To Ty nie zły koń musisz być, że po 10kkn kasetę zajechałeś. jak mi nowy łańcuch zaczął jeździć po koronce przy mocniejszym szarpnięciu, tzn. że czas na nową..
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Napisano 17 wrzesień 2021 - 22:23
Z kaseta dura-ace miałem to samo co cauchy, jedna koronka (najczesciej uzywana na speed mw30-33) zaczela przepuszczac przy nowym lancuchu. Ale po czasie nowy lancuch sie rozciagnal i sie uspokoilo, czasami na stojaco (>700W) przepusci. Jak sie pogorszy na innych zebatkach to raczej pójdę w downgrade, czyli ultegra
Napisano 18 wrzesień 2021 - 17:47
do mazowieckiego mieszczucha to slx 10s styka
problemem jest jeszcze dostępność takich staroci... musiałem ostatnio zmienić tylny hamulec Tektro, nic nie dało się z nim zrobić, wciąż ocierał o tarczę. Postanowiłem wymienić całe hamulce. I dupa, nie ma już SLXów tych 7000. Kupiłem ostatnie klamki XT jakie jeszcze były i zaciski flat mount.
Napisano 18 wrzesień 2021 - 19:47
Taka kaseta jest na pewno fajna na jakieś koła startowe. Zresztą przepaść cenowa między ultegrą spadła. Ja bym nie kupił tej kasety bo mi się zwyczajnie nie podoba. Korby Dura/Ace i Ultegry też bym nie założył a jakbym miał to bym wymienił. Lubię jednak trwałe rzeczy. Niemniej pozostaje kwestia łańcucha, tutaj nie wiem co daje DA w stosunku do ultegry ale zapewne warto dopłacić bo cena jest podobna. Chyba że DA jest dużo gorszy jeśli chodzi o trwałość.
Napisano 18 wrzesień 2021 - 19:53
DA vs XT to jest to samo tylko DA ma drążone piny (jeśli coś jeszcze to mnie poprawcie)
a do łańcuchów shimano nie wiem czy wrócę, KMC wygląda przy nich znacznie lepiej, a dwa XTki i jeden SLX już zerwałem, i to w jakimś krótkim odstępie czasu, w ciągu chyba 2 lat 2017-2018
Napisano 18 wrzesień 2021 - 20:27
Taka kaseta jest na pewno fajna na jakieś koła startowe. Zresztą przepaść cenowa między ultegrą spadła. Ja bym nie kupił tej kasety bo mi się zwyczajnie nie podoba. Korby Dura/Ace i Ultegry też bym nie założył a jakbym miał to bym wymienił. Lubię jednak trwałe rzeczy. Niemniej pozostaje kwestia łańcucha, tutaj nie wiem co daje DA w stosunku do ultegry ale zapewne warto dopłacić bo cena jest podobna. Chyba że DA jest dużo gorszy jeśli chodzi o trwałość.
Napisano 18 wrzesień 2021 - 20:34
Różnica w cenie pomiędzy DA a Ultegrą nie jest możliwa do wyjaśnienia na żadnym z produktów z linii. To po prostu stara marketingowa sztuczka: tworzy się punkt odniesienia, żeby Ultegra nie wyglądała na przesadnie drogą nawet przy swojej i tak absurdalnej cenie. A jeżeli przy okazji trafi się kilku fanbojów, którzy i tak łykną DA po jego cenie, to tylko lepiej.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 19 wrzesień 2021 - 12:02
Napisano 20 wrzesień 2021 - 09:38