Jump to content

Photo

Nasze zakupy

8561 replies to this topic

#5941 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 posts

Posted 25 September 2020 - 18:39

Dobrze się sprawdza ten uchwyt ? Faktycznie radar pod siodełkiem będzie chyba lepiej wyglądał niż na sztycy przypięty na te garminowskie recepturki :-)

Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem

#5942 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 25 September 2020 - 20:18

Nie ma lepszego rozwiązania, niż licznik na samym środku. Już drażniło mnie mocowanie na boku kierownicy (w miejscu, gdzie kończy się owijka), więc szukałem rozwiązania. Pożyczyłem nawet od znajomego jakiś "spoon" zamiennik, ale za 50 zł wolałbym iść na pizzę, niż czepiać na tym licznik. Strasznie miękki, bujało licznikiem.

W końcu podjąłem decyzję, że wezmę oryginalny uchwyt od Canyona, ale szukałem najpierw w necie i udało się wyrwać za pół ceny :) jestem pozytywnie zaskoczony. Niby kawałek plastiku, a cieszy :D bardzo sztywny, nic nie drga, zamocowany też mocno do kokpitu. Polecam. 

p02L9UC.jpg

zUAz1qJ.jpg

• piotrkol, JHartman, Marcin321 and 2 others like this

#5943 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,880 posts

Posted 25 September 2020 - 23:03

O to wartościowe info jest Prozor, że aku można w miarę łatwo wymienić, a przynajmniej tak to zrozumiałem.

#5944 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 27 September 2020 - 21:14

Podobnie robiłem w obecnych, ta sama superfeet robi też dla Bontrager'a. Z Superfeet'ów jestem zadowolony :)

Wkładki bontragera dają radę, jestem bardzo zadowolony :)
Małe problemy były ale firma jak zwykle bez problemu się z nimi uporała. Dobrali mi wkładkę niebieską nr3, po tygodniu zwróciłem bo jednak była za wysoka, od ręki dostałem żółtą nr2. Wkładki wymagały chwili przyzwyczajenia ale teraz jest bardzo wygodnie i stopy przestały mi drętwieć.

#5945 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 27 September 2020 - 22:04

Dobrze się sprawdza ten uchwyt ? Faktycznie radar pod siodełkiem będzie chyba lepiej wyglądał niż na sztycy przypięty na te garminowskie recepturki :-)

Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem

Tak, nienagannie - o ile u kogoś nie koliduje z torebką podsiodłową. W przełaju mam z tym uchwytem na pręty siodełka i jest zdecydowanie na duży plus. 

O to wartościowe info jest Prozor, że aku można w miarę łatwo wymienić, a przynajmniej tak to zrozumiałem

Czy łatwo - raczej względnie, kiedyś wystarczało śrubki odkręcić, teraz trzeba częściowo odklejać taśmę mocującą przód od plecków, ale problemu raczej być nie powinno. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#5946 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 27 September 2020 - 22:17

W przełaju mam z tym uchwytem na pręty siodełka i jest zdecydowanie na duży plus. 

Może się nie znam, ale po co w przełaju (użytkowanym zgodnie z przeznaczeniem) radar? xD 

#5947 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 28 September 2020 - 07:10

Wkładki bontragera dają radę, jestem bardzo zadowolony :)
Małe problemy były ale firma jak zwykle bez problemu się z nimi uporała. Dobrali mi wkładkę niebieską nr3, po tygodniu zwróciłem bo jednak była za wysoka, od ręki dostałem żółtą nr2. Wkładki wymagały chwili przyzwyczajenia ale teraz jest bardzo wygodnie i stopy przestały mi drętwieć.

Ja kupiłem rozmiar większą, miałem wcześniej D, teraz E do drugich butów. Chciałem zwrócić po docięciu, ale nie było możliwości. Prawa noga praktycznie od razu się przyzwyczaiła, na lewą potrzebowałem koło 2 tygodni :)

#5948 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 28 September 2020 - 07:33

Ja kupiłem rozmiar większą, miałem wcześniej D, teraz E do drugich butów. Chciałem zwrócić po docięciu, ale nie było możliwości. Prawa noga praktycznie od razu się przyzwyczaiła, na lewą potrzebowałem koło 2 tygodni :)

Bontrager przyjął docięte wkładki bez mrugnięcia okiem ;)

#5949 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1,528 posts
  • SkądSK

Posted 28 September 2020 - 07:48

Bontrager przyjął docięte wkładki bez mrugnięcia okiem ;)

To już wiem gdzie następnym razem zakupy zrobić :)

Dziś wpadł Wahoo Tickr Fit.

#5950 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 28 September 2020 - 13:39

Może się nie znam, ale po co w przełaju (użytkowanym zgodnie z przeznaczeniem) radar? xD 

Masz rację - nie znasz się. Bo moja przełajówka to rower ogólnoużytkowy. Co prawda służy do jazdy głównie w terenie, ale jazdy po drogach publicznych i tak nawet tu się nie uniknie, zwłaszcza dojazdy. A wtedy radar zdecydowanie się przydaje. 

Co więcej -  od jesieni do wiosny często przełajówki używam nie tylko do jazdy w terenie i błocie, ale też do jazdy po asfalcie, ulicach i innych drogach publicznych - robi za rower "zimowy". A jak można się domyślić, w tym przypadku jest to bardzo przydatny gadżet :P

• B00mer likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#5951 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 posts

Posted 28 September 2020 - 14:11

Ja jeszcze dodam od siebie, apropo graveli i przelajowek, ze jazda po lesie z wlaczonym radarem daje czasami sytacje ktore automatycznie podnosza tetno ;) ja na poczatku roku kilka razy mialem sytacje jak „kropeczka radarowa” sie zalaczyla a w lesie nikogo nie bylo, czasem jakis dzik lub sarna przebiegal przez ukos drogi i radar to wylapuje :D
  • lukaszzsch likes this

#5952 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 28 September 2020 - 15:50

My tu gadu gadu, a Varia RTL 515 wjechał za 750 zł =D (nowy ofc!)

Polowałem, polowałem i upolowałem

• Born Ready and artho like this

#5953 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 30 September 2020 - 12:47

Wahoo Tickr X, bo mój Magene powyżej 180bpm myśli że umarłem i rozłącza, baterie, wymiany pasków itd nie pomogły.

Zakupiłem też uchwyt na Varię pod siodło. Jak nie podejdzie to wrzucę na dedykowany do Madone SL na sztycę

#edit:

Jakby ktoś chciał to jest nowa Varia 515 za 700 PLN

https://www.olx.pl/o...html#fb7a3a3939

#5954 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 02 October 2020 - 16:11

Ostatni klocek do układanki. Po rabatach i kodach zniżkowych w 3athlete winda wyszła 2160 złociszy
Żeby nie było że nie rowerowe to jeszcze udało się w końcu dorwać koszyki Tacx Ciro czarny mat z czarnymi napisami :)

climb.jpg
  • Marcin321, stryjek, EmPe and 2 others like this
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#5955 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 02 October 2020 - 16:31

Trzeba mieć podatność na marketingowe pranie mózgu :)

#5956 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts

Posted 02 October 2020 - 16:37

Dzięki @tcp. Bardzo cenię ludzi którzy martwią się o mojej pieniądze :D

• Prozor, muzycom, lupus and 4 others like this
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#5957 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 02 October 2020 - 16:51

Raczej pieniądze tych, którzy pomyślą, że wywalenie ponad 1000pln za wiatrak ma jakiś sens.

#5958 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 October 2020 - 17:07

tcp. Niektórzy wydają kilkadziesiąt tysięcy na flaszkę, albo setki tysięcy na zegarek. Czy to ma sens? Dla tych co mają kasę, nie musi.

#5959 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts

Posted 02 October 2020 - 18:44

@tcp do jakiego wiatraka porównywałeś wiatrak Wahoo że nie spełnił Twoich oczekiwań? Jaka jaka alternatywa ze sterowaniem pulsem? Chętnie poznam Twoją opinie z użytkowania.
Bo ja po sezonie używania mam jak najbardziej pozytywne.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
  • Prozor likes this
To jest Forum Fanatyków
marvelo

#5960 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Posted 02 October 2020 - 19:01

Dzięki @tcp. Bardzo cenię ludzi którzy martwią się o mojej pieniądze :D

To chyba jedna z wiekszych wad polakow, zagladanie innym w portfel. Jakbym mial trenazer i mozliwosc to wzialbym sobie takiego headwinda, nigdy nie slyszalem o nim.zlych opinii.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Reply to this topic