Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8563 odpowiedzi w tym temacie

#5961 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 październik 2020 - 19:25

Jaka jaka alternatywa ze sterowaniem pulsem? 

Zaraz będzie na aliexpressie. No chyba, że chińczyki się zgapią. Keith wypuścił maelstorma jako opensoftware i openhardware.

Keith to człowiek, który zrobił miernik mocy "homemade" w czasach pierwszych quarków a potem mózg stojący za stroną techniczną 4iiii.

Szczegóły -> https://maelstrom.me/

• Marcin321 i HarveyDent lubią to

#5962 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 02 październik 2020 - 19:56

Raczej pieniądze tych, którzy pomyślą, że wywalenie ponad 1000pln za wiatrak ma jakiś sens.

Dobrze trafiłeś. To jest forum dla ludzi wydających pieniądze "z sensem"  :lol:  :lol:  :lol:

#5963 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 02 październik 2020 - 20:47

Wahoo Wind jest na rynku od 2018 i do tej pory kitajce nic alternatywnego nie wymyślili.

#5964 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 02 październik 2020 - 21:03

@tcp do jakiego wiatraka porównywałeś wiatrak Wahoo że nie spełnił Twoich oczekiwań? Jaka jaka alternatywa ze sterowaniem pulsem? Chętnie poznam Twoją opinie z użytkowania.
Bo ja po sezonie używania mam jak najbardziej pozytywne.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ten stojak do pochylania nie będzie kolidował z wiatrakiem/zasłaniał go?

#5965 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 02 październik 2020 - 21:47

Snop powietrza nie jest wąski, a winda nie jest na tyle szeroka żeby był to problem

• Born Ready lubi to
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#5966 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 03 październik 2020 - 07:53

Od cudzych pieniędzy znacznie bardziej interesująca jest nasza podatność na sztuczki marketingowców (tych to akurat cudze pieniądze bardzo interesują) i to jak ochoczo używamy naszej inteligencji do wymyślania argumentów żeby dać sobie coś wcisnąć . Alternatywa do sterowania pulsem - sterowanie pilotem + dobre samopoczucie, że nie dałem się nabrać.

#5967 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 03 październik 2020 - 07:56

Co za gosc ze cos oznacza iz nie jest tobie potrzebne, nie oznacza ze komus innemu nie jest. Rozumiem ze telefon dalej masz nokie 3310, bo przeciez dzwoni no i bateria tydzien trzyma.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
  • Prozor, HarveyDent i Born Ready lubią to

#5968 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 03 październik 2020 - 08:44

Jakoś nie odczuwam potrzeby leczenia kompleksów popisywaniem się z czego to ja nie wysyłam swoich postów na forum :) .

#5969 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 03 październik 2020 - 09:08

Wchodzisz do tematu "Nasze zakupy" i jesteś oburzony, że ktoś coś kupił i napisał o tym tutaj? Poważne zachowanie?

Co do samej dmuchawy i climba na jej drodze to mam mieszane uczucia. Mogli to jakoś lepiej wymyśleć. No, ale skoro mówisz, że aż tak nie przeszkadza to wierzę. ;)

Jeszcze ciekawa sprawa jak to będzie jak się bardziej sterowanie rozwinie w grze. Na czym się ustawi tego climba jak ktoś będzie mial ochotę skręcać?
  • HarveyDent lubi to

#5970 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 822 postów
  • SkądSobótka

Napisano 03 październik 2020 - 09:25

Wchodzisz do tematu "Nasze zakupy" i jesteś oburzony, że ktoś coś kupił i napisał o tym tutaj? Poważne zachowanie?

Co do samej dmuchawy i climba na jej drodze to mam mieszane uczucia. Mogli to jakoś lepiej wymyśleć. No, ale skoro mówisz, że aż tak nie przeszkadza to wierzę. ;)

Jeszcze ciekawa sprawa jak to będzie jak się bardziej sterowanie rozwinie w grze. Na czym się ustawi tego climba jak ktoś będzie mial ochotę skręcać?

Wtedy będzie można kupić za tysiaka obracaną podstawkę ;)
  • alterego lubi to

#5971 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 03 październik 2020 - 10:06

Albo za +1k wyjdzie skręcający climb :D

@alterego climb nie jest szerszy niż rozstaw przedniego widelca. Nie ma problemu z wiatrem

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#5972 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 październik 2020 - 12:02

Gdyby nie marketingowcy i inżynierowie, którzy wymyślają rzeczy nam nie potrzebne, tcp nadal chodziłby boso, ubrany w futro a w pole jeździłby konno... I mieszkał w kurnej chacie, bo przecież piec jest zbędny i wymyślony przez kogoś, kto chce na tym zarobić. Każdy z nas ma wolną wolę, aby własne pieniądze wydawać zgodnie z nią.
Jeśli coś się sprzedaje, znaczy że są chętni na produkt. Bez znaczenia jest, że pozostali uważają go za bez sensowny i zbędny.
Rozumiem uwagi, że coś kupiłem i z takiego, czy innego powodu mi się nie sprawdza, bądź wręcz przeciwnie. Ale negowanie czyjegoś zakupu, szczególnie w tym dziale, jest raczej nie na miejscu...
Ostatnio kupiłem trochę "konserwantów" do roweru. Smar do łożysk, pastę montażową, łańcuch itp. Ale to tok banalne, że zdjęć nie wrzucam.

#5973 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 03 październik 2020 - 12:56

U mnie im więcej jeżdze tym bardziej odechciewa mi się zakupów, choć paradoksalnie, są one wtedy najbardziej potrzebne, zaś im mniej jeżdże tym bardziej nachodzą mnie jakieś wizje potrzeby czegoś :P co do marketingu... przykładowo fanty rowerowe z jakichs powodów są droższe niż np takie same fanty przeznaczone dla biegaczy, gdzie imho, biegi trudniejszy jest to sport. I tutaj się zgodze że marketingowcy mają jakieś sztuczki

#5974 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 październik 2020 - 13:08

Jasne, że mają. To ich praca. Ale nikt nas nie zmusza kupować. Marketingowiec taż zarabia pieniądze, po to żeby go naciągał na zakupy inny marketingowiec. 😄 That's life...

#5975 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 03 październik 2020 - 13:36

Kupiłem Vivoactive 4s żonie. Będzie zadowolona, bo od jakiegoś czasu przegląda w konspiracji różne Garminy i Suunto :) 

O taki:

vivoactive-4s-bialy-z-rozowozlotym-zapie

#5976 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 03 październik 2020 - 13:45

Kupiłem Vivoactive 4s żonie. Będzie zadowolona, bo od jakiegoś czasu przegląda w konspiracji różne Garminy i Suunto :)

O taki:

vivoactive-4s-bialy-z-rozowozlotym-zapie

Moja siostra ma i bardzo zadowolona. Mi też się całkiem podoba. 

• Born Ready lubi to

#5977 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 03 październik 2020 - 14:12

W ręku dobrze się trzyma, chodzi też spoko. Żona dostanie za kilka dni i zobaczę na nadgarstku :)

#5978 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 październik 2020 - 14:28

Ja właśnie się przymierzam do prezentu na urodziny dla żony. Myślałem właśnie o Vivoactive 4s, alob bardziej klasycznie Vivomove 3s, ale muszę jeszcze obejrzeć nowe Venu SQ.

Chyba kupię kilka i coś odeślemy ;)
  • Born Ready lubi to

#5979 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 03 październik 2020 - 14:41

Venu zbyt kwadratowe, kiedyś jej pokazałem i z miejsca pokręciła nosem na wygląd. 

#5980 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 03 październik 2020 - 15:16

Zaraz będzie na aliexpressie. No chyba, że chińczyki się zgapią. Keith wypuścił maelstorma jako opensoftware i openhardware.

Keith to człowiek, który zrobił miernik mocy "homemade" w czasach pierwszych quarków a potem mózg stojący za stroną techniczną 4iiii.

Szczegóły -> https://maelstrom.me/

Shut up and take my money. Oby ktoś to pociągnął dalej :-)

Dodaj odpowiedź