Jump to content

Photo

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 replies to this topic

#1921 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 07 November 2020 - 13:42

To bat na działające nadal kluby sportowe, które wpadły na pomysł organizowania współzawodnictwa w ramach prowadzonych zajęć.

To wprowadzili zakaz z wyjątkiem organizowanych przez polski związek sportowy i cyk, siłownie zamknięte ;-)

#edit:

albo i otwarte, bo będą robić teraz na wiośle zajęcia ew. jakieś inne maszyny z wyjątkiem bieżni i rowerków +.+

Przecież wyraźnie jest tam napisane o zawodach związanych z bieganiem i rowerem, więc siłownie niewiele do tego mają. 

#1922 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 07 November 2020 - 14:00

kurcze, do tej pory nie wierzyłem w koronasceptycyzmu, ale jak nawet sam Borys Sułtanow (Kazahski agent) był w to wplątany, to jeszcze dzisiaj wyrzucam wszystkie maski.

Dzięki @tobo za otwarcie oczu!

#1923 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2020 - 16:23

Dziś byłem z młodym na basenie (szkółka pływacka więc dozwolone). Widać że sporo dorosłych też się „zapisało” na doskonalenie pływania ;)
  • Prozor, artho and lukaszzsch like this

#1924 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3,724 posts

Posted 07 November 2020 - 18:59

kurcze, do tej pory nie wierzyłem w koronasceptycyzmu, ale jak nawet sam Borys Sułtanow (Kazahski agent) był w to wplątany, to jeszcze dzisiaj wyrzucam wszystkie maski.

Dzięki @tobo za otwarcie oczu!

W twoim przypadku nawet podważanie śrubokrętem- bez szans.

#1925 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 08 November 2020 - 17:00

@tobo, źródło odbierające Borata w 100% poważnie uznałeś za warte rozwagi i – cytuję – :

Wnioski niech każdy wyciągnie sam.

Pragnę zauważyć, że dokonałeś tym samym definitywnego samozaorania i my już nic nie musimy pisać.

#1926 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,112 posts
  • SkądRzeszów

Posted 08 November 2020 - 18:11

Wnioski wyciągnięte.

Czasami życie codzienne pisze scenariusze zabawniejsze niż najlepszy kabaret.

• Bzyk likes this

Trzepak 

"MAMIL"

#1927 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,940 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2020 - 19:15

raczej bardzo często, mając na uwadze żenujący poziom kabaretów ;)

ostatni dobry jaki pamiętam to Daniec z 2004r o mundialu 2002 ;) a wcześniej Kryszak z Opola '98. A potem to chyba nic ciekawego.. 

#1928 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3,724 posts

Posted 08 November 2020 - 22:34

@tobo, źródło odbierające Borata w 100% poważnie uznałeś za warte rozwagi i – cytuję – :

Pragnę zauważyć, że dokonałeś tym samym definitywnego samozaorania i my już nic nie musimy pisać.

Zawsze sięgam po paczkę chipsów zanim zacznę tu czytać co spłodziłeś. Słonecznik odpuszczam, zbyt absorbujacy.
Skoro uznałeś że nic nie musisz pisać a jednak napisałeś to albo kłamiesz albo szargają tobą sprzeczności.

#1929 PiKa

PiKa
  • Użytkownik
  • 388 posts

Posted 09 November 2020 - 09:42

Badanie: Maseczki nie przeszkadzają w uprawianiu sportu

Trzywarstwowe maseczki ochronne u zdrowych osób nie ograniczają natlenienia krwi i mięśni podczas intensywnych ćwiczeń - twierdzą kanadyjscy naukowcy.

https://www.rmf24.pl...rtu,nId,4844457

#1930 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 posts

Posted 09 November 2020 - 09:53

W roku 2021 wszystkie zawody kolarskie (czasówki, wyścigi, etapy wyścigów wieloetapowych) będą trwać maksymalnie 12 minut ;-)

#1931 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 November 2020 - 10:05

Ja widzę inny problem. Mamy w ustach pewną florę bakteryjną i to niekoniecznie przyjazną. Mamy już mokrą maseczkę. Na tym zatrzymują się te bakterie a następnie biorąc głęboki oddech wciągamy je głęboko w płuca. Bez maseczki taki proces też na pewno występuje ale nie na taką skalę.

Ja wolę na rower komin. W miarę szybko schnie. Do tego można go co jakiś czas przekręcić trochę w bok i znowu mamy sucho na ustach. Po kilku przekręceniach można go ubrać do góry nogami i mamy kolejny obwód do wykorzystania. Po powrocie do domu pranie.

#1932 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Posted 09 November 2020 - 10:13

W kominie najlepsze jest to ż epo prostu możesz go szybko i bezproblemowo naciagnąć na usta i nos, w momencie np wjechania w oblegane miejsce ... tak też stosuje ... w lesie nie zakrywam ust i nosa ... tak samo na pustej drodze. 

#1933 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1,030 posts

Posted 09 November 2020 - 10:19

Badanie: Maseczki nie przeszkadzają w uprawianiu sportu
- twierdzą kanadyjscy naukowcy.
]

Dla mnie to są pojebani ludzie, bo inaczej już tego nie można nazwać. Proponuję jednemu z tych pseudonaukowców siąść na rower i zrobić sobie taki jeden 15 minutowy interwalik na 95 % ftp, ciekawe jak długo w tej masce ujedzie?? Obstawiam 2-3min max.

#1934 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1,224 posts

Posted 09 November 2020 - 10:43

Ustawą nakaże się rozgrywanie zawodów maksymalnie do 75% mocy.
  • lukaszzsch likes this

#1935 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 November 2020 - 10:55

Wystarczy narzucić odległość np. 10m w peletonie :) .

#1936 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 26 December 2020 - 13:35

Tymczasem z około-covidowych ciekawostek Polski Związek Triathlonu powołuje wszystkich posiadaczy aktualnej i ważnej licencji do Kadry Narodowej:

http://triathlon.pl/...xwxJT5vsGa_MdKs

Powołanie następuje na okres 28.12 do 17.01.

#1937 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 26 December 2020 - 13:37

Polski Związek Pływacki zrobił to samo

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#1938 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 26 December 2020 - 13:40

Poza "hurra, możemy korzystać z basenu i siłowni!" podobno obowiązuje strój Kadry Narodowej podczas uczestnictwa w zawodach sportowych :P 

#1939 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 28 December 2020 - 23:49

chyba pierwszy raz opłaca się mieć jakieś licencje i członkostwa :P

To już trening się nie będzie liczyć jak realizacja podstawowych potrzeb egzystencjalnych jak to było w kwietniu ? (1)

I co na to litera prawa? Bo wiosną nie opłacało się brać mandatu, tylko jakby co wchodzić na drogę sądową.
Podgonili z legislacją jeśli chodzi o zasadność karania? (2)

Ja przepisów już nie rozczytuje, bo jesienią pytałem w radiowozie i panowie nie powiedzieli tego w prost, ale dali mi do zrozumienia, że przepisy - przepisami, ale musiałbym spotkać wybitnie porąbany patrol żeby trenującego bez maseczki na odludziu zatrzymywali (za brak maseczki). Pewnie z treningiem w ogóle 28.11-17.01 może być podobnie.

#1940 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,911 posts

Posted 29 December 2020 - 10:58

vuc, ja mam wrażenie, że z rowerami nic się nie zmieniło ale też już przestałem się interesować. Jadę za chwilę do lasu, sprawdzę czy mnie ktoś zgarnie :P.

Ciekawostka jest z nocą sylwestrową. Najpierw rząd postraszył, potem jak im wytknęli działania SS to zaczęli prostować a teraz ciekawe oświadczenie wydała Policja:

https://fakty.tvn24....oc,1043154.html

W skrócie - każdy policjant będzie samowolka decydował co zrobi gdy kogoś w sylwestrową noc spotka.

Reply to this topic