Nasze zakupy
Posted 28 October 2020 - 17:49
Teraz musz tylko dolozyc jakies "nozki" aby podniesc przod wentylatora.
Posted 28 October 2020 - 17:57
Posted 28 October 2020 - 22:49
A jak jest zahaczony o belkę z tyłu to jest ok ? Rozumiem że nie stosujesz z braku miejsc. No i czy wtedy blat nie będzie zasłanial strumienia ?
Niby taniej, niż absurdalnie drogi Wahoo ale z wysyłką 140 ojro :/ To nie są tanie rzeczy jak mawiał klasyk
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 29 October 2020 - 00:08
Odebrałem dziś zamówione Elite Direto XR, już po pierwszym treningu i pierwszych testach, na razie wrażenie pozytywne.
- dawid93, artho and dmxzor like this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 29 October 2020 - 08:57
To chyba nie jest taki co stoi/stał w Decathlonie, u nas jakieś 2 tygodnie temu za 2799 ?
Konkretnej nazwy modelu nie pamiętam ale zapamiętałem cenę i że Elite, bez koła oczywiście...... podczas jazdy telepie się cały a jechałem może 200 watt, stabilność raczej słąba ......pierwsze wrażenie = ''plastikowe'' za bardzo,tyle że ja 1 -wszy raz na takim bez tylnego koła może dlatego lekki szok.
#6049 Gosc_Bullet_*
Posted 29 October 2020 - 12:29
Okulary Alpina Twist Four S VL+ fotochromy
Mam pytanie - Alpina robi kilka modeli okularów w rozmiarze S - również i te. Czy ten rozmiar S w przypadku okularów oznacza,
że są to jakieś szczególnie małe okulary - tzn. chodzi mi o rozstaw zauszników. Mówiąc inaczej, czy te okulary są dedykowane dla osób, które noszą kaski w mniejszym rozmiarze typu S czy M?
Posted 29 October 2020 - 12:29
A kto to wie, co u Was Deca stało? Patrząc na stronie Deca to za 2799 nie widzę nic, o stówę drożej (za 2,9 tysiaka) jest dostępne w niektórych sklepach np. na Śląsku/Małopolska pierwsza wersja Direto, za tyle samo jest u nich Suito, a Direto XR oferują za 3,5 tysiaka. Sam kupiłem za 3,2 tysiaka.
Tu nie miejsce na większe opisy i porównania, dam wkrótce w "trenażer z wirtualem", ale porównując do Twojego Bushido... no nie bardzo da się porównać. Samo to, że nie zaniża raportowanej mocy tak jak Bushido, stabilność o wiele większa od Bushido, wrażenia z używania zdecydowanie bez porównania na korzyść XR, ba jest nawet lepiej niż w Muin, a z tego byłem zadowolony...
Posted 29 October 2020 - 14:17
Nie porównuj poloneza do mercedesa Jak trzyma moc w całym zakresie w porównaniu do dwustronnego miernika i moc nie faluje w ERG to faktycznie tańsza alternatywa do Kick Cora jak ktoś nie chce wahoowindy
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 29 October 2020 - 15:10
Swego czasu Bushido aspirowało do klasy wyższej, ale mi się na nim źle kręciło.
Czytałem, że Elite przygotowuje alternatywę dla windy Wahoo. Nazywać się to ma Elite Rizer i to tłumaczyć ma oznaczenie Direto XR, czyli dodanie do X literki R. Znając Elite i ich długą drogę rozwojową (Sterzo też długo robili, choć to dość proste urządzenie), to termin pojawienia się windy od Elite jest zagadką
Ale windę od Wahoo można podpiąć, tyle tylko, że sterowanie ręczne, bo trenażer nie wysteruje. Za to podniesienie przodu roweru jest jak najbardziej wykonalne, obraca się na osi trenażera.
Pierwszą reckę trenażera wrzuciłem w #2080.
Posted 29 October 2020 - 15:52
Mam pytanie - Alpina robi kilka modeli okularów w rozmiarze S - również i te. Czy ten rozmiar S w przypadku okularów oznacza,
że są to jakieś szczególnie małe okulary - tzn. chodzi mi o rozstaw zauszników. Mówiąc inaczej, czy te okulary są dedykowane dla osób, które noszą kaski w mniejszym rozmiarze typu S czy M?
No właśnie nie wiem co te S oznacza, bo okulary są normalne, do tego zauszniki przy soczewkach można regulować pod kątem. Dobrze się sprawdzają i w miarę szybko reagują na zmianę oświetlenia.
Posted 30 October 2020 - 10:31
Cofniety do tylu i zalozony na belke, strumien powietrza pewnie bedzie blokowany przez stolik i pewne czesci ciala nadmiernie chlodzone. Dla mnie to nie problem, okres reprodukcji mam juz za sobaA jak jest zahaczony o belkę z tyłu to jest ok ? Rozumiem że nie stosujesz z braku miejsc. No i czy wtedy blat nie będzie zasłanial strumienia ?
Niby taniej, niż absurdalnie drogi Wahoo ale z wysyłką 140 ojro :/ To nie są tanie rzeczy jak mawiał klasyk
Posted 31 October 2020 - 13:04
A kto to wie, co u Was Deca stał
Teraz stoi co innego- Elite Direto za 2899 , przejechałem się chwile i wydaje się OK, tamten był bardziej plastikowy albo mi sę wydawało.
Myślałem że jakoś dziwnie będzie bez tego tylnego koła ale nie , nie ma to kompl. znaczenia, może nawet płynniej chodzi bez.
Posted 31 October 2020 - 14:45
Oczywiście, że chodzi płynniej. Musiałbym mieć chyba pełne koło zalane ołowiem, żeby przy Bushido uzyskać porównywalny ruch koła do tego co mam w Direto XR. Tak że różnica jest naprawdę spora.
To mogło być coś wcześniejszego. Właściwie jeśli ograniczasz się do trybów nachylenia i nie potrzebujesz przyzwoitego trybu ERG, to sprawdź Suito, powinno być taniej (w Deca i tak drożej). Jeśli jednak używasz ERG to celuj raczej w Direto model XR, z moich testów wynika, że w odróżnieniu od poprzednich wersji tego trenażera jest już całkiem dobrze.
- big75 likes this
Posted 31 October 2020 - 16:28
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka