I słaby wiaterek a nie jakiś huragan, jak to ma teraz miejsce u mnie na północy.ok 15stopni i chmury zasłaniające słońce, na noc trzeba się ciepło ubrać.
700km/24h Gliwice 28/29.05.2011
Started By
alinoe
, 29 Jan 2011 18:37
365 replies to this topic
Posted 26 May 2011 - 14:00
Będzie idealnie ;-)
http://new.meteo.pl/...ntype=2n&id=691
w nocy pamiętajcie o rękawiczkach !!! ;-)
http://new.meteo.pl/...ntype=2n&id=691
w nocy pamiętajcie o rękawiczkach !!! ;-)
Posted 26 May 2011 - 14:57
krzy1976, wiesz co ja zaliczyłem tylko te 3km - może trafiłem na najgorsze jest tam dość dziurawo są spękania asfaltu - takie wzdłuż. Problemem nie jest dzień jak wszystko widać ale te rundy po zmroku. Na pozostałą część trasy niestety nie było czasu...
Wiem, jedzie Ślimak lać nie będzie, ale jak jednak poleje to tych dziur nie będzie widać...
Wiem, jedzie Ślimak lać nie będzie, ale jak jednak poleje to tych dziur nie będzie widać...
Posted 26 May 2011 - 15:59
Ja też wezmę jednak mavici, nie chce mi się męczyć na ciężkich kołach :-) Ale zakładam grube opony schwalbe stelvio plus 25c.ja biore mawiki (bonty w zapasie) wiec prosze o spokojna jazde bez szarpan. wszak rozpedzic ponad trzykilogramowe kola nie jest latwo.
bierz krzysiek ciezkie kola, to sa slaskie drogi.
Posted 26 May 2011 - 21:24
biorę na zapas kilka dętek, komplet łatek, jakieś klucze, pompkę, ubiór na noc, oświetlenie, krem z filtrem, zapas jedzenia.
Będzie za nami jechało auto serwisowe, wiec nie wiem czy jest sens z tym wszystkim na sobie/rowerze jechać. No chyba, że zamierzasz te rzeczy mieć w plecaku, który będzie w aucie właśnie. Ciuchy oczywiscie jak najbardziej do auta się wrzuci, ale takie rzeczy jak dętki i pompka, to raczej standardowe wyposażenie autka technicznego Nawet koła zapasowe mają być na wypadek złapania kapcia przez kogoś.
Jedzenie - swoje smakołyki do kieszonek jak najbardziej wskazane, ale reszta szamy również w aucie będzie jechać.
Trochę mnie te deszcze wieczorno poranne w Gliwicach nie nastrają pozytywnie, ale nawet jak na mokro wystartujemy, to na sucho wrócimy
Posted 26 May 2011 - 22:25
http://wiadomosci.ga...rze_i_grad.html Już nie wiem której stacji meteorologicznej wierzyć ;/ Jedne podają że ma być 30*C, a inne że 20* i gwałtowne burze. I tak źle i tak źle, w 30* upał jest ciężko, a burza i wichura też mi nie pasuję. Mam nadzieję, że pogoda będzie normalna.
Ja zabieram 1 dętkę ( jeszcze nigdy mi te opony co mam nie pękły po tylu tyś km), 2 fiolki z guaraną na sen, słoiczek bcaa, batony, i koncentrat picia (nie wiem jakie będzie, a to moje jest pyszne :-P ). Z ubrania biorę letni strój, bluzę, długie spodnie, rękawiczki letnie i zimowe, kask, okulary z różnymi szkłami, i moją 6 letnią nokie jako mp3 ;-)
Poza tym do zobaczenia, luknę jeszcze tu pewnie tylko dziś za jakieś 30min, bo rano wyjazd.
Pozdrawiam
Ja zabieram 1 dętkę ( jeszcze nigdy mi te opony co mam nie pękły po tylu tyś km), 2 fiolki z guaraną na sen, słoiczek bcaa, batony, i koncentrat picia (nie wiem jakie będzie, a to moje jest pyszne :-P ). Z ubrania biorę letni strój, bluzę, długie spodnie, rękawiczki letnie i zimowe, kask, okulary z różnymi szkłami, i moją 6 letnią nokie jako mp3 ;-)
Poza tym do zobaczenia, luknę jeszcze tu pewnie tylko dziś za jakieś 30min, bo rano wyjazd.
Pozdrawiam