Jump to content

Photo

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 replies to this topic

#1581 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 11 April 2022 - 11:14

dla mnie Pikok rok temu wygrał

Kolejny powód, aby gardzić mocno Jumbo :D  

Nie dziwne, że miał wczoraj początkowo średnią minę na mecie, wiedział co oznacza taka porażka. Ogólnie cały Ineos dziwnie wyglądał nawet po ostatecznej decyzji.

Kurcze Michał super wynik i wielka radość kibiców, numerki ekstra, ale jednak od wczoraj szał niektórych dziennikarzy moim zdaniem trochę za mocno wybija poza skalę, za szybko pompują balonik o wielkim powrocie. Ja byłbym ostrożny z takimi hasłami, żeby zaraz na którejś strzale lub w LBL oczekiwania nie były za wysokie. Cieszmy się, wspaniała jazda, ale oczekiwania teraz też trzeba tonować, to był pierwszy wyścig po powrocie i początkowo robił na Pidcocka. Złożyło się szczęśliwie, ale o tym nie wolno zapominać. 

#1582 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 posts
  • SkądŚląsk

Posted 11 April 2022 - 11:24

Pidcock świetnie w roli  "psuja". Co do naszego bohatera, to mam wrażenie, że cały czas jest niedoceniany przez Ineos, jest jakby tylko rezerwowym.....

#1583 Dziaku

Dziaku
  • Użytkownik
  • 73 posts

Posted 11 April 2022 - 11:31

Kolejny powód, aby gardzić mocno Jumbo :D  

Nie dziwne, że miał wczoraj początkowo średnią minę na mecie, wiedział co oznacza taka porażka. Ogólnie cały Ineos dziwnie wyglądał nawet po ostatecznej decyzji.

Kurcze Michał super wynik i wielka radość kibiców, numerki ekstra, ale jednak od wczoraj szał niektórych dziennikarzy moim zdaniem trochę za mocno wybija poza skalę, za szybko pompują balonik o wielkim powrocie. Ja byłbym ostrożny z takimi hasłami, żeby zaraz na którejś strzale lub w LBL oczekiwania nie były za wysokie. Cieszmy się, wspaniała jazda, ale oczekiwania teraz też trzeba tonować, to był pierwszy wyścig po powrocie i początkowo robił na Pidcocka. Złożyło się szczęśliwie, ale o tym nie wolno zapominać. 

Też mi się wydaje, że ten atak to była praca dla Pidcocka, żeby zmusić rywali Ineosu do pracy, a że się udało to nic tylko się cieszyć ;)

#1584 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,922 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2022 - 12:29

Pidcock świetnie w roli  "psuja". Co do naszego bohatera, to mam wrażenie, że cały czas jest niedoceniany przez Ineos, jest jakby tylko rezerwowym.....

sam sobie wybrał taką drogę

#1585 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 11 April 2022 - 12:39

Zespół to jedno, ale druga sprawa to jak pokierował swoim kilkuletnim rozwojem z topowego klasykowca w stronę przeformowania się w gościa na wyścigi etapowe, co finalnie się nie udało. Stracone lata, i to te w peaku fizycznych możliwości.

Pozostaje liczyć, że głosy o ponownym zwróceniu głównej uwagi na wyścigi jednodniowe nie są jakimiś plotkami, tylko prawdą, a sam Michał da nam jeszcze trochę radości.

#1586 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 11 April 2022 - 19:11

BTW już kiedyś te podobieństwo rzuciło mi się w oczy, gdy TB wygrywał Strade Bianche, ale jak stali razem na podium to się upewniłem - Kwiato i Benoot to zagubieni bracia :)

podium_amstel_gold_race_2022.jpg

Kwiato ma jechać Roubaix, zły pomysł. Będzie tam pomocnikiem, a po takim wyścigu nie ma opcji liderowania na de Huy, tam też będzie pomagał. Tyle z jechania w pierwszej kolejności na siebie. Oby dobrze zregenerował się na LBL. 

#1587 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 April 2022 - 19:45

Co do Michała i jego przemiany z klasykowca w etapowca, podobno sam tak chciał. Podobno jeszcze w Quick Stepie gdy o tym mówił, Patrick Lefevere mówił mu, że to się nie uda. Ale Michał tak wybrał. No cóż... W życiu trzeba mieć marzenia i je realizować, choć nie zawsze się spełniają. Możliwe, że stawiając na wyścigi klasyczne, czy nawet tygodniowe miałby więcej zwycięstw? Tego się nigdy nie dowiemy... Z drugiej strony, idąc na pomocnika do Team Sky, dostał taką kasę, że w Quick Stepie mógł tylko o takiej pomarzyć. Kolarzem jest się kilka, kilkanaście lat. Tak zarabia się na emeryturę. Nie każdy potem potrafi rozwijać biznes i pomnażać pieniądze. Co zarabia, to jego. Też trzeba to zrozumieć.

poza tym, co do wczorajszego zwycięstwa. Czasem trzeba też mieć farta. I Michał wczoraj go miał! Zapewne powiedzieli mu w pewnym momencie, że ma cisnąć bo jest szansa. Po prostu wykorzystał okazję, którą dostał. To też trzeba umieć. Brawo!

Może teraz będzie dostawał więcej szans? Zobaczymy.

• piotrkol and cauchy like this

#1588 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,922 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2022 - 18:15

co ten samochód tam robił? czy UCI ma coś tu do powiedzenia?

2022-04-13-19-13-38.jpg

#1589 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,634 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 April 2022 - 19:22

Instynkt kierowcy BMW zwyciężył ;)

• blackrain likes this

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#1590 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,024 posts
  • SkądBrzesko

Posted 13 April 2022 - 20:18

Zrobiła się minuta przewagi więc sędziowie pozwolili mu pojechać do ucieczki. Niefortunnie wyszło..

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#1591 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 14 April 2022 - 08:51

Najfajniej z tego wszystkiego wyglądały pretensje jakiegoś typa (chyba z AG2R, już nie pamiętam) do Loulou jak sam go wypierniczył chwilę wcześniej :D 

Dobrze, że nikomu nic się nie stało. 

#1592 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,898 posts

Posted 16 April 2022 - 18:39

pogoda się dzisiaj dziewczynom udała, ciekawe jak jutro :)

#1593 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 16 April 2022 - 20:53

Ma być tak samo.

#1594 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 17 April 2022 - 11:25

No to Ineos zrobił wyścig, w drugiej grupie masa liderów i faworytów wyścigu.
  • lukaszzsch likes this

#1595 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 17 April 2022 - 11:26

Myślicie, że Kwiato w tym układzie ma szansę?

#1596 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 17 April 2022 - 11:35

Myślę, że poza Ineos nikt tego nie wie. Nie wiadomo, przede wszystkim, jak Kwiato czuje się na tych najgorszych brukach. Nie znamy też ustaleń w zespole. W tej chwili nie pracuje za mocno na czele grupy, więc jest trzymany na później.
  • lukaszzsch likes this

#1597 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,922 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 April 2022 - 13:19

Po 150km avg 47/h

#1598 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,922 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 April 2022 - 15:45

EDIT.. przepraszam, emocje mnie poniosły  :ph34r:  :angry:

#1599 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 17 April 2022 - 15:56

Kibicom pownni łapy obciąć kurwa. Nie ogarniam jak można być takim cepem zeby wyjebać zawodnika w takim momencie. Abstrakcja.

#1600 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 April 2022 - 18:29

Ale jak to na patrzę, to Lamaert nie jest do końca bez winy. Chciał sobie trochę ułatwić i jechał asfaltowym poboczem, niemal ocierając się o kibiców. Oczywiście nie chcę przez to powiedzieć, że kibic jest bez winy, ale jednak nie machał jakimś kartonem czy flagą. Po prostu wystawiał ręce dopingując kolarzy bijąc brawo. Wszyscy tak robią. Nie wszedł na drogę. Wydaje mi się, że jednak kolarze powinni bardziej uważać. Oczywiście rozumiem walkę, zmęczenie. Mógł akurat spojrzeć w inne miejsce, ale jednak jechał praktycznie poboczem, na styk z kibicami. Na pewno nie jechał brukiem. Po prostu miał mega pecha! Nie da się na całej trasie postawić barierek a nawet wtedy pewnie ktoś wystawiłby ręce.

Reply to this topic