Nasze zakupy
Napisano 27 czerwiec 2020 - 11:57
.
.
.
.
.
Zrobiłem quote, bo mam odpowiedź od Damiana (NoLimited). Decyzja jest taka, że w poniedziałek wysyłają mi nowe przednie koło, a kurier jak je przywiezie to od razu zabierze wadliwe. Rozsądne podejście do tematu bez zbędnego czekania, tak więc mam jakiś plus przy obsłudze klienta. Jednak zachowanie po zgłoszeniu problemu też jest ważne.
Prawdopodobnie we wtorek koło wróci na rower. W mailu poprosiłem o sprawdzenie przed wysyłką nauczony doświadczeniem
- EmPe, cauchy i lukaszzsch lubią to
Napisano 27 czerwiec 2020 - 15:25
Gratki globala w CSGO! Też czasami pogrywam.
- dmxzor lubi to
Napisano 29 czerwiec 2020 - 08:48
W temacie zakupów:
Zamówiłem 8 sprężyn do hamulców w Madone, bo te Bontragera to jakieś gówno i hamulce nie odbijają jak należy i mi lata klamkomanetka jak poje*ana
Sprężyny na zamówienie, tytanowe, z potężnym naprężeniem standardowym. Jak dostanę biorę się za rozbieranie hamulców, czyszczenie i wymianę tych shitowskich sprężyn, a potem wrzucę filmik jak to powinno działać.
Pomysł wymiany sprężyn na własną rękę z zagranicznego forum, bo Trek wysyła nowe hamulce a to nie rozwiązuje problemu na dłuższy czas, tylko leczy doraźnie. A po co mi nowe hamulce jak te są okej.
Napisano 29 czerwiec 2020 - 16:21
@BornReady - No to jeszcze powiedź, że nie lubisz żelków i będę wnosił o bana
Oczywiście żartuje
Żeby się trzymać tematu - wpadła przednia lampka Bontrager ion 200 rt. W tym roku zdecydowałem, że chce jeździć zawsze z włączonym światłem, a lampa X1 (Convoy) jest zdecydowanie za duża żeby ją zawsze mieć ze sobą. Poczytałem, pooglądałem, wydałem ponad 2x tyle co chciałem ale jestem w sumie bardzo zadowolony Dobry migający tryb, 13h działania, mały wymiar i ładowanie usb, czyli wszystkie wymogi spełnione.
Co prawda mocowanie pod Boltem trochę póki co kombinowane ale trzyma i działa.
- impa i artho lubią to
Napisano 29 czerwiec 2020 - 19:04
@BornReady - No to jeszcze powiedź, że nie lubisz żelków i będę wnosił o bana
Oczywiście żartuje
Żeby się trzymać tematu - wpadła przednia lampka Bontrager ion 200 rt. W tym roku zdecydowałem, że chce jeździć zawsze z włączonym światłem, a lampa X1 (Convoy) jest zdecydowanie za duża żeby ją zawsze mieć ze sobą. Poczytałem, pooglądałem, wydałem ponad 2x tyle co chciałem ale jestem w sumie bardzo zadowolony Dobry migający tryb, 13h działania, mały wymiar i ładowanie usb, czyli wszystkie wymogi spełnione.
Co prawda mocowanie pod Boltem trochę póki co kombinowane ale trzyma i działa.
Wpisz na ali „Elemnt Bolt”. Sa fajne uchwyty z opcjami pod lampki itd.
- piotrkol lubi to
Napisano 29 czerwiec 2020 - 19:29
To moze doradzisz kolega kolarzom co kupic i jak przygotowac zeby bylo dobre? Chetnie poczytam, pewnie nie tylko ja popieram tez Marcina321 zeby zalozyc watek kawowy.
Podobno dobre expressy robi Rocket, do tego dobre ziarno i mozna parzyc
Podobno najważniejszy jest dobry młynek, potem dobra kawa, a dopiero na końcu akcesoria do parzenia. Dobrą kawę zrobisz bez ekspresu - kawiarka, aeropress, różne bajery do przelewowych.
- piotrkol i impa lubią to
Napisano 29 czerwiec 2020 - 22:46
Podobno najważniejszy jest dobry młynek, potem dobra kawa, a dopiero na końcu akcesoria do parzenia. Dobrą kawę zrobisz bez ekspresu - kawiarka, aeropress, różne bajery do przelewowych.
Dokładnie!
Napisano 02 lipiec 2020 - 19:55
Same na nos wskoczyły.
No i kółeczka w komplecie.
- impa, Bzyk, renton i 1 inna osoba lubią to