Jump to content

Photo

700km/24h Gliwice 28/29.05.2011

365 replies to this topic

#181 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 21 May 2011 - 22:59

Za wzór maratonu 24h może służyć maraton w Puławach który odbywał się przez parę lat. Miałem przyjemność jechać w dwóch edycjach i tam podstawowe założenie było takie że kolarze jadą razem współpracując ze sobą a nie rywalizując...

#182 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 22 May 2011 - 17:59

alinoe
Ja myślę że Paweł z jaskółek miał coś innego na myśli czy może jechać solo. To jeden z nielicznych co 500 zrobi sam ;-). Założył że może mieć problemy techniczne, żołądkowe czy jakieś inne tego typu. On i pewnie też kilka jeszcze osób jest w stanie dociągnąć solo do grupy. A czy grupa jak będzie na niego czekać jest wstanie utrzymać mu koło by uzyskać oczekiwany efekt?
Nie znam wszystkich, jednak wiem że np. Paweł czy ja jesteśmy wstanie dogonić grupę, a wiem że grupa jak poczeka na nas to może już nie być wstanie w całości jechać z nami by odrobić straty. I pewnie o to Pawłowi chodziło.
Myślę jednak że będzie wszystko OK i nikt na nikogo nie będzie musiał czekać.;-)
No może poza tym obiadem co musimy zrobić tym co jadą na 700 ;-)

Mam za to inne pytanie. Chciałem mieć pamiątkę i zarejestrowaną moją całą trasę w GPS-ie niestety mój trzyma max. 8h. Czy jest możliwość w punkcie odpoczynkowym dostarczyć prąd by można było w czasie tych krótkich postojów podładować baterie?

#183 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 22 May 2011 - 19:06

Mam za to inne pytanie. Chciałem mieć pamiątkę i zarejestrowaną moją całą trasę w GPS-ie niestety mój trzyma max. 8h. Czy jest możliwość w punkcie odpoczynkowym dostarczyć prąd by można było w czasie tych krótkich postojów podładować baterie?

Bardzo dobre pytanie - mnie też to interesuje, gdyż mój Garnek Edge 500 pociągnie (wg. instrukcji) max 18h na swoich aku ...

#184 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Posted 22 May 2011 - 19:45

Ja myślę że Paweł z jaskółek miał coś innego na myśli czy może jechać solo. To jeden z nielicznych co 500 zrobi sam ;-) . Założył że może mieć problemy techniczne, żołądkowe czy jakieś inne tego typu. On i pewnie też kilka jeszcze osób jest w stanie dociągnąć solo do grupy. A czy grupa jak będzie na niego czekać jest wstanie utrzymać mu koło by uzyskać oczekiwany efekt?
Nie znam wszystkich, jednak wiem że np. Paweł czy ja jesteśmy wstanie dogonić grupę, a wiem że grupa jak poczeka na nas to może już nie być wstanie w całości jechać z nami by odrobić straty. I pewnie o to Pawłowi chodziło.
Myślę jednak że będzie wszystko OK i nikt na nikogo nie będzie musiał czekać.;-)
No może poza tym obiadem co musimy zrobić tym co jadą na 700 ;-)

Właśnie, o to mi chodziło, dzięki:)

Teraz, to Paweł musi podreperować siebie i rower do piątku, bo dziś był mały szlif na wiślance w Skoczowie :evil:

#185 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 22 May 2011 - 21:03

A co Ty dziś robiłeś na wiślance. Maraton zakończył się wczoraj.
Poważnie sie otarłeś ?? :-(

A mam jeszcze jedno pytanie do org.
Czy my jadący na 500 mamy być punktualnie w niedziele w Gliwicach, czy jak będą sprzyjać warunki i kondycja wszystkich możemy zakończyć wcześniej?

#186 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Posted 22 May 2011 - 21:15

A co Ty dziś robiłeś na wiślance. Maraton zakończył się wczoraj.
Poważnie sie otarłeś ?? :-(

Jechałem sobie na Kubalonkę:)
Otarłem i poobijałem, dopiero jak przyjechałem do domu, to wszystko powychodziło, lewa ręka i głowa, tylko bez pamiątek została. Do soboty mam nadzieję, że będzie ok:)

#187 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 posts
  • Skądkatowice/kielce

Posted 23 May 2011 - 09:05

A jak tam Panowie z grupy 700km ?? Jak forma , samopoczucie, mysli przed startem ?

#188 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 23 May 2011 - 15:25

A mam jeszcze jedno pytanie do org.
Czy my jadący na 500 mamy być punktualnie w niedziele w Gliwicach, czy jak będą sprzyjać warunki i kondycja wszystkich możemy zakończyć wcześniej?

Tylko żebyście nie przejechali 500km wcześniej od nas bo będzie głupio ;-)

#189 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 23 May 2011 - 15:26

A jak tam Panowie z grupy 700km ?? Jak forma , samopoczucie, mysli przed startem ?

Jak Robert jest w formie to nie mamy czym się martwić :-)

#190 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 23 May 2011 - 17:37

Tylko żebyście nie przejechali 500km wcześniej od nas bo będzie głupio

Ty się Krzysiek z nas nie śmiej. Ja przynajmniej przejechałem trasę w Ustroniu, a nie przeszedłem a byli tacy co wchodzili :-)
Fakt przyjechałeś 12 min wcześniej niż ja, ale jak macie tak odrabiać do nas to ja już nic nie muszę jeździć do soboty ;-)
To powinien być nokaut, a tu co 12 min/125 km :-)
To wyglada mniej wiecej tak:
Twoja śr. 28,74 co daje 689 km/24h
Moja ślimacza 27,47 = mniej więcej 659 km/24h
To my wam jednak ugotujemy ten obiad ;-)
Pzdr.

#191 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 May 2011 - 18:17

szalony ślimak1, jesteś widzę w swoim żywiole - cyferki, średnie, czasy :-P :mrgreen:

Mi z Ustronia wyszło 571,5km/24 co i tak mnie cieszy ;-) No i wjechałem na Leszną 8-) nie dotykając podeszwą asfaltu.

#192 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 23 May 2011 - 18:32

Czyli dobrze oszacowałem swoje siły, jadę na 700/24 a widze że Ty będziesz się nudził na 500/24 ;-) Nie wiedziałem że już są wyniki...
Wiesz kiedy ostatni raz jeździłem po górach ? Na początku sierpnia zeszłego roku na Tatry tour :-)

#193 alinoe

alinoe
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądGliwice

Posted 23 May 2011 - 20:35

Dzisiejszy dzień przyniósł nam wielkie rozczarowanie, sprawił że mamy mały problem. Właściciel miejsca w którym mieliśmy mieć bazę stacjonarną okazał się człowiekiem bardzo nieodpowiedzialnym. Na pewno załatwimy inne miejsce, nasza w tym głowa. Być może będziemy musieli nieco skorygować plan trasy, być może nie. Oczywiście o wszystkim Was poinformujemy jutro. Wszystkie inne sprawy poruszane na forum omówimy na odprawie technicznej. Będzie dobrze.
W zamian informujemy że osoby które będą potrzebowały zasilania dostaną tyle prądu że jeszcze im na drogę do domu wystarczy. Dla osób które muszą być bardzo on - line możemy mieć nawet agregat prądotwórczy z przyczepką do łatwego montażu do roweru ;-)

#194 Raptor1990

Raptor1990
  • Użytkownik
  • 142 posts
  • SkądChorzów

Posted 23 May 2011 - 20:57

Ja mam pytanie do organizatorów i kolegów doświadczonych w takich imprezach..
Co generalnie musimy ze sobą przywieść? Jakiś prowiant? Oczywiście domyślam się, że jakieś ciuchy na ew. zimną noc... sprawne oświetlenie i co jeszcze? :) Dzięki z góry za odpowiedzi.

#195 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 24 May 2011 - 06:00

alinoe
Dzięki za prąd :-)
Co do trasy to mnie w zasadzie jest wszystko jedno, ale dobrze by było by runda miała przynajmniej z 2 km, bo jada po rondzie może powodować zawroty głowy ;-)
Martwi mnie bardziej to że jestem przeziebiony od czwartku i jazda na rowerze jakoś mi nie pomaga :evil:

Raptor1990
Co do zabrania to zobacz co może nie przetrwać w czasie wyścigu, ja np biorę kpl. ped. SPD bo nie wiem czy łożyska mi wytrzymają 500 km ;-), dodatkowo jedną oponę i z 2 dętki.
Do jedzenia nie biorę nic w pobliżu Gliwic są w razie czego sklepy 24 h, stacje itp. ;-), gdyby tak organizatorom brakło jedzenia. Ale tego raczej się nie obawiam. Ubranie zdecydowanie tak lepiej mieć w autku niż nie mieć ;-)
A i zapomniałbym.
Ci co jadą na 500. Musimy się jakoś podzielić kto zabiera garnek, kto patelnie, a kto kuchenkę gazową by przygotować ten obiad ;-)

#196 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 24 May 2011 - 07:56

Ci co jadą na 500. Musimy się jakoś podzielić kto zabiera garnek, kto patelnie, a kto kuchenkę gazową by przygotować ten obiad

Ja mogę co najwyżej zabrać łyżeczkę ... plastikową oczywiście, coby sobie zbędnych gramów nie dodawać ;)

#197 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 24 May 2011 - 13:58

Panowie, obawiam się, że będę musiał zrezygnować ze startu. Dzisiaj rozwaliłem sprzęt. Nie wiem, czy zdążę go naprawić do maratonu. Dopiero jutro wieczorem będę wiedział jak stoi sprawa. Czy jest ktoś chętny na ewentualne zastępstwo za mnie? (500) O ile na taką zamianę zgodzą się organizatorzy.

#198 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 24 May 2011 - 14:25

Panowie, obawiam się, że będę musiał zrezygnować ze startu. Dzisiaj rozwaliłem sprzęt. Nie wiem, czy zdążę go naprawić do maratonu. Dopiero jutro wieczorem będę wiedział jak stoi sprawa. Czy jest ktoś chętny na ewentualne zastępstwo za mnie? (500) O ile na taką zamianę zgodzą się organizatorzy.

Jeśli zgodzą się organizatorzy to ja mogę wystartować za ciebie. Jestem gotowy na taki dystans, dwa tygodnie później startuję w Radlinie na takim samym dystansie.

#199 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 24 May 2011 - 14:40

ja też jestem chętny gdyby bylo jedno wolne miejsce na 500km , tylko ze nie mam transportu , gdyby ktos jadac do Gliwic przejezdzal przez Wlocławek i mialby jedno wolne miejsce dla mnie i na rower to dokladam się na benzyne i nie ma problemu.

#200 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 posts
  • Skądkatowice/kielce

Posted 24 May 2011 - 15:02

ja ruszam z kielc w piatek koło 18-ej
jak komu to pasi

Reply to this topic