Nasze zakupy
Posted 26 January 2021 - 13:31
- sirkozi, EmPe and lukaszzsch like this
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Posted 29 January 2021 - 15:23
Specialized Future Shock 2.0 cartridge + mostek Future Stem 110mm
jak mnie Spec wk*** tą swoją polityką niedostępności i niekompatybilności 1.5 roku szukałem tego kartrydża, w końcu znalazłem w Niemczech, w sklepie z częściami do Speca. Po 3 sezonach wracam do sztywnej szosy bo na blokadzie będę pewnie jeździł większość czasu
- Marcin321 and Born Ready like this
Posted 29 January 2021 - 16:25
FS 1.0 był konstrukcją taką sobie. Wielu userów i ja też, skarżyło się na nieprzyjemne chrobotanie w środku. A po 16tys km te sprężyny już są tak zużyte, że wymiana tej pierwszej którą można wymienić nawet na najtwardszą nic nie daje. Poza tym chciałem mieć możliwość blokady, żeby nie pompować na podjazdach i sprintach (ponoć to był czynnik przez który Stybar przegrał P-R w 2017 z GVA). Porównywałem nawet 1.0 z 1.5 i ten nowszy jest i tak lepszy. Nic w nim nie stuka, nie strzela, a też z podobnym przebiegiem jak mój.
Ta wersja z blokadą to jest coś co powinno być we wszystkich modelach, a nie tylko tych najwyższych, i to od początku. No ale..
Teraz szukam ramy Roubaix 2020-2021, rozm. 54, takiej do 7k. Kupię, przełożę graty i będzie git. Nowa rama też od starej jest fajniejsza. W salonie Speca w Powsinie który dziś odwiedziłem po future stem powiedzieli że mogą mi przełożyć z rowerka który mają w kartonie. Koszt 10k rama + 500 przełożenie gratów. Trochę drogo.. poczekam jeszcze.
- Born Ready likes this
Posted 29 January 2021 - 17:41
Czy ładny kwestia gustu. Pamiętam że jak wsiadłem na rozmiar 54 to nic prócz wysokości sztycy nie musiałem ustawiać - wszystko na swoim miejscu, pozycja idealna, można jechać i jechać, w przeciwienstwie do 54 w starej wersji, gdzie musiałbym dac krótki mostek, siodło do przodu aktualnie rozm. 52 mimo wszystkich podkładek mam i tak łapy nisko, zad wysoko.
Ale chłopaki. Obczaiłem Aethosa, mają moj rozmiar na stanie. Jaka to jest przepiękna maszyna, wolałbym go 100x od Sl7
Posted 29 January 2021 - 19:16
albo specjalny albo zwykły, tylko do zwykłego musisz mieć przejsciówkę, ja jej nie dostałem z nowym kartrydżem, ale ponoć jak kupujesz cały rower to masz ją w akcesoriach. A przejsciówka ze starego FS nie pasowała do nowego
Nowy FS ze starym mostem:
nowy FS z przejściówką ze starego - też nie da rady:
Posted 29 January 2021 - 20:14
dla mnie ta nowa wersja to najwygodniejsza szoska na jakiej miałem przyjemność, nic na to nie poradzę, zresztą patrząc po opiniach na necie/YT ciężko jest znaleźć nieukontentowanych użytkowników
ale nie jeździłem na wszystkim póki co najgorszy był dla mnie Synapse i 150km na nim dookoła Gardy, o Jezu..
ten Aethos mi teraz chodzi po głowie, cudny jest może kiedyś
- artho likes this
Posted 30 January 2021 - 10:03
Postawiłem sobie za cel samodzielnie serwisować całą przełajówkę.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- Marcin321, renton, EmPe and 2 others like this
Posted 03 February 2021 - 10:18
CR3706 120W wentylatorek do jaskini i używania do wentylowania domu latem z klimą i zimą do szybkiego przewietrzenia mieszkanka ;-)
Nie spodziewałem się ogólnie że między 55W a 120W jest aż taka różnica. Na dotychczasowym na '3' ce potrafię się gotować.. przy tym na '1'ce jest już grubo, a trójka to pewnie nie wskoczy.
Dodatkowo z zamówienia rowerowego przyszło:
- Kierownica do Madone SLR VR-CF 40 cm ;-) Lekka jak piórko
- Długa sztyca (205mm) do Madone z 5mm offsetem
czekamy na resztę gratów.. (mostek do kiery SLR) i na sam rower ;]
- artho likes this
Posted 03 February 2021 - 10:33
Mostek:
https://skleprowerow...w-fit-2020.html
Kiera:
https://skleprowerow...-rozmiar_-380mm
Osobno, bo to nowa wersja zintegrowanej kiery. Poprzednia była jedną całością, a tutaj jest już możliwość zabawy w wymiany poszczególnych części.
U mnie kiera 40cm, mostek 9cm.
A tak wygląda złożona na rowerze:
#edit
- dotarł też mostek Madone SLR (dzisiaj)
- dotarła też druga kierownica Bontrager Elite Aero VR-CF z wewn. prow. linek (ale ta będzie na sprzedaż )
- artho likes this