Nasze zakupy
Napisano 26 sierpień 2021 - 10:16
Jak na razie mam na tym wosku zrobione troche ponad 300 km i napęd cichy w sumie to czailem sie na ten smar dość długo, bo ciezko go było dostać, ale pojawił się na allegro.Producent deklaruje nawet 600km , osobiście to nawet te 400km wydają mi się mało możliwe, zobaczymy ...Dam znać.
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 sierpień 2021 - 10:29
Jak na razie mam na tym wosku zrobione troche ponad 300 km i napęd cichy w sumie to czailem sie na ten smar dość długo, bo ciezko go było dostać, ale pojawił się na allegro.
No to brzmi to bardzo optymistycznie Co do dostępności to nie wiem, po prostu zdecydowałem się go wypróbować i był, może akurat trafiłem na okienko dostępności. Można go też znalezć na stronie sklepu http://e-cyclingplanet.pl, może nie zawsze wystawiają na allegro, a tam jest??
Napisano 26 sierpień 2021 - 10:45
Wlasnie od nich brałem z allegro. W sklepie wystawili później. Kontaktował się z nimi w sprawie tego smaru jakieś prawie 2 miesiące temu i czekali na dostawę od producenta. Na amazon.pl była dostępna 0.5 l butelka.No to brzmi to bardzo optymistycznie Co do dostępności to nie wiem, po prostu zdecydowałem się go wypróbować i był, może akurat trafiłem na okienko dostępności. Można go też znalezć na stronie sklepu http://e-cyclingplanet.pl, może nie zawsze wystawiają na allegro, a tam jest??
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
- EmPe lubi to
Napisano 27 sierpień 2021 - 14:25
Pewien jutuber :-) deklaruje 300-400 km bez ponownego smarowania ale... no własnie na łańcuchu DA. Być może "cichośc" napędu jest zasługą tego łańcucha. Ale jestem bardzo ciekaw Twojej opinii :-)
łańcuch DA to nie jest jakaś turboświetlna technologia, ma jedynie drążone piny, to taki sam łancuch jak XT
Napisano 28 sierpień 2021 - 19:31
Lampka przednia Knog Cobber Lil. Spoko wykonanie, fajny system przyczepiania (z magnezem). Podobno bateria długo trzyma. Świeci fajnie. Jest opcja zamontowania na główce roweru - nie wiem tylko czy nie wygląda to lekko dziadersko. Ale funkcjonalnie opcja spoko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- stryjek i Bzyk lubią to
Napisano 28 sierpień 2021 - 21:31
Nawet radiator ma? Nono...
fajny system przyczepiania (z magnezem). Podobno bateria długo trzyma. Świeci fajnie.
A co ten magnez robi? Bo magnes to jeszcze rozumiem, ale magnez? 🤔
Jak widoczność w trybie dziennym, 10h pulsowanie/błyski? Podziel się wrażeniami eksploatacyjnymi w odpowiednim wątku
- bonobo lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 28 sierpień 2021 - 22:00
Nawet radiator ma? Nono...
A co ten magnez robi? Bo magnes to jeszcze rozumiem, ale magnez? 🤔
Jak widoczność w trybie dziennym, 10h pulsowanie/błyski? Podziel się wrażeniami eksploatacyjnymi w odpowiednim wątku
no złapałeś mnie na błędnej pisowni. Wszystko napiszę, gdy przetestuję. A co do radiatora to znajomy ma taką lampę - z kablem i baterię podwiesza się obok. Ale świeci jak długie w samochodzie.
- Prozor lubi to
Napisano 31 sierpień 2021 - 19:17
Z ciekawości skąd taki pomysł?
Ładniej, nie potrzebuję 160 z przodu.
Lżej xD
Mniejsze tarcze ładniej wyglądają, a dla lekkiego kolarza (6 z przodu), który sporadycznie bywa w górach 140 mm zapewniają wystarczająco efektywne hamowanie. Ciekawi mnie, gdzie je dostałeś i czy w dobrej cenie?
+1
Dużo ładniej wyglądają.
W górach bywam raz w roku, cały rok jeżdżę płasko i pagórki. W tym roku zrobiłem test w górach na 2x140 XTR przełożone z Inflite i było dobrze. Zjechałem z Karkonoskiej i Okraj bez problemów.
Szwagier przywiózł mi z UK, wyszło spoko cenowo.
Tarcze XTR są ładniejsze I dodatkowo nie gną się jak Ultegra i DA.
Ultegra mi się nigdy nie wygięła... XTR ładniejsze? Mam je w przełaju. Podobają mi się bardzo, ale nie tak jak DA.
- artho lubi to