Maraton Liczyrzepa 2011
#61 Gosc_staszekkarpacz_*
Napisano 23 marzec 2011 - 20:53
Informuję, że szosowy Maraton Rowerowy Liczyrzepa odbędzie się tym roku 18-06-2011.
Start i meta na stadionie przy ul. Lubańskiej 1 w Jeleniej Górze.
Wzorem ubiegłego roku mamy trzy trasy MINI - MEGA i GIGA.
Można się już zapisywać.
Więcej informacji na stronie www.maratonliczyrzepa.eu
Pozdrawiam
Staszek
Napisano 24 marzec 2011 - 20:29
#66 Gosc_staszekkarpacz_*
Napisano 25 marzec 2011 - 10:29
Kochani, krótka informacja na temat tegorocznej edycji Maratonu Liczyrzepa.
Start i meta - stadion w Jeleniej Gorze - Cieplicach - ul. Lubańska 1
Grupy - startowe - od 6 do 10 uczestnikow.
Pucharu za pierwsze trzy miejsca.
Medale jak zwykle dla wszystkich.
Nagroda głowna - rower szosowy Corratec. ( Rebe - zaklepał :mrgreen: )
Dwadzieścia koszulek Maratonu Liczyrzepa z podpisami autografami znanych kolarzy do rozlosowania wsród wszystkich uczestnikow.
Zegary - 100 szt. - do rozlosowania wsród wszystkich uczestnikow.
Reszta nagrod - j.w.
Katering - Firma TRAMP - Ryż, makaron, ziemniaki , pięć rodzajów męs, warzywa - coś dla wegetarian )
Pomiar czasu - firma Time Pro.
Sędzia głowny - Wieslaw kucab.
Firma robiąca zdjęcia i filmy - rozmowy trwają.
Prowadzenie imprezy - Janusz Rodziewicz Polskie Radio Wroclaw.
To tak, żebyście wiedzieli, że imprezę robimy dla Was.
A teraz kilka słów o władzach miasta Jeleniej Góry.
Dotacja - 12000 tyś zł
Stadion, energia elektryczna, brama startowa, scena , reklama w radiu i TV lokalnej - gratis - olbrzymia pomoc we współpracy z policją i straż miejską - aż się chce pracować.
Mam cichą nadzieję, że Jeleniogórski maraton będzie jednym z najlepiej zorganizowanych maratonów w naszym cyklu. My ze swej strony robimy wszystko aby tak było, potrzebujemy do tego tylko jednego - dużej ilości uczestników, i tu liczę na Was aktywnych członków forum. pomóżcie w reklamie Maratonu Liczyrzepa. Chcielibyśmy dorównać pod względem uczetników największym imprezom w Trzebnicy i Lesznie.
Jak widzicie i mnie i władzą bardzo na tym zależy - czekamy na Was w Jeleniej Górze.
Pozdrawiam
Napisano 25 marzec 2011 - 10:43
Dzięki! I do zobaczenia w Jeleniej ;-)
#68 Gosc_Castor Troy_*
Napisano 25 marzec 2011 - 10:44
Dzięki Staszku za tą DUŻĄ garść samych dobrych informacji. Wszystko brzmi świetnie i smakowicie! :-D Choć poprzeczka zawieszona przez Zenka w Trzebnicy jest jak dla mnie na wysokości rekordu świata, to rekordy są po to aby je pobijać... 8-)
Choć to będzie mój pierwszy raz w Jeleniej Górze to już nie mogę się doczekać! :-D
P.S. Najsmakowiciej brzmią te "Ryż, makaron, i pięć rodzajów mięs..." :-P
Napisano 25 marzec 2011 - 10:58
A bym się śmiał, jakby faktycznie go wylosował :mrgreen:Nagroda głowna - rower szosowy Corratec. ( Rebe - zaklepał :mrgreen: )
A w razie czego, pomożecie w przełożeniu egzaminu na studiach ? :mrgreen:i tu liczę na Was aktywnych członków forum.
Postaram się być. W Karpaczu było fajnie.. W JG będzie pewnie jeszcze lepiej ! Żal będzie, wielki żal, jak się nie stawię na starcie :cry:
#72 Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 27 marzec 2011 - 13:45
Mam cichą nadzieję, że Jeleniogórski maraton będzie jednym z najlepiej zorganizowanych maratonów w naszym cyklu. My ze swej strony robimy wszystko aby tak było, potrzebujemy do tego tylko jednego - dużej ilości uczestników, i tu liczę na Was aktywnych członków forum. pomóżcie w reklamie Maratonu Liczyrzepa. Chcielibyśmy dorównać pod względem uczetników największym imprezom w Trzebnicy i Lesznie.
StaszekKarpacz - jak wiesz, jestem pełen uznania za Twoje życzliwe zaangażowanie w organizację maratonu. Wydaje mi się jednak, że w "jednym" Liczyrzepa nigdy nie dorówna Lesznie i Trzebnicy. Tym "jednym" jest frekwencja. Powód jest prosty : ludziska wolą jeździć po płaskim. Dlatego też, Liczyrzepa może mieć pierwsze miejsce w konkurencji na najlepszą organizację maratonu w Polsce (i tego Ci życzę), ale na pudle w kategorii "frekwencji", prawdopodobnie nie stanie.
Ale przecież liczy się jakość, nie ilość.
#75 Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 27 marzec 2011 - 16:23
StaszekKarpacz - poruszasz tu bardzo ważny temat. Pamiętajmy, że jesteśmy w Polsce - kraju, w którym trenujący na szosie kolarz jest wrogiem i celem dla kierowców samochodów. Do tego dochodzi brak pieniędzy na amatorskie i zawodowe kolarstwo (brak klubów, obiektów, szkoleniowców, pieniędzy na stypendia dla zawodników, itp).
La Marmotte odbywa się w "mekce" kolarskiej, gdzie panuje odświętna atmosfera a kolarz jest szanowany. Olbrzymia frekwencja bierze się stąd, że zjeżdża tam "cały rowerowy świat".
Cudownie, że masz takie marzenia, ale nie w tym kraju i nie z tym społeczeństwem.
Tu większy sukces odniósłby organizator imprezy "Jak oni jeżdżą na rowerach - jazda z gwiazdami".
#76 Gosc_staszekkarpacz_*
Napisano 27 marzec 2011 - 21:01
Ulotki, plakaty, przerabiałem w tamtym roku - efekt 515 -stu uczestników - jak na pierwszy raz super, w tegorocznej edycji P.P. będziemy je rozdawać w tych maratonach, które będą się odbywały przed naszym maratonem. Marzy mi się 600- 700 pozytywnie zakręconych M i K. Chodzi mi nawet pomysł reklamy w TVN lub TVP - koszta straszne ale jak znajdę sponsorów to czemu nie. Na pewno w maju i czerwcu będzie reklama w Magazynie Rowerowym.
Podsyłajcie pomysły - na pewno z nich skorzystam.
Pozdrawiam
Napisano 12 kwiecień 2011 - 17:10
Mam egzamin 18.06 :cry: :cry: :cry:
Porażka, masakra ! Dupa ,dupa i jeszcze raz dupa !!!
Będzie to sobie trzeba odbić w jakiś wolny weekend..
Najlepiej przed Istebną taki obozik mały zrobić..
I w tym roku aby dwa maratony mnie czekają chyba. Trzebnica i Istebna.. Może później Kluczbork/Kołobrzeg... :cry: :cry: :cry: Ehh..
Napisano 12 kwiecień 2011 - 17:43
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 12 kwiecień 2011 - 17:54
W sumie to i pod znakiem zapytania stoi maraton w Istebnej nawet. Bo 03.07 mam właśnie zaliczenie z Rachunkowości, a czy w następny weekend mi czegoś nie wcisną to nie mogę być pewien :-? Trudne jest życie studenta.. :roll:
Ajj.. I sypie się sezon już na samym początku... Szkoda.. PLany były wielkie..
I też mi jest przykro ,że nie będę mógł Cie gonić.. :-/