Majka zaraz i od Almeidy odpadnie.
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Napisano 22 październik 2020 - 17:08
Ostatnio do szału mnie już doprowadza jak próbuję ataku i od razu spogląda za siebie.
Pinot się wycofał z Vuelta, oznacza to, że 50% tourów w których brał udział opuścił przed czasem. Psycha siada?
Przykro mi się patrzy na Froomiego, cień samego siebie. Niby dał zmianę, ale jak zobaczyłem, że stanął w pedały to jakoś do niego pasowało.
Będę w szoku jeśli w przyszłym sezonie w roli leadera cokolwiek większego osiągnie, ale mam nadzieję, że będzie walczył.
Napisano 22 październik 2020 - 18:11
Ostatnio do szału mnie już doprowadza jak próbuję ataku i od razu spogląda za siebie.
Ostatnio? Toż to jego go to move od zawsze tak jeździ
Czy był kiedykolwiek kandydatem na wygranie generalki to kwestia dyskusji, ale on sam się w takiej roli stawiał nie raz, a później pretensje że balonik napompowany.
Napisano 22 październik 2020 - 19:46
Majka dla swojego dobra niech nie udziela żadnego wywiadu do końca wyścigu.
Może i miał sraczkę, ale dziwnie nastąpiła ona w kluczowym momencie. Nie może nikogo winić za to, co się dziś stało.
No ten wywiad to ciężko wyczyć o co chodziło, bez sensu trochę.
( ale wczoraj i dziś jechał jakiś pokrzywiony , co jakiś czas widać było, że się prostuje,może coś z plecami....ale bóle pleców to też od ciśnięcia ,może jednak dla Majki za szybko)
Napisano 22 październik 2020 - 19:54
Ostatnio? Toż to jego go to move od zawsze tak jeździ
Czy był kiedykolwiek kandydatem na wygranie generalki to kwestia dyskusji, ale on sam się w takiej roli stawiał nie raz, a później pretensje że balonik napompowany.
Myślę że był bliżej niż którykolwiek z naszych kolarzy. Szacunek za ciężką walkę z górą i z samym sobą. Nie tylko on stracił ...Czasami kryzys nadchodzi w najgorszym momencie. Giro jest na tyle nieprzewidywalne że jak najbardziej miał szanse na walkę o każde miejsce na podium. Poza pierwszym dniem który się dla niego nie ułożył realizował swoje założenia. Niestety moment słabości przyszedł właśnie teraz. Nie tylko Rafał chce wygrać ten wyścig i 99% kolarzy odchodzi z niczym.
- big75 lubi to
Napisano 22 październik 2020 - 21:13
Myślę że był bliżej niż którykolwiek z naszych kolarzy. [...]
Ale to w kategorii "kiedykolwiek" czy "ostatnio"?
Bo jak "kiedykolwiek" to jednak 3. miejsce Jaskuły na TdF chyba trochę wyżej stoi w hierarchii. No i zwycięstwo na etapie to nie było z ucieczki tylko z grupy top 3 w generalce. Choć Rafał ma dużo miejsc w dziesiątce.
Oby nie było za pięć lat tak jak kiedyś, gdy maks emocji to było: "ale Sylwas pociągnął na podjeździe zanim Basso zaatakował na 5 km do szczytu"...
#372 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 22 październik 2020 - 21:37
Ale to w kategorii "kiedykolwiek" czy "ostatnio"?
Bo jak "kiedykolwiek" to jednak 3. miejsce Jaskuły na TdF chyba trochę wyżej stoi w hierarchii. No i zwycięstwo na etapie to nie było z ucieczki tylko z grupy top 3 w generalce. Choć Rafał ma dużo miejsc w dziesiątce.
Oby nie było za pięć lat tak jak kiedyś, gdy maks emocji to było: "ale Sylwas pociągnął na podjeździe zanim Basso zaatakował na 5 km do szczytu"...
Otóż to, mam nadzieje że Sajnok, Małecki w przyszłości dadzą nam tyle radości co Majka, Kwiatkowski i Marczyński.
Napisano 22 październik 2020 - 22:05
Zawsze to samo narzekanie. Jak w tym demotywatorze "niby człowiek wiedzoł, a jednok się łudził" xD.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 23 październik 2020 - 18:16
Dzisiaj świetny samotny atak Cernego - fajnie że CCC jeszcze coś ugrało przed końcem. Pamiętam jak wiele lat temu zainstalowałem pierwszy raz Stravę i pojeździłem po okolicy i zobaczyłem że jakiś Josef Cerny - Czech wykręca takie KOM'y że się nikomu nie śniło. Dawno w okolicy nie jeździł a chyba jeszcze trochę KOMów zostało ;-)