Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowości Rowerowe

2382 odpowiedzi w tym temacie

#421 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 październik 2020 - 09:43

A mostek to jest na statku ;)

I między piersiami!

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#422 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 885 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 09 październik 2020 - 10:58

Jeśli chodzi o tego Aeroad'a, to zaczałem grzebać po stronie.

Faktycznie jest 2xs i 3xs z kołami 650b - ale tylko dla wersji CF SL (https://www.canyon.c...hmenfarbe=BK/RD), która ma notabene moim zdaniem najfajniejsze malowanie w tym roku.

Nie bardzo rozumiem, dlaczego wersje SLX nie mają takiej geometrii z kołami 650b. Przez moment zacząłem się zastanawiać, czy może jednak nie zacząć oszczędzać na nowego canyona jednak :).

#423 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3724 postów

Napisano 09 październik 2020 - 11:02

To jest kokpit, a nie jakaś dziwna moda na nazywanie tak kierownicy rowerowej i zintegrowanych z nią rzeczy. Jak ktoś kupuje rower w cenie samochodu, to nie znaczy od razu, że ma w nim kokpit jak w samochodzie czy samolocie.

Airbus-319-cockpit.jpg

Pooglądaj Miodka. Mówi dużo o elastyczności języka.

#424 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 09 październik 2020 - 17:36

Więcej o Specialized Aethos: https://granfondo-cy...os-2021-review/

#425 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 09 październik 2020 - 18:39

Ogladalem, chyba wczoraj, goscia ze Speca UK promujacego ten rower i po paru minutach musialem wylanczyc, bo podnioslo mi sie od jego belkotu. Brzmial tak jakby odkryli nowy pomysl na rower i po trzech latach ciezkiej pracy wypuscili.... rower z dwoma kolami. Tragedia!
Widac wyraznie, ze rynek "nie-sportowy" jest na wzroscie i chca go doic. Tylko po co pociskac ludziom te bzdury.
  • tomekvolvo240 lubi to

#426 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 09 październik 2020 - 18:48

Warto dodać, że dobre kilka lat temu Cervelo miało w ofercie ramę RCA. Co prawda pod hamulce obręczowe, ale też była bardzo lekka.
@1415chris pijar Sepca potrafi odlecieć w marketingowym bełkocie.

#427 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 październik 2020 - 19:29

mi tam Aethos podoba się dużo bardziej niż SL7, choć niestety przez taką samą geometrię raczej nie będzie to rower dla mnie

aczkolwiek jeśli będę miał okazję nie omieszkam się przejechać :)

wciąż rowerem dla mnie spod znaku S jest Rbx, rozm 54, najlepiej na alpinistach. Pamiętam jak wsiadłem na nowy model, praktycznie nic nie musiałem zmieniać, jak szyty na miarę.

#428 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 10 październik 2020 - 08:26

Na WW pojawil sie juz pierwszy projekt na ramie Aethos (work in progress).
Weryfikacja wagi ramy, prasa podawala dla rozmiaru 56 585g. W rzeczywistosci, jak to zazwyczaj bywa, jes nieco ciezej. Rozmiar 52 591g (rama na wadze), widel 274g. Co i tak jest super lekko. Rama w typowym, minimalistycznym formacie.
  • kaloo lubi to

#429 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 październik 2020 - 11:21

Waga jest dobra, szczególnie widelec pod tarcze poniżej 300g to już coś. Szkoda tylko, że zrobili taki duży sloping, wklejany aluminiowy gwint w mufie i montaż przedniego zacisku przez adapter...

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#430 PiKa

PiKa
  • Użytkownik
  • 388 postów

Napisano 10 październik 2020 - 11:50

Więcej o Specialized Aethos: https://granfondo-cy...os-2021-review/

Skarpetki z Lidla robią wrażenie ;)

#431 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 10 październik 2020 - 13:23

Waga jest dobra, szczególnie widelec pod tarcze poniżej 300g to już coś. Szkoda tylko, że zrobili taki duży sloping, wklejany aluminiowy gwint w mufie i montaż przedniego zacisku przez adapter...

Mam adapter karbonowo aluminiowy pod 160mm, wazacy 7g ;)

#432 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 październik 2020 - 19:53

Waga to jedno, wygoda w ustawianiu zacisku to drugie, na koniec po prostu bardziej mi leży rozwiązanie w którym śruby przechodzą przez widelec na wylot tak jak jest to w przypadku tylnego zacisku. Takie rozwiązanie stosuje scott, bmc, open i wielu innych producentów. Wiem, że się czepiam szczegółów ale taką mam naturę  ;)

#433 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 październik 2020 - 22:06

co do tych widelców, to i Tarmac, i TCR i Aethos mają strasznie cieniutkie i mizerne te widełki, pewnie na idealny asfalt bez znaczenia, ja jednak pewniej się czuję z masywniejszym widelcem z uwagi na moją skłonność do zjeżdżania w wiele dziur gdzie normalny szosowiec się nie zapuszcza :)

#434 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 11 październik 2020 - 14:41

Nie wiem, czy zmieniał rower na trasie, ale MvdP jechał dziś na starym Aeroad. Tak w ramach ciekawostki. 

#435 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3724 postów

Napisano 11 październik 2020 - 19:36

Dlaczego szkoda że jest wklejany gwint?

#436 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 11 październik 2020 - 21:17

Już kiedyś pisałem dlaczego i drugi raz nie mam zamiaru. Tak czy inaczej wkleję tu wypowiedź osoby znanej w środowisku kolarskim, której opinie są raczej szanowane (start od 14:40) i która, co zabawne pokrywa się w 100% z tym co kiedyś pisałem. 

#437 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 październik 2020 - 21:38

W teorii tak, w praktyce wybór jest między ramami z loterią w kwestii jakości wykonania mufy lub z gwinterm. W tym wypadku wolę jednak to drugie rozwiązanie.

#438 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 11 październik 2020 - 22:45

W 100% zgadzam sie z wnioskami z powyzszego filmiku.
Ciekawe jak dobry ubaw maja "te" rowerowe korporacje. Z haslami na flagach sprzedajemy teraz nowa, lepsza technologie. Technologie, ktorej powiedziano "dziekujemy" 10 lat temu......
To jest piekny przyklad jak wszystko mozna wcisnac ludziom. Z drugiej strony, bardzo madre podejscie, z kleski zrobimy sukces. Kwestia tylko dobrego makretingu.

#439 renton

renton
  • Użytkownik
  • 438 postów

Napisano 12 październik 2020 - 16:41

A mówiliście ,że  Madonka Pedersena droga

To macie Colnago z kosmiczną ceną.

https://l.facebook.c...jh-BEr5FDkZAKxo

Powiem tyle : poyebało ich zdrowo (cały rynek rowerowy)

• Jaca911 lubi to

#440 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 12 październik 2020 - 19:45

W takich pieniądzach jak to Colnago na Ebay-u poszdł rower Contadora z sezonu 2011 z Giro d’Italia i Tour de France. Jak ktoś chce mieć kolekcjonerski fant. Ceny z kosmosu już były teraz to robi się jakiś surrealizm. Tym bardziej, że nie ma w tym rowerze nic wyjątkowego. To świetny ekstra wyposażony rower, ale nadal tylko seryjny rower.

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

Dodaj odpowiedź