Świetna jazda MvdP i zasłużone zwycięstwo. Zaskoczeniem na początku sezonu jest bardzo dobra postawa w klasykach Bernala i Pidcocka. Szkoda trochę Michała który po ostatniej kraksie chyba jeszcze nie doszedł do siebie ale dwójka kolegów z zespołu godnie zastąpiła go w czołówce. Ogólnie bardzo ciekawy wyścig i walka wielu dobrych zawodników, nie tylko o zwycięstwo ale i minimalizację strat do czołówki. Świetnie się oglądało to widowisko, ubiegłoroczny sierpniowy termin był dużo gorszy bo ten wyścig zawsze mi się kojarzył z początkiem sezonu.
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Posted 06 March 2021 - 23:50
Chyba ma najlepsze papiery w tej chwili w peletonie, żeby zrobić wszystkie monumenty.
Właśnie oglądam powtórkę i te wszystkie wcześniejsze szarpnięcia to było sprawdzanie rywali. Raczej miał dużą pewność, że nikt nie wytrzyma jego ataku na koniec.
BTW jechał ze starym kokpitem w nowym Aeroad
- JHartman likes this
Posted 07 March 2021 - 11:23
Jakoś niestety wydaje mi się, że został przerobiony na puzzel idealnie pasujący do układanki Ineos na grand toury. Oczywiście ma szansę ugrać coś "dla siebie" bo jest bardzo inteligentny, ale tylko wtedy, gdy dostanie zielone światło i będzie miał sporo szczęścia.
W sumie, to mu się nie dziwię... W portfelu się zgadza, nazwisko ma, a do tego sam kiedyś marzył o wygrywaniu wielkich tourów, więc w takim kierunku poszedł. Jego wybór.
Gdyby został w Quick Step, prawdopodobnie dzisiaj miałby więcej zwycięstw, za to mniej na koncie...😀
Posted 07 March 2021 - 12:56
O to, to. Po tym jak jakiś czas temu kolejny raz usłyszałem kombinację: Banesto, Valverde, młodziki, Contador, Banesto i tak w kółko, odkryłem, że mam Eurosport w drugiej ścieżce dźwiękowej. Na drugim kanale komentował Sean Kelly. I przydało się pół dekady w Irlandii, żeby go bez problemu zrozumiećNie zwracałem uwagi na to, co polscy komentatorzy Eurosportu opowiadają - w końcu jak transmisja trwa kilka godzin to trzeba to czymś zapchać. Jakimiś opowieściami o wątróbkach, które jadł na obiad albo radiem praciaki (wtf?). Problem polega na tym, że w ogóle brak tam fachowego komentarzu kolarskiego. Angielski komentarz na eurosporcie / GCN to jednak inny poziom. A nawet Tour de Pologne wolałem oglądać na TVP.
Pozdrawiam, Jarek
Sent from my iPad using Tapatalk
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- JHartman likes this
Posted 07 March 2021 - 13:19
Max Bernala wczoraj to było ponad 900. Stawiam, że Mathieu miał na tej ściance grubo ponad 1000, Alaphlippe też mógł się zakręcić koło 1000, gdy za nim ruszył, ale te ujęcie z góry na żywo niszczyło. MvdP odjechał lekko od Juliana, a ten tak samo zostawił Bernala. Kosmos.
Jeszcze miesiąc... Oby noga została do Roubaix, to Mathieu powinien pozamiatać towarzystwem. Gdyby San Remo było za tydzień, to też bym nie widział na niego gościa. Szykuje się ciekawa wiosna.
Alaphilippe niech buduje nogę pod Liege, liczę na niego w tym wyścigu.
- JHartman likes this
Posted 08 March 2021 - 14:29
- piotrkol, artho and dmxzor like this
Posted 08 March 2021 - 14:41
Max Bernala wczoraj to było ponad 900. Stawiam, że Mathieu miał na tej ściance grubo ponad 1000, Alaphlippe też mógł się zakręcić koło 1000, gdy za nim ruszył, ale te ujęcie z góry na żywo niszczyło. MvdP odjechał lekko od Juliana, a ten tak samo zostawił Bernala. Kosmos.
- Marcin321 and Bzyk like this
Posted 08 March 2021 - 16:15
Wczoraj na Mistrzostwach Zwifta w Polsce zajęła 3. (lub 4.) miejsce.
- cauchy and samuraj_84 like this