I okazuje się, że najlepszy aktualnie polski kolarz z największymi jajami nosi spódnicę (pewnie tylko czasami).
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Napisano 25 kwiecień 2021 - 22:23
Napisano 26 kwiecień 2021 - 14:48
Nie wiem...
Macie amnezję czy uprzedzenia?
Scenka jak kilka lat wstecz, gdy Cancellara nie chciał wozić Sagana.
A pod górkę to te panie by wam tyłki skopały równo.
Edit: No i gratuluję spostrzegawczości jak jesteście w stanie w TV ocenić czy jadą 37 km/h czy 43 km/h.
Napisano 26 kwiecień 2021 - 18:23
...zdają się.
To słowa klucz.
Pojedź kiedyś z taką laską trenującą na poważnie.
Nie piszę o jakimś poziomie pro.
Ale o polskich amatorkach.
Na kilkonastominutowych podjazdach one cisną z 5-6 W/kg.
Bo ważą koło 50 kg.
Jeśli nie zrywają cię z koła to często z litości...
Ja kiedyś jechałem.
W sumie czerwona lampka powinna się mi włączyć jak tylko zauważyłem, że ja byłem na długo (bluza i koszulka termo z długim rękawem) i nogawki a laska cisnęła na krótko.
A było 12 st. C.
Zresztą zapytaj Bzyka ile jego dziewczyna jeżdżąca od pół roku ma W/kg na 20 minutowych interwałach.
Edit: Nie jestem koniem i nie uważam się za konia. Pewnie lokalna konina by jej skopała tyłek. Ale serio jest to imponujące ile niektóre dziewczyny cisną.
- Bzyk i lupus lubią to
Napisano 26 kwiecień 2021 - 21:48
Serio w TV nie jestem w stanie dostrzec różnicy.
Kup okulary lub lepszy tv.
Różnica 6 km/h to kosmos, powinien to wiedzieć każdy jeżdżący na rowerze. I to widać. Z resztą - porównanie oczami dotyczy przede wszystkim ataków na podjazdach lub sprinterskich końcówek, to się porównuje, a wtedy różnicę widać wyraźnie, bo jest jeszcze większa od tego 37 vs 43 km/h na godzinę (czyli 6 km/h), o których pisałeś.
Pisanie o kopaniu dup przez laski... Słabe. Akurat znam dziewczynę, która potrafiła wygrać końcówki z Niewiadomą w niższych kategoriach wiekowych (po juniorach odpuściła, teraz jest panią inżynier), i nigdy mnie nie zerwała. Nie jest to żaden wyznacznik, ani tym bardziej argument w dyskusji nt. porównania prędkości zawodników (WTF).
- Jarek.b lubi to
Napisano 07 maj 2021 - 21:24
no i Maciej wrócił do MTB i od razu win w shortracku ale ich ładnie potestował, już od drugiej rundy.
ciągle nie mogę pojąć czemu odpuścił mistrzostwa MTB 2019 na rzecz szosy. Przecież w 2019 kosił prawie cały sezon, Shurtera odstawiał non stop, był na najlepszej drodze do tęczowej koszulki. Nie. Odpuścił bo się przygotowywał na szosowe. A jak to się skończyło to wiadomo - bomba na trasie w tych przechlapanych (dosłownie) warunkach.