Skocz do zawartości

Zdjęcie

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 odpowiedzi w tym temacie

#421 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2020 - 07:40

Jak to co? Cały czas było widać kto rozstawiał rywali po kątach. Pogacara nie dało się, bo sam był najmocniejszy, ale jako drużyna byli zdecydowanie najsilniejsi. 

Oczywiście że masz rację, próbowali robić Sky/Ineos ... tylko z dużo gorszym skutkiem, jeszzce to potknięcie na koniec z kaskiem Roglića. Ale tez moim zdaniem na kilku etapach, które kontrolowali mogli jeszczze bardziej podkrecić tempo, chyba nie spodziewali się ze Tadej może wygrać z taką przewagą czasówkę. Prawda jest też taka że wyjechali z Touru bez niczego( poza kilkoma wygranymi etapami), nie zdobyli żadnej koszulki, Nie wygrali klasyfikacji drużynowej, a przyjechali tam w najmocniejszym swoim składzie. 

• Born Ready i ibanezz lubią to

#422 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 26 październik 2020 - 11:42

Też miałem wrażenie, że nie docenili Pogacara i nie do końca wiem czy postawili na właściwego konia. Może Kuss byłby lepszym liderem? Jak widać po Giro, niekiedy pomocnicy mogą z powodzeniem rywalizować w generalce (Hart czy Almeida). Na pewno faktem jest, że nie mieli najmocniejszego kolarza, jak to bywało w czasach dominacji Sky, gdzie niekiedy nawet dwóch najlepszych mieli. 

#423 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 26 październik 2020 - 14:27

Faktycznie to prawda, że Pogacar tour jechał bez pomiarów pulsu i mocy ?

#424 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 353 postów

Napisano 26 październik 2020 - 14:42

Faktycznie to prawda, że Pogacar tour jechał bez pomiarów pulsu i mocy ?

Czasowke  po zmianie rowera.

#425 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 26 październik 2020 - 16:57

Zabu KTM miało chyba jeździć bez pomiaru mocy wyścigi.

#426 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 26 październik 2020 - 17:04

Tu macie informacje o Pogacarze w 33:50:

#427 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 26 październik 2020 - 18:34

Świetny Ineos - zrobili coś zupełnie w nie swoim stylu, od katastrofy, po tryumf. A po drodze wygrane wszystkie 3 czasówki, kilka etapów. Piękna praca Rohana. Bez kontroli, bez blokowania wyścigu, chrzanić marginal gains ... mogło się to podobać. A w czołówce niemal same młodziaki :-) o co wtym chodzi?

Statystycznie, to byl najlepszy tour SKY/Ineos z siedmioma etapami. Troche inna dominacja, do jakiej nas przyzwyczaili. Od zalozenia teamu w 2010, wygrali dziewiec (9!) grand tourow, z czterema roznymi kolarzami, gdzie w skladzie caly czas beda mieli trzech z nich.

#428 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2020 - 18:45

Ale ten sezon jest niewymierny do oceny poszczególnych zawodników - przecież niektórzy przez trzy miesiące trenowali w nadzwyczajnych warunkach, często w zamknięciu, na trenażerach. Akurat Słoweńcy mieli tu przewagę - o ile trenowali u siebie, a chyba tak było, bo Słowenia bardzo szybko zniosła lockdown.

#429 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 październik 2020 - 18:46

Jak widać po Giro, niekiedy pomocnicy mogą z powodzeniem rywalizować w generalce (Hart czy Almeida). Na pewno faktem jest, że nie mieli najmocniejszego kolarza, jak to bywało w czasach dominacji Sky, gdzie niekiedy nawet dwóch najlepszych mieli. 

Ta wygrana w Giro jest z dużą gwiazdką. Nie rywalizowali z najprawdopodobniej najmocniejszym kolarzem wyścigu, czyli Thomasem i dwoma z najmocniejszych drużyn, które się wycofały z powodu korony - Jumbo i Mitchelton.

Wyścig ogólnie bardzo fajny, tylko nie ma co teraz przesadzać jaki ten Hart czy Hindley jest super. Odniesieniem do "jakości" górali w tym wyścigu jest to, że Dennis potrafił przyjechać przed większością z nich.

• big75 lubi to

#430 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 26 październik 2020 - 19:52

Statystycznie, to byl najlepszy tour SKY/Ineos z siedmioma etapami. Troche inna dominacja, do jakiej nas przyzwyczaili. Od zalozenia teamu w 2010, wygrali dziewiec (9!) grand tourow, z czterema roznymi kolarzami, gdzie w skladzie caly czas beda mieli trzech z nich.

+ jako czwarty jest Carapaz, który ma Giro. 

W sumie, jako że liczę na jego zwycięstwie we Vuelcie, to tak czy siak będą mieli czterech zwycięzców, ale liczy się to co w ich barwach. 

Ogólnie mam nadzieję, że Thomas w przyszłym roku wróci na Giro wyrównać rachunki. W tym roku miał wspaniałą okazję, żeby dołożyć drugi duży wyścig do kolekcji, oby to nie była jego ostatnia szansa. 

#431 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 26 październik 2020 - 19:59

Mialem na mysli Carapaza ale zapomnialem o Bernalu. Dzieki za korekte.

#432 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2020 - 20:03

Carapaz tez stary nie jest ma 27 lat

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#433 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2938 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 październik 2020 - 21:43

Piękny wiek :) wtedy wróciłem w Tatry od czasów podstawówki  :lol: i kilka razy w roku jeździłem zawrotne 80km na Levelu A4, którego miałem od kilku miesięcy jako pierwszy rower też od podstawówki  :D

#434 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 27 październik 2020 - 15:01

"684 testy przeprowadzone na covid w peletonie Vuelty" wszystkie negatywne.  Macie szczęście że nasi medycy tych testów nie robili było by zdecydowanie na odwrót ;-)

Facebuk i  YT  Strava

#435 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 27 październik 2020 - 20:06

Ta

#436 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2020 - 20:10

Froome jadący w grupetto na 80 km przed metą ... niebywałe. 

#437 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 27 październik 2020 - 21:00

Troche szacunku, gosc wygral 6 GT. Chyba nie oczekujesz, ze bedzie tak loil do 60-tki?
  • manfred lubi to

#438 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2020 - 22:31

Ale gdzie ja nie pokazalem szacunku. Armstrong wygrywal 7 razy i wielu nie ma fo niego szacunku.

#439 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 27 październik 2020 - 22:33

Nalezy sie Froomiemu jazda w peletonie za caly jego wklad dla Sky/INEOS, jak i za walke o powrot do zdrowia po wypsdku. Ale w tym watku czasem hejtem zalatuje, jak wtedy, gdy padli, ze Sagan nie umie w pedalowanie..

#440 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2020 - 23:03

Nie kumam Was, chcialem tylko napisac ze jest slabo przygotowany, skoro odpada od grupy, ale widze ze uszedlem za hejtera no coz smieszy mnie to przywolywanie mnie do poprawnosci. Ineos oglosil ze Froome bedzie liderem na Vuelte ... Z czym Panowie macie problem ?

• ibanezz i lukaszzsch lubią to

Dodaj odpowiedź