Skocz do zawartości

Zdjęcie

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 odpowiedzi w tym temacie

#381 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 23 październik 2020 - 19:56

Pamiętam jak wiele lat temu zainstalowałem pierwszy raz Stravę...

"Wiele lat temu to" ja dostałem Wigry 2 na komunię  :lol:  :lol:

A co do Rafała. Doceniam jego poziom i widzę go jako czołowego polskiego kolarza ostatniej dekady. Ale odkąd jeździ w BH, to wygląda jak taki polski odpowiednik Fabio Aru - zawsze nadzieje, zawsze kandydat do generalki, ale kiedy idzie decydujący odjazd (podjazd) to Rafał zostaje.

Kilka lat temu ktoś napisał, ze dopóki będzie w BH, to już więcej niczego nie osiągnie. Prorok jakiś był, ku...a  :angry:

#382 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 23 październik 2020 - 20:04

"Wiele lat temu to" ja dostałem Wigry 2 na komunię  :lol:  :lol:

Ja od razu na komunię Rometa ORKANA (był za duży nawet jak dorosłem). Nie no Fabio odpada ostatnio już na pierwszych podjazdach.

#383 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 23 październik 2020 - 20:29

A co do Rafała. Doceniam jego poziom i widzę go jako czołowego polskiego kolarza ostatniej dekady. Ale odkąd jeździ w BH, to wygląda jak taki polski odpowiednik Fabio Aru - zawsze nadzieje, zawsze kandydat do generalki, ale kiedy idzie decydujący odjazd (podjazd) to Rafał zostaje.

Kilka lat temu ktoś napisał, ze dopóki będzie w BH, to już więcej niczego nie osiągnie. Prorok jakiś był, ku...a  :angry:

Sagana też zniszczyli, dobrze że Majka odchodzi od BH.

#384 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 październik 2020 - 21:00

Ale jak zniszczyli Majkę? Co roku dostaje szansę na Giro i/lub Vueltę i widać, że po prostu powyżej pewnego poziomu nie przeskoczy. Jest solidnym zawodnikiem - dobrym góralem, słabym-przeciętnym czasowcem. Top10 wielkich tourów na luzie, a w przypadku słabszej obsady w granicach top5. Wsparcie pomocników w górach tutaj niewiele da, jak i tak przegra na czasówce. W porównaniu do innych górali brak mu też sprintu, przez co stoi na straconej pozycji przy walce o bonifikaty.

#385 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 23 październik 2020 - 21:13

Więc pytanie, czy Majka tak osłabł czy konkurencja (młodziki) poszli do przodu? Niezależnie od odpowiedzi i tak uważam, że BH jest jednym z najgorszych "taktycznym" zespołem. 

#386 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 październik 2020 - 21:14

Pytasz w kontekście tego Giro?

#387 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 23 październik 2020 - 21:20

Mareczce brakuje dobrego pociągu, żeby wyciągać jakieś pojedyncze etapy. Bo kopyto jest. 

#388 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 24 październik 2020 - 08:38

Pytasz w kontekście tego Giro?

Słuszne pytanie. Oczywiście, że nie. W Giro forma, jak na typową "górską" charakterystykę Majki, była i nawet realne 3 miejsce, gdyby nie problemy żołądkowe.

Pociąg CCC to jest ale zazwyczaj w okolicy 60-40km do mety, czyli taktyka też beznadziejna.

#389 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2020 - 09:09

Provlemy zoladkowe Rafala zaczely sie od ogloszenia nowego kontraktu z UAE

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
  • big75 lubi to

#390 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 24 październik 2020 - 09:40

Bora podobno wiedziała i tydzień wcześniej. 

Ze szczęścia sraczki dostał? 

• lupus i samuraj_84 lubią to

#391 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2020 - 09:44

Bora podobno wiedziała i tydzień wcześniej.

Ze szczęścia sraczki dostał?

Moze byc

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#392 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 24 październik 2020 - 12:00

Słuszne pytanie. Oczywiście, że nie. W Giro forma, jak na typową "górską" charakterystykę Majki, była i nawet realne 3 miejsce, gdyby nie problemy żołądkowe.

Pociąg CCC to jest ale zazwyczaj w okolicy 60-40km do mety, czyli taktyka też beznadziejna.

Dokładnie tak - podium było w zasięgu ręki gdyby nie te problemy. Rafał był w formie - przed Giro - pamiętamy jak ładnie pojechał Tirreno Adriatico. szkoda że tak się to tym razem skończyło.

#393 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 353 postów

Napisano 24 październik 2020 - 14:30

Sagana też zniszczyli, dobrze że Majka odchodzi od BH.

Skad taka opinia?

Pytam o Sagana i Majkę.

#394 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 24 październik 2020 - 14:43

Ineos pokazuje charakter. W trudnej sytuacji po stracie Thomasa mają wygranych kilka etapów i walczą o GC. Zarządzanie kryzysem znakomite!

#395 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 24 październik 2020 - 15:04

Wspaniała sytuacja, z nudnego Giro zrobiła się świetna walka w ostatnie pół tygodnia. Piękna rywalizacja, oby jutro Hart zrobił wyścig :)

#396 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 24 październik 2020 - 16:21

0 różnicy pomiędzy liderami, czegoś taakiego nie widziałem na takim etapie rywalizacji. Młodość rządzi. Jak myślicie co sie stało że tak młodzi zawodnicy rywalizują o zwycięstwo w wielkim tourze? To chyba nie jest całkiem normalne że wygrywają "dzieci"? Co sie zmieniło? Zaczęło się w zeszłym roku od zwycięstwa Bernala.

#397 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 24 październik 2020 - 17:11

Skad taka opinia?

Pytam o Sagana i Majkę.

A co Sagan pokazuje od czasu gdy jest w BH?

#398 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 24 październik 2020 - 17:15

No zaś nie jest taki zły jak na taką eksploatację Wygrany etap w pięknym stylu i kilka drugich miejsc nie może przejść bez echa.

Facebuk i  YT  Strava

#399 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2020 - 17:15

Pamiętajmy że Bora jest kontynuacją Tinkofa i w tym czasie ( w obu ekipach) Sagan był 3 krotnie MŚ i bodajże 4 krotnie wygrywał klasyfikację punktową TdF ;) aczkolwiek jak dla mnie Bora jest dużo słabsza ekipą niż za czasów Tinkofa. 

#400 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 24 październik 2020 - 17:16

WIdać starsze pokolenie wcale takie wybitne nie było, a młodzi przecież w historii kolarstwa juz wygrywali. Nie jest to jakieś niespotykane zjawisko. Giro jest w tym roku zaskakującym i ciekawym wyścigiem, TdF był również dobry, chociaż bardziej taktyczny. Mamy co oglądać :)

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

Dodaj odpowiedź