Jump to content

Photo

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 replies to this topic

#701 ZombieLand

ZombieLand
  • Użytkownik
  • 36 posts

Posted 04 April 2020 - 17:22

Co by nie mówić, jakich argumentów nie wytaczać, prawda jest taka, że... Mamy pandemie. Wszystko to chaotyczne, pełne sprzeczności. Jednych ograniczenia dotykają bardziej, innych mniej. Często brak w tym wszystkim logiki. Bo dlaczego nie można solo wejść do lasu, skoro do kościoła można w 5,a za moment w 50 osób (!), dlaczego nie można iść solo na rower, skoro do autobusu może wejść 20 osób a zakłady pracy przez cały czas pracują normalnie. Zostań w domu a sklepy inne niż spożywka nie są odgórnie zamknięte, prócz tych w centrach handlowych. Umówmy się. Nie ma w tym sensu i logiki. Ale nie w tym rzecz.
To nie czas na wykłócanie się o szczegóły. Nie czas na szukanie dziury w całym i walkę o swoje "prawa". Dlaczego? Bo świat stanął na głowie. Dla mnie rower to też coś wyjątkowego. Bufor. Odskocznia. Recepta na zdrowie psychiczne i fizyczne. Normalne. Ale nawet jeśli tak jest.. mamy jedną pewną w tym szaleństwie :TO MINIE. Jeśli pikawa Ci szwankuje zrób zamiast roweru ,trening cardio w domu..
Może nie ma w tym do końca sensu i brak konsekwencji ale jeśli Ty nie wyjdziesz na rower, nie będziesz wodził na pokuszenie innych. Nie pociągniesz za sobą Mietka, Staszka i Józka. Dzięki temu więcej osób zostanie w domu. A to takie ważne. Zwłaszcza teraz gdy prognozy na kolejne dni malują się tak pięknie. Po to te obostrzenia.. Mandaty, upomnienia i zamknięcie lasów. W sumie sami jesteśmy sobie winni. Po ostatnich ciepłych dniach, kiedy to tłumnie gromadziliśmy się w parkach, skwerach i zieleńcach.
Podsumowując. Nie zesrasz się, nie zesram się i ja, jak przez parę dni a nawet tygodni nie wyjdziemy na rower. W imię solidarności, wspólnego celu jakim jest jak najszybszy powrót do normalności. Nas wszystkich i oby w jak największym gronie.
Jeszcze nas nogi zdążą zapiec w tym roku. Tymczasem siedźmy na rzyciach.
  • big75, fan, JohnDoePL and 1 other like this

#702 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 posts

Posted 04 April 2020 - 18:14

Wszystko to chaotyczne, pełne sprzeczności. (...) TO MINIE (...) W sumie sami jesteśmy sobie winni

Wybacz, ale jak dla mnie, to w swoim poście zaprzeczyłeś sam sobie wielokrotnie...

I ogólne pytanie - kto z piszących tutaj czuje się winny obecnej sytuacji?

#703 ZombieLand

ZombieLand
  • Użytkownik
  • 36 posts

Posted 04 April 2020 - 18:24

Wybacz, ale jak dla mnie, to w swoim poście zaprzeczyłeś sam sobie wielokrotnie...

I ogólne pytanie - kto z piszących tutaj czuje się winny obecnej sytuacji?

Czepiasz się szczegółów. Ogólnego przekazu nie wychwyciłeś. No na to już nic nie poradzę 🤷‍♀️

#704 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 04 April 2020 - 18:32

Dzisiaj 70km wspaniałego ruchu i zdrowia na świeżym powietrzu i w słońcu

Dzisiaj także nikt nie był chętny do rozmów.
  • impa, 4gotten and EmPe like this

#705 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 04 April 2020 - 19:57

Fajnie wygląda na koniec sezonu mieć gdzieś tak 15- 20 tys km/ lub po 1.5- 2 tys na każdy jechany mies , a takie prężenie się, kto więcej, w czasach ograniczonych, jest trochę słabe :P przy temp -7 miałem 100km w 3h i się nie chwale :P

#706 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 04 April 2020 - 20:17

Skoro normalnie można jeździć to trzeba po prostu jeździć a nie wydziwiać...

#707 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 04 April 2020 - 20:24

Już było dziś kilka akcji z mandatami i sanepidem jak się poczyta na necie. 

#708 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 posts

Posted 04 April 2020 - 20:34

Pewnie, że było - https://www.facebook...&type=3

https://www.strava.c...ties/3251153732

"Nie chciałem dyskutować za 20 zł ... Twierdzą, że jest całkowity zakaz i jak mnie złapią nastepnym razem nie będzie już tak miło... Myślę że teraz z wiekszym luzem można sobie w ciepłe wekendy latać furą 200 w zabudowanym niż wyjść na rower , w takie dni będą przedewszystkim polować na biegaczy i kolarzy ... Do mnie przyjechały 2 radiowozy na sygnale 😂"

#709 radziu

radziu
  • Użytkownik
  • 6 posts

Posted 04 April 2020 - 20:52

https://www.rpo.gov....czna-ocena-rpo 

Krótko: w taki sposób nie mogli nam zakazać przemieszczania.
  • 4gotten and cauchy like this

#710 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 04 April 2020 - 21:20

Pewnie, że było - https://www.facebook...&type=3

https://www.strava.c...ties/3251153732

"Nie chciałem dyskutować za 20 zł ... Twierdzą, że jest całkowity zakaz i jak mnie złapią nastepnym razem nie będzie już tak miło... Myślę że teraz z wiekszym luzem można sobie w ciepłe wekendy latać furą 200 w zabudowanym niż wyjść na rower , w takie dni będą przedewszystkim polować na biegaczy i kolarzy ... Do mnie przyjechały 2 radiowozy na sygnale 😂"

Nie tylko o tym pisałem.
Z forum Szajbajka:
"No i złapali mnie na jednym z głównych szlaków komunikacyjnych podczas #ridesolo. Nie proponowali mandatu, tylko od razu wniosek do sądu i powiadomienie sanepidu."

#711 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 04 April 2020 - 21:28

Nie tylko o tym pisałem.
Z forum Szajbajka:
"No i złapali mnie na jednym z głównych szlaków komunikacyjnych podczas #ridesolo. Nie proponowali mandatu, tylko od razu wniosek do sądu i powiadomienie sanepidu."

Wpakował się na rzeszowskie bulwary. epicentrum nocnych imprez, więc pilnują. W taki sposób, to sam się wystawił na strzał i poszedł centralnie w "rozporządzeniowy" zakaz. 

Gdyby był pieszo, to pewnie i tak by go zawinęli.

#712 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,112 posts
  • SkądRzeszów

Posted 04 April 2020 - 21:49

Na nasze bulwary? Tak jakby się polał benzyną i bawił zapalniczką a potem pretensje miał, że zapłonął.

Już rozporządzenie mówi wprost o bulwarach i parkach.

Trzepak 

"MAMIL"

#713 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 04 April 2020 - 22:08

Apelowałem żeby pisać, gdzie była kontrola i w jakich okolicznościach, żeby nie siać zamętu. Chyba każdy idiota wie, że parki itp są zabronione i szczególnie chronione. 

#714 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 04 April 2020 - 22:21

Niestety "sportowcy" jak wiadomo IQ nie grzeszą.U mnie jest to samo. Wchodzę na stronę internetową urzędu miasta gdzie jest podgląd na kamery on line, jedna z nich ulokowana jest właśnie w parku i czasami widać ktoś na rowerze sobie jedzie , albo biegnie. Do tego uzewnetrznianie się w mediach społecznościowych swoim "bohaterstwem". Potem jeden u drugiego zobaczy no i przemawia efekt owczego pędu. Ludzie sami na siebie sprowadzają problemy

#715 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,195 posts

Posted 05 April 2020 - 06:30

Niestety "sportowcy" jak wiadomo IQ nie grzeszą.U mnie jest to samo. 

Chciałem coś napisać, ale jednak się powstrzymam...

• Yar_Tur and kudl4t4 like this

#716 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 05 April 2020 - 10:36

Chciałem coś napisać, ale jednak się powstrzymam...

Tego typu wpisy zwłaszcza w wykonaniu kogoś takiego jak grzesiek32 (jaką każdy opinię ma to wiadomo) najlepiej pozostawić bez :)

• kudl4t4 likes this

#717 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 05 April 2020 - 12:16

Tego typu wpisy zwłaszcza w wykonaniu kogoś takiego jak grzesiek32 (jaką każdy opinię ma to wiadomo) najlepiej pozostawić bez :)

Czytałem kiedyś książkę, w której występowała postać o nazwisku Roch Kowalski. Tylko nie pamiętam czy jeździł na rowerze  B)

#718 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 posts
  • SkądŚląsk

Posted 05 April 2020 - 12:59

... Wchodzę na stronę internetową urzędu miasta gdzie jest podgląd na kamery on line, jedna z nich ulokowana jest właśnie w parku i czasami widać ktoś na rowerze sobie jedzie , albo biegnie...

No widzisz, a ja codziennie jeżdżę rowerem i to przez centrum - widocznie bardzo zły przykład daję. Fakt, że nie przez park, ale inni to widzą i .. mogą naśladować.... Jak tu żyć ?

#719 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,940 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 April 2020 - 14:40

ktoś ogląda? :D

#720 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 711 posts

Posted 05 April 2020 - 14:41

Na facebuczku jest z komentarzem PL (Baranowski/Probosz).

Reply to this topic