Nasze zakupy
Napisano 03 grudzień 2019 - 22:51
Ogólnie miałem dokładnie tą samą koszulkę (nawet ten sam wzór). Rozwalił mi się przy niej zamek po dwóch latach niestety. Materiał jest mega fajny, szczególnie to jak zostały skrojone ramiona - bardzo cienka warstwa która idealnie przylega bez żadnych silikonowych ściągaczy.
Tak btw, to moim zdaniem chyba koszulka rozmiar mniejszy powinna być, ale co to lubi.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 04 grudzień 2019 - 12:55
No to teraz aby do wiosny ...Can't wait
Użytkownik Prozor edytował ten post 05 grudzień 2019 - 12:45
Późniejsze posty o kołach Vinci przeniesione do wątku: https://szosa.org/topic/18379-koła-vinci/?p=406507
- mess, impa, Senninho i 4 innych osób lubią to
Napisano 09 grudzień 2019 - 05:13
Kwestia gustu. Miałem opaski i czapki z całkowicie nieprzewiewnymi uszami i czułem się z nimi fatalnie - nie było wiele cieplej, za to ledwie słyszałem odgłosy z drogi, w dodatku czułem duży dyskomfort ze względu na inny odbiór dźwięków z otoczenia.
IMHO o ile temperatura nie wynosi -20 stopni, Thermoroubaix albo podobny materiał, dodatkowo dociśnięty do ucha przez paski kasku, wystarcza.
- roadturysta lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 09 grudzień 2019 - 11:59
Kwestia gustu. Miałem opaski i czapki z całkowicie nieprzewiewnymi uszami i czułem się z nimi fatalnie - nie było wiele cieplej, za to ledwie słyszałem odgłosy z drogi, w dodatku czułem duży dyskomfort ze względu na inny odbiór dźwięków z otoczenia.
IMHO o ile temperatura nie wynosi -20 stopni, Thermoroubaix albo podobny materiał, dodatkowo dociśnięty do ucha przez paski kasku, wystarcza.
Zazwyczaj jeżdzę w grubym buff-ie i też starcza. Z premedytacją brałem model który ma membranę jedynie z przodu. Do tego bardzo zależało mi na daszku, wystarczy się lekko pochylić w celu lepszej ochrony twarzy od wiatru. Ale na razie jestem przeziębiony to na ostateczny test muszę poczekać.
Napisano 09 grudzień 2019 - 15:02
Dyskusja o koszulkach przeniesiona do: https://szosa.org/to...-letnie/page-11
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 grudzień 2019 - 20:24
Rama Moozes Mistral.
Załączone pliki
- cauchy i Yar_Tur lubią to
Napisano 12 grudzień 2019 - 13:16
Napisano 12 grudzień 2019 - 14:53
Wygląda na oryginalny. Na zdjęciach nie widać nic niepokojącego.
Oczywiście nie ma oryginalnych kół. Poza tym mostek na plusie oraz jakiś tani licznik przy takim rowerze sugerują, że raczej jakiś super kolarz tym nie jeździł. Ogólnie nie było zestawienia tej ramy w tym malowaniu z tą grupą osprzętu (sram red), co sugerowałoby, że ktoś złożył rower na czystym frameset'cie. Wyjaśniałoby to dodatkowo dlaczego nie ma kół Roval.
Myślę, że weryfikacja jakiegoś numeru seryjnego ramy pewnie wyjaśniłaby sprawę. Ogólnie, wygląda sensownie.
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 12 grudzień 2019 - 15:47
Moja pierwsza myśl, to było własnie "ktoś zgubił jedynkę z przodu"
Canyon Aeroad CF SLX