma przede wszystkim chronić od chłodnego i wilgotnego wiatru. Została zaprojektowana według producenta na zakres temperatur +6 - +15 *C. Na niższe temperatury Castelli proponuje np. Alphę.
Wczoraj Coś mi strzeliło do głowy żeby założyć koszulkę czarną, dokładnie taką:
Jazda w słońcu, gorąco - powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie założę czarnej na ostre słońce. Chociaż koszulka sama w sobie jest fenomenalna. To tak a propos jazdy w czarnym.
Napisano 08 czerwiec 2016 - 11:59
Najtaniej teraz widze za £106, czarna i zielona, krotki rekaw: winstanleysbikes
Napisano 08 czerwiec 2016 - 12:32
U mnie z nowosci :
Castelli Alpha bluza i przeciwdeszczowa kurteczka Speca :
Oraz czesci zamienne do rowerka :
2 kasety 11-25 , 3 lancuchy, szczeki do alu i karbonu
Napisano 08 czerwiec 2016 - 13:50
Trzeba bylo brac niebieskie klocki, sa lepsze od zielonych.
Napisano 09 czerwiec 2016 - 07:47
Co prawda nie do końca rowerowo, ale dobre espresso przed jazdą ponoć zwiększa metabolizm tłuszczów, czyli...
Nie stricte rowerowe ale dotyczące włoskiego stylu życia
Umarła Gaggia Baby Twin, zawitała Rancilio SilviaTak, płytka z elektroniką zdechła, już druga w karierze. 300 zł za sam moduł. Ale cała maszyna w tym roku obchodzi 8 urodziny.
Za to Silvia to czysta elektryka.
No i u mnie również pojawił się komplecik Rancilio Silvia (wersja bez CPU ) + Mazzer Mini (też wersja nie electronic ). Świeżo palona kawa i... można się zdziwić, że kawa może tak dobrze smakować . Z drugiej strony włosi słono sobie życzą za w gruncie rzeczy tak prosty sprzęt pod względem budowy, ale dość już miałem wszelkich wynalazków, pseudo automatów i badziewia psującego się wkrótce po gwarancji (pomimo systematycznego czyszczenia itp.). Miało być prosto, solidnie, funkcjonalnie i... ze smakiem.
- BraWo, maad11 i przmor lubią to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 czerwiec 2016 - 09:07
No proszę, a myślałem, że będę oryginalny:
- Prozor, pimpf, 1415chris i 3 innych osób lubią to