Ty za to masz. Porównując rolę komornika do radcy prawnego . To radca prawny może być komornikiem a nie komornik radcą
Proszę, nie wypowiadaj się w temacie bo z każdym postem się tylko pogrążasz i pokazujesz tylko że nie posiadasz ŻADNEJ, ale to ŻADNEJ wiedzy na temat o którym próbujesz się wypowiedzieć
Ustawa o radcach prawnych:
Art. 24
1. Na listę radców prawnych może być wpisany ten, kto:
(...)
6) odbył w Rzeczypospolitej Polskiej aplikację radcowską i złożył egzamin radcowski, z zastrzeżeniem art. 25 ust. 1 i 2.
Art. 25
1. Wymogu odbycia aplikacji radcowskiej i złożenia egzaminu radcowskiego nie stosuje się do:
(...)
2) osób, które przez okres co najmniej 3 lat zajmowały stanowisko Prezesa Prokuratorii Generalnej Rzeczypospolitej Polskiej, jej wiceprezesa lub radcy albo wykonywały zawód komornika;
Tak więc ponownie proszę - zamilcz w temacie, w którym de facto nie masz nic do powiedzenia. Poza tym, chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo wcześniej napisałem, że najpierw uzyskałem uprawnienia radcy prawnego, a następnie złożyłem wniosek o wpis na listę komorników sądowych. Jak mi się znudzi, to znów mogę być radcą prawnym. Ale komu ja to próbuję wytłumaczyć.....