[tor] - wyścigi (nie elita) - propozycja
Napisano 22 styczeń 2011 - 20:07
Kto by się pisał na start w zawodach amatorskich na torze - z podziałem na grupy wiekowe rzecz jasna, możliwe że z dodatkiem zagranicznego towarzystwa. Temat jest do ruszenia i dogadania - jedyny problem: nie wiemy ile osób jest potencjalnie zainteresowana, więc na tym etapie nie wiadomo czy w ogóle o czymś myśleć czy dać sobie spokój.
Jak znajdziecie chwilę - napiszcie jeżeli jesteście zainteresowani; będzie dobrze jak napiszecie jakie konkurencje byście preferowali (ale bez przesady - Madisona zapewne nie damy rady od razu zorganizować...)
Napisano 22 styczeń 2011 - 20:19
Dystans, "amerykan" i 1 km.
Wpisuj mnie na listę :!: :!: :!: :!:
TYLKO BŁAGAM, niech to nie będzie w drugiej połowie marca :cry:
Napisano 22 styczeń 2011 - 20:38
Ale jak się zbierze jakaś liczniejsza grupa...
Termin to sprawa jak mniemam otwarta - oczywiście zapomniałem napisać że w grę wchodzi Pruszków - więc i logistyka jest do ogarnięcia. Swego czasu chęć zgłaszali amatorzy / i nie-amatorzy z Rosji, pewnie można liczyć na parę osób z Norwegii (mastersi, juniorzy), może jedna czy dwie osoby z UK; natomiast musimy najpierw jakoś zebrać ludzi lokalnie
Można sobie pospekulować, że zasadniczo większość stanowić będą szosowcy lubiący tor - więc sezon letni byłby optymalny - wiadomo - odpada światło, długi dzień - po stronie kosztowej wygląda to dobrze; kadra śmiga na szosie, sezon torowy nie "działa" pełną parą. Jest o czym myśleć.
Napisano 22 styczeń 2011 - 23:43
Jeśli chodzi o moje dyscypliny to jestem typowym średniakiem. Piszę się na: wyścig punktowy, wyścig eliminacyjny (australijski), scratch i może 4000m
Pozdrawiam.
Napisano 23 styczeń 2011 - 00:01
Napisano 23 styczeń 2011 - 00:16
Co do Szczecina - zawsze chętnie. Jak nadal będę robił tam gdzie robię - to dość często odwiedzam Grudziądz i Koszalin - więc i tak jeżdżę
Co do sprzętu w Pruszkowie - na miejscu jest wypożyczalnia; rowery są. Da się to wszystko jakoś zorganizować (bo raczej, niestety, nie spodziewałbym się najazdu więcej niż 40 osó.
Napisano 23 styczeń 2011 - 00:28
He he. No wiesz, przy okazji jak będziesz wracał z maratonu w Świnoujściu, albo z plaż Bałtyku Bardzo bym chciał przetestować Pruszków, ale pieniążków troszku brakuje i forma nie ta. Mimo wszystko, jesteś mile widziany na torze w Szczecinie
Jeździłem tam kilkakrotnie
I tak zapytam z czystej ciekawości: zmieniło się tam coś, jakieś modernizacje/remonty ?
Ostatnio jak tam byłem na zawodach PP w drugim roku juniora to zadaszenie i równy beton...nie trzeba chyba wspominać o tym, że był to najlepszy jakościowo tor w Polsce.
Napisano 23 styczeń 2011 - 00:51
Co do samego obiektu to w zasadzie nic się nie zmieniło. Zadaszenie dalej częściowe, tor z płyt betonowych (może żelbetowych ?). Czas robi swoje i płyty lekko się przemieszczają, co daje się odczuć przy wyższych prędkościach. Chociaż jak się startuje w grupie, to nie zwraca się na to uwagi zupełnie Trener Waldemar dalej trenuje i co czwartek przeważnie startują młodzicy i inni. Klika razy udało mi się z nimi wystartować Nie zmieściłem się w ich grupach wiekowych, choć na wygląd zewnętrzny piwka w sklepie mi nie sprzedają Jakoś starają się dbać o stan toru i w miarę go utrzymywać. Wszystko się doceniało dopiero za starą poczciwą ( i jeszcze na chodzie !!! ) ETZ 250
Ten tor był najlepszy w Polsce i posiadał swoją renomę w Europie! Przecież w 1998 roku odbyły się Mistrzostwa Europy a w 2001 Puchar Świata
Napisano 23 styczeń 2011 - 01:01
Super. Jeśli termin będzie mi odpowiadać, to piszę się
Bury, jesteś elita :-|[tor] - wyścigi (nie elita) - propozycja
Sprecyzuje - pisząc że "nie elita" mam na myśli czynnych zawodników. Jest nas (wariatów, nie zawodników) na tyle mało że nie ma co dzielić - bo i nie ma z czego wystarczy spojrzeć na frekwencję na zawodach Masters (oczywiście nie wszystkich - ale wiemy o co chodzi, prawda?). Tor jest na tyle specyficzny, że wiadomo - ktoś kto kiedyś jeździł - zawsze amatora objedzie - tu nikt raczej nie powinien mieć złudzeń; pewnych rzeczy się nie zapomina. A chodzi o zabawę. Przynajmniej na początku )
Napisano 02 luty 2011 - 21:10
Abstrahując od tego, że najpierw trzeba mieć grupę )
Najbliższe (sic) zawody:
http://www.fixedgear...iewtopic&t=7691 [kolejna edycja - 20/21.02]
http://www.fixedgear...iewtopic&t=8548