Bagażnik rowerowy na dach Elite Ronda Sport x2
Fotelik rowerowy WeeRide Kangaroo LTD Deluxe
i kask Lazer dla dziecka
Napisano 06 czerwiec 2017 - 11:11
Bagażnik rowerowy na dach Elite Ronda Sport x2
Fotelik rowerowy WeeRide Kangaroo LTD Deluxe
i kask Lazer dla dziecka
Napisano 08 czerwiec 2017 - 06:43
Nie boisz się o kręgosłup maluszka? Też myślałem nad tym rozwiązaniem bo fajnie, że dziecko z przodu ale ostatecznie jutro jadę po klasycznego Hamaxa montowanego z tyłu, na elastycznych prętach, który amortyzuje wyboje.
i słusznie, weź odchylany bo jak dziecko uśnie to nie będzie głową walić na wszystkie strony
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 08 czerwiec 2017 - 08:06
maccacus nad fotelikiem na tył się zastanawiałem i po zamontowaniu na przód mieliśmy wątpliwości czy tego nie oddać, ale ostatecznie zostaliśmy przy tym foteliku. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
Kręgosłup dziecko ma już raczej mocny bo sama chodzi i siedzi bez problemu i cieszy się z jazdy
Tak jak napisał pimpf ze spaniem jest problem. Raz zasneła i głowa z tego podestu zjechała to żona musiała podpierać ją ręką. Przy większym dziecku raczej nie będzie problemu.
Na tył nie brałem bo dziecko widzi plecy rodzica i ostatnio widziałem rodzica który jechał z dzieckiem w rozpiętej kurtce i dziecko dostawało kurtką po twarzy.
Napisano 08 czerwiec 2017 - 08:18
Napisano 08 czerwiec 2017 - 09:26
No ja jestem jednak sceptyczny i ten sztywny montaż mnie nie przekonuje. Wczoraj odebrałem rower crossowy i sobie pojechałem w dość egzotycznej dla mnie, prawie wyprostowanej pozycji wokół dzielnicy i każdy, nawet niewielki krawężnik czy uskok w ścieżce rowerowej zdecydowanie czułem w plecach z racji pozycji a i tak amortyzowałem się trochę nogami choć najlepiej unosić po prostu tyłek na wybojach. Małe dziecko ma dużo bardziej delikatny kręgosłup niż człowiek dorosły, podatny na odkształcenia i mikrouszkodzenia a przez pasy jest na sztywno zamocowane do fotelika a tym samym ramy.
Z resztą lekarze ortopedzi, w przeciwieństwie do producentów fotelików, zalecają używanie ich po ukończeniu 18 m-ca życia, wcześniej układ kostny maluszka jest po prostu za delikatny na przeciążenia powstałe w trakcie jazdy rowerem.
Napisano 08 czerwiec 2017 - 09:58
Manowiec dokładnie, znajomy który sam używał fotelika i mi go polecił tez podkładał czasem poduszkę. Zretszą ta wersja ma dość miekką wyściółkę. Faktem jest to, że ścieżki rowerowe mimo żę są to zamiast walić na nich krawężnik niech zrobią zjazd równo z jezdnią. Fotelik można używać od 1-4 lat. Chcieliśmy przyczepkę, ale to się kupi jak dziecko będzie miało już prawie 2 lata.
Tutaj zamontowane w rowerze MTB:
Napisano 08 czerwiec 2017 - 12:33
Hamax Siesta ma oprócz regulacji do spania jeszcze regulację przód-tył więc ja odsuwam maksymalnie do tyłu i Młody widzi więcej niż moje plecy i 4litery. Do tego mocowanie mam zaraz pod rurą poziomą co również poprawia widoczność.
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 09 czerwiec 2017 - 11:46
No i dlatego trzeba uważać, żeby nie obudzić dzieciaka kopnięciem w głowę
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 10 czerwiec 2017 - 07:16
W końcu kupiłem koszulkę która dobrze na mnie leży. Rozmiar XL
pol_pl_COMPRESSPORT-Triathlonowa-koszulka-kompresyjna-Tank-Top-TR3-Czarna-141_6.jpg 57,4 KB 48 Ilość pobrań
Napisano 10 czerwiec 2017 - 07:45