Nasze zakupy
Started By
Deadi
, 22 sty 2011 00:02
8561 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 styczeń 2011 - 20:25
Dzisiaj przyszły moje chińskie koszyki od mtbfun88 (wysłane 14.01) Zaraz pow wyjęciu z pudełka jakość wykonania wydawała się bardzo dobra, dopiero jak się przyjrzałem pod światło to zauważyłem że idealne nie są :-P no ale czego się spodziewać po koszykach za 22$ z przesyłką. Waga obu ze śrubkami to jakieś 60g dokładniejszej wagi nie mam. Bidony Isostara które przyszły tydzień temu pasuja idealnie, śrubki są schowane nic się nie rysuję. test na sucho wykazał, że koszyki dość mocno trzymają bidony.
Napisano 01 luty 2011 - 08:43
Pierwszy raz widzę bidony Isostara, które super pasują do roweru
Bardzo ładnie to wygląda.
pzdr
Bardzo ładnie to wygląda.
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 02 luty 2011 - 18:30
No dobra, to i ja się pochwalę moim ostatnim zakupem. Wychaczyłem najnowszą Ultegrę, przerzutkę tylnią 6700 krótki wózek za 230zł z przesyłką z angielskiego ebaya ) Oczywiście nowa. Zdjęta z nowego speca Wcześniej miałem już sfatygowaną starsza ultegre 6500.
I to już była ostatnia część do wymiany w moim rowerku, oczywiście nie licząc napędu i opon. Pochwalę się niedługo na forum. Apropo, czy ktos wie co się stało z tematem "nasze rowery"?? Czy to jest zamienny topic?
I to już była ostatnia część do wymiany w moim rowerku, oczywiście nie licząc napędu i opon. Pochwalę się niedługo na forum. Apropo, czy ktos wie co się stało z tematem "nasze rowery"?? Czy to jest zamienny topic?
Napisano 07 luty 2011 - 16:52
Kupiłem sobie nowy mostek PRO XLT OS miałem to samo tylko na 25.6
https://picasaweb.go...feat=directlink
Jest 5g cięższy
https://picasaweb.go...feat=directlink
Jest 5g cięższy
Napisano 07 luty 2011 - 20:32
Ja już się nie mogę doczekać aż mi wszystko dojdzie. Bo że tak powiem zbrojenia na nowy sezon trwają. No tak się chwaląc to wydałem prawie 4000zł :roll:
Wszystkie oszczędności poszły...W rower :roll: To jest straszne :roll:
Chociaż w sumie lepiej w rower niż na wóde :->
Wszystkie oszczędności poszły...W rower :roll: To jest straszne :roll:
Chociaż w sumie lepiej w rower niż na wóde :->
Napisano 07 luty 2011 - 20:45
Xubix kto jak kto, ale my to Cię akurat rozumiemy
Ale wytłumaczyć takie wydatki żonie, to już jest prawie mission impossible - uwierz mi
pzdr
Ale wytłumaczyć takie wydatki żonie, to już jest prawie mission impossible - uwierz mi
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Napisano 07 luty 2011 - 22:57
Mam to samo, co zarobię jakimś cudem, to od razu w któryś rower. Próbuję od niedawna zaoszczędzić na moje drugie hobby - niestety, bezskutecznie...Wszystkie oszczędności poszły...W rower :roll: To jest straszne :roll:
No i czasem na chlanie też, a co. :mrgreen:
Napisano 08 luty 2011 - 10:02
xgarfildx, koła zostają mavic aksium - osprzęt nówka shimano 105 black [5700] - rama [spójrz w podpis] - kiera ,mostek i siodełko zostają raczej te same bo fundusze na więcej już nie pozwolą.. no chyba ,że jak sprzedam meride to coś dokupie :->
ramką się pochwalę jak przyjdzie
ramką się pochwalę jak przyjdzie
Napisano 08 luty 2011 - 11:21
Heh... Zakupy do szosówki to praktycznie w zeszłym roku zakończyłem. Pod koniec roku wymieniłem niewiele eksploatowaną korbę FC-6600 53/39 na kompaktowego Sram Rivala z kasetą 11/21 OG-1070 (plus łańcuch wippermanowski). Kolanka prosiły się o większą kadencję i mniej siłowego przepychania - no cóż: SKS (Starość, Kurna, Starość...)
W tym roku doszły buty SH-R200 w miejsce ciut wysłużonych i lekko za dużych R86, wkrótce powinienem dostać jeszcze mostek 120 (o 1cm skracam aktualny z nieco większym kątem) wraz z kompaktową kierownicą - coś moja "ergo" za bardzo ergo dla mnie nie była.
Prawdopodobnie na ten rok wystarczy :-).
Jeśli chodzi o preferowany zakup z oszczędności czy na kredyt - to jak ognia unikam tego drugiego. Bez tłumaczenia się mogę dostać w banku kredyt gotówkowy z 6 zerami, ale jak podliczę prowizje, odsetki (ewentualne ubezpieczenia), to wychodzi, że do każdej pożyczonej dychy tysi muszę po roku dołożyć nieco ponad 1,4 tys złocisza. I to jeszcze w miarę przyzwoite %, kredyt detaliczny (zwłaszcza "szybki") może mieć i 25% nie wspominając o systemach typu provident... Życie na kredyt wbrew pozorom jest wyjątkowo drogie. Zdecydowanie taniej wytłumaczyć się żonie, że trzeba coś kupić w ramach eksploatacji bieżącej, zwłaszcza gdy na hobby przeznacza się wpływy pozabilansowe (znaczy: niespodziewane zyski z pracy itp.).
W tym roku doszły buty SH-R200 w miejsce ciut wysłużonych i lekko za dużych R86, wkrótce powinienem dostać jeszcze mostek 120 (o 1cm skracam aktualny z nieco większym kątem) wraz z kompaktową kierownicą - coś moja "ergo" za bardzo ergo dla mnie nie była.
Prawdopodobnie na ten rok wystarczy :-).
Jeśli chodzi o preferowany zakup z oszczędności czy na kredyt - to jak ognia unikam tego drugiego. Bez tłumaczenia się mogę dostać w banku kredyt gotówkowy z 6 zerami, ale jak podliczę prowizje, odsetki (ewentualne ubezpieczenia), to wychodzi, że do każdej pożyczonej dychy tysi muszę po roku dołożyć nieco ponad 1,4 tys złocisza. I to jeszcze w miarę przyzwoite %, kredyt detaliczny (zwłaszcza "szybki") może mieć i 25% nie wspominając o systemach typu provident... Życie na kredyt wbrew pozorom jest wyjątkowo drogie. Zdecydowanie taniej wytłumaczyć się żonie, że trzeba coś kupić w ramach eksploatacji bieżącej, zwłaszcza gdy na hobby przeznacza się wpływy pozabilansowe (znaczy: niespodziewane zyski z pracy itp.).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 08 luty 2011 - 12:36
xubix, No to ciekawy sprzęcik będzie!! :mrgreen: :mrgreen:
A koła nie lepiej jakieś składane na chwalonych piastach Bitex-a ? ja sie napaliłem na te piasty już troche czasu temu....
Żeby nie było off to:
Kupiłem buty SH-M076 za 197zł z wysyłką,czekam na dostawę i zaczynam jeździć w końcu :mrgreen: :mrgreen:
A koła nie lepiej jakieś składane na chwalonych piastach Bitex-a ? ja sie napaliłem na te piasty już troche czasu temu....
Żeby nie było off to:
Kupiłem buty SH-M076 za 197zł z wysyłką,czekam na dostawę i zaczynam jeździć w końcu :mrgreen: :mrgreen: