Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8563 odpowiedzi w tym temacie

#961 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 30 maj 2014 - 05:51

czmiel, za kawalek styropianu dales prawie 600 zeta? Kaski i okulary to Eldorado dla ich producentow. Ostatnio ogladalem jakis model Oakley'a za ok 1500 zeta. Toz to kawalek plastiku jest. Zwyklego plastiku. Dla porownania najlepszej klasy okulary ochronne z bardzo dobrym polarem kosztuja okolo 100 zeta. Widzicie roznice?

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#962 uxs

uxs
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 maj 2014 - 07:15

Każdy dysponuje pieniędzmi jak uważa za stosowne. Do portfeli i łóżek sie ludziom nie wchodzi. ;-)

Wysłane z mojego Dołączona grafika przez Dołączona grafika
  • czmiel lubi to

#963 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 30 maj 2014 - 07:35

uxs, oczywiscie, sam mam specyficzne poglady na pewne dziedziny i pewnie nie wszyscy by zgodzili sie z kwotami jakie na to przeznaczam. tutaj jednak chcialem zwrocic uwage na to, jak marketing i marka robi nas w jajo. maja lepsze przebicie niz restauratorzy na pizzy a nawet frytkach.

#964 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 30 maj 2014 - 08:52

s2power: W temacie o okularach ostatnie posty są właśnie o tym.

#965 uxs

uxs
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 maj 2014 - 09:47

Dokładnie jak napisał severall. 

Skoro już w temacie zakupów, wziąłem od znajomego rower Principia Rex e SX ale jest dużo problemów, więc ostatecznym zakupem jest Planet X SL Carbon.

qqoep1.jpg

#966 jacekjacek

jacekjacek
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 30 maj 2014 - 10:08

uxs, oczywiscie, sam mam specyficzne poglady na pewne dziedziny i pewnie nie wszyscy by zgodzili sie z kwotami jakie na to przeznaczam. tutaj jednak chcialem zwrocic uwage na to, jak marketing i marka robi nas w jajo. maja lepsze przebicie niz restauratorzy na pizzy a nawet frytkach.

Też tak kiedyś myślałem, dopóki nie kupiłem oakleyów - plastik fakt, ale po 1 zapominasz że masz coś na nosie.Nie wspominając o jakości szkieł, które nie robią "dołków " na gładkim asfalcie + oczy odpoczywają.
Dla mnie porządne oksy na rower to podstawa jak kask.

#967 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 maj 2014 - 11:19

Uvex race 5 i kamera SJ3000. W drodze jeszcze kamizelka dalekowschodnia :)

#968 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 30 maj 2014 - 12:34

Też tak kiedyś myślałem, dopóki nie kupiłem oakleyów - plastik fakt, ale po 1 zapominasz że masz coś na nosie.Nie wspominając o jakości szkieł, które nie robią "dołków " na gładkim asfalcie + oczy odpoczywają.
Dla mnie porządne oksy na rower to podstawa jak kask.

Ja pol zycia chodze w roznej masci okularach slonecznych, glownie ze wzgledu na klimat i prace. Od ochronnych po sportowe. Zakup sobie wlasnie ochronne Uvexy albo Bolle z filtrem. Nie musisz dziekowac, ze pomoglem Ci zaoszczedzic jakies 1000 zeta na parze :) kwestia designu i lansu to juz inna sprawa. Choc takim Uvexom czy Bolle nic nie brakuje.

#969 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 30 maj 2014 - 13:40

Szukając kasku, przymierzałem takie za 100, 300 czy 500. Nie patrzyłem na cenę, lecz na jakość, wygląd i komfort. Nic nie pasowało. Tylko najtańszy kask względnie mógł być.

Przyszedł czas na nowy i postanowiłem zaryzykować i kupić coś droższego. W tym przypadku tez lepszego, zarówno pod względem jakości, wyglądu jak komfortu. Tyle w temacie.

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka

#970 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 31 maj 2014 - 20:52

zestaw na szosę i górala :)

2014-05-3_eershwa.jpg2014-05-3_eershqe.jpg

#971 Pandora

Pandora
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 02 czerwiec 2014 - 09:34

Ja mam fajne rękawiczniczki i i światła do roweru :)

Pozdrawiam serdecznie

Zapraszam do mojego sklepu z produktami rozwojowymi gdzie możesz zakupić produkty które pomogą Ci w rozwoju Twojej samoświadomości.

#972 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 02 czerwiec 2014 - 11:20

Pandora to fajnie cieszymy się z Tobą, ale jakbyś napisał, jakie, gdzie kupiłeś, ile dałeś i wrzucił zdjęcie, to Twój post nabrałby jakiegokolwiek sensu.

#973 Pandora

Pandora
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 02 czerwiec 2014 - 11:23

http://www.decathlon...id_8296110.html a takie! z Decathlonu :) 

Pozdrawiam serdecznie

Zapraszam do mojego sklepu z produktami rozwojowymi gdzie możesz zakupić produkty które pomogą Ci w rozwoju Twojej samoświadomości.

#974 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 02 czerwiec 2014 - 19:30

A co w nich takiego fajnego? Ani pianki w nich nie ma, ani żelu, poduszek, nic. Ręce cierpną w tym, palce drętwieją, nie ma żadnej amortyzacji. Badziewie po prostu. Kupiłem podobne na wiosnę i po kilku jazdach, cisnąłem w kąt.

#975 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 02 czerwiec 2014 - 19:44

Nie każde rękawiczki muszą mieć żel czy poduszki. Znajdziesz nawet droższe produkty bez takowych.

#976 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 03 czerwiec 2014 - 05:57

A co w nich takiego fajnego? Ani pianki w nich nie ma, ani żelu, poduszek, nic. Ręce cierpną w tym, palce drętwieją, nie ma żadnej amortyzacji. Badziewie po prostu. Kupiłem podobne na wiosnę i po kilku jazdach, cisnąłem w kąt.

Ultek, ustaw sobie rower, to przestana cierpnac i dretwiec. Sam bardzo dlugo (nascie lat) jezdzilem bez rekawiczek a teraz jezli uzywam to takie, ktore zapewniaja dobry chwyt z jak najmniejsza "izolacja" od kierownicy.

#977 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8635 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 czerwiec 2014 - 06:16

Zgadzam się w pełni. Jeżeli ciało drętwieje na typowej trasie, to to nie świadczy o braku rękawiczek czy ich niskiej jakości, a o złej pozycji lub o problemach zdrowotnych.
  • severall lubi to

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#978 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 03 czerwiec 2014 - 08:31

Najczęściej są to problemy z kręgosłupem szyjnym.  pozdr

#979 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8626 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 03 czerwiec 2014 - 09:14

Dokładnie, sam szukając w miarę porządnych rękawiczek jak ognia unikałem niewygodnych dla mnie egzemplarzy z grubymi wkładkami żelowymi (wkładki żelowe mam pod owijką), czy grubą pianką, albo mocno zabudowanych i orzepowanych... Kupiłem zbójecko drogie (chyba producent zarabia na nich % tyle, co na tych kaskach / okularach?) Specialized SL Pro :

670e-0713_sl_pro_gls_m_blk-red_top1.jpg670e-0713_sl_pro_gls_m_blk-red_palm1.jpg

Krój idealny, doskonała wentylacja, skórka pomiędzy owijką i dłonią stanowi doskonałe połączenie dłoni i kierownicy, idealny uchwyt, przyczepność do owijki fizik'a - moje dłonie mają tendencję do pocenia się, zwłaszcza w kontakcie ze sztucznym tworzywem/materiałem, tu tego nie widać, co więcej można prać (choć chyba w 30* jak dobrze pamiętam), bez problemu wychodzą z pralki z prania "szybkiego" 15 minutowego 30* wraz z pozostałymi ciuchami po treningu. Skórka nie degraduje się tak jak w poprzednich rękawiczkach Giro, które po krótkim czasie nadawały się do wyrzucenia.

Minus to szew łączący skórkę kciuka ze skórką reszty dłoni - profilowanie jest niezbędne do naturalnego odczucia dopasowania, jednak czasami czuję ten szew i już...

No i drugi minus to koszt, no ale o tym już wspominałem, prawda? ;-)

Jeśli mowa o coś co ma cenę licho wie dlaczego taką dużą, a jednak decyduję się wydać kasę to kolejny mój zakup:

41CJaCv9YKL._SX100_.jpg

Cleatskins Grips For Time - Black (Cycling)

O ile nakładki na bloki do Look'a są relatywnie tanie i dostępne w Polsce, to szukanie nakładek do Time przypomina szukanie igły w stogu siana. Za granicą lepiej, ale tanio też nie jest. W końcu kupiłem w amazon.co.uk za £13.99 plus niestety wysyłka 6.51 funciaka (chyba do kwietnia dostawa do RP powyżej 25 funtów była darmowa, niestety to już się skończyło...), razem wyniosło to mnie 20.50 funtów, dostawa aktualnie w drodze. Aktualnie schodzę z 3 piętra w laczkach ;-), które zostawiam w skrzynce pocztowej, marsz po schodach w gołych blokach z rowerem w ręku jest mało bezpieczny (pomijając zużycie bloków), mam nadzieję, że te gumki jednak zdadzą egzamin...

No i jeszcze niedawny zakup lidlowskiego stojaka za jedyne 129 złociszy:

Lidl-Stojak-Rowerowy-05.jpg

A, jeszcze zamówiony produkt do dupy ;-):

31RJzkL%2BzLL._SP160,160,0,T_.jpg
QM Sports Care (Qoleum) # 4A+ Antifriction Cream+ by Qoleum

Zakup w Polsce (cena: 50 PLN) ;-) okazał się tańszy niż w USA ($24.95) i to nawet nie biorąc pod uwagę kosztów wysyłki. Teoretycznie na większość jazd u mnie wystarczyłby tańszy 4A (przeznaczenie: do 2h jazdy), jednak skóra najbardziej cierpi mi (odparzenia rowu, a jak...) na dłuższych jazdach i dlatego zdecydowałem się na 4A+.

QM 4 and 4+ Antifriction Cream Chamois Review - YouTube

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#980 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 03 czerwiec 2014 - 09:40

"Ultek, ustaw sobie rower"

Hehe, na ścianie? Internet jest nieoceniony. Wystarczy zasygnalizować problem, już jest gotowa diagnoza. Mam zły rower i problemy zdrowotne (Kalcyfikacja? Dusznica? ADHD?) Moja rada taka: ludzie, zlitujcie się! Niech, o jeździe na rowerach piszą ci, którzy na nich jeżdżą, a nie ci, którzy je mają, albo mają z nimi tylko do czynienia.

Rower mam w pełni dopasowany. Gdy kupiłem porządne rękawiczki, z wkładką, w punkcie podparcia dłoni, problemu nie ma. Na MTB, miałem  inną pozycję, inny rozkład masy na rowerze, amortyzator i miękkie gripy, dlatego, kwestia dobrych rękawiczek nie była taka ważna. Okazało się, że jazda z twardym barankiem, to inna bajka i wymaga innego podejścia. Być może, gdybym robił 30 tysięcy km rocznie, jak profi, łapy miałbym twarde jak kowal i w ogóle nie potrzebowałbym rękawiczek. Póki co, przejechałem dopiero 6 tysięcy od lutego i gąbka się przydaje.

Prozor, przesadzasz z tą niewygodą. Poduszki są w takich miejscach, które nie ograniczają funkcji manualnych palców, ani całej dłoni. Miałem również Giro, ale mój zarzut do nich jest taki, że po pierwszym praniu, ircha puściła farbę i z czarno-popielato- białych zrobiły się szare i brudne. Poszły na hasiok, bo obciach tak jeździć.

Dodaj odpowiedź