Jump to content

Photo

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 replies to this topic

#441 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 30 January 2021 - 15:28

Proponuję, aby @Uraz zdecydował czy zrobimy mini-głosowanie na kolor czy zostanie granat. Inaczej przez kolejne 10 stron będziemy oglądać dyskusję pt. "dlaczego czarny, a nie granat" lub odwrotnie.

P.S. wolałbym czarny  :P

• JHartman likes this

#442 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 347 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 January 2021 - 15:37

Jakbyś przeczytał chociaż ostatnich kilka stron, to byś zauważył, że to nie jest nasze kombinowanie, tylko olewactwo ze strony producentów. Projekt i producent(ci) jest od dawna ustalony.

Znam caly temat. Czytam na bieżąco I dalej uważam że dyskusja strasznie się wije w tym roku. Ciuchy zamawiam co roku i wiem jak to działa.
Zawsze ktoś marudzi i albo jest głosowanie albo uraz podejmuje decyzje. Ktoś się wycofuje, ktoś się decyduje. I tak będzie lekko 50 kompletów jak nie lepiej.

Jeśli chcecie możemy się odwdzięczyć opiniami w necie producentom którzy olewają duże zamówiniene. Myślę że to będzie słuszne dziękuję za ich zaangażowanie... A na pewno wolę działanie niż narzekanie na forum.

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#443 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 405 posts
  • SkądWarszaw

Posted 30 January 2021 - 17:57

Jeszcze jedno głosowanie to prawdopodobnie najlepsze wyjście. Ale w tej sytuacji wolałbym wybierać z trzech finałowych projektów plus ten dodatkowy wzór z podmienionym granatowym na czarny (czyli w sumie 4 projekty do wyboru). To ukłon w stronę osób, które na pewno nie chcą z czarnym i wolałby coś innego.

Pozdrawiam,
Jarek
  • drza likes this

#444 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 30 January 2021 - 18:54

JHartman popieram i też jestem za zaproponowanym przez Ciebie rozwiązaniem. Trzeba to zrobić puki jeszcze jest chwila czasu przed ostatecznym zamówieniem. I tak czekamy na odpowiedź raso.

#445 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 31 January 2021 - 16:17

Jeszcze jedno głosowanie to prawdopodobnie najlepsze wyjście. Ale w tej sytuacji wolałbym wybierać z trzech finałowych projektów plus ten dodatkowy wzór z podmienionym granatowym na czarny (czyli w sumie 4 projekty do wyboru). 

Reasumpcja ? Głosujemy do skutku aż "nasze" będzie na wierzchu. ? D

Jakież to polskie :)

• bonobo likes this
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#446 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,018 posts
  • SkądBrzesko

Posted 31 January 2021 - 16:25

No właśnie, jeśli już głosowanie to co najwyżej dwie opcje - opcja jeden: granatowe spodenki, granatowy na koszulce, albo opcja dwa: czarne spodenki, czarne na koszulce.

Teoretycznie wygrał projekt z granatowymi spodenkami i taki powinien być puszczony, no ale lobby czarnych spodenek jest tu tak liczne, że rozumiem :P

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#447 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 January 2021 - 17:09

Reasumpcja ? Głosujemy do skutku aż "nasze" będzie na wierzchu. ? D

Jakież to polskie :)

Tutaj nie chodzi o reasumpcję, tylko o ustalenie koloru spodni, bo ten istotny element ewidentnie umknął wszystkim przed etapem głosowania. 

Teoretycznie wygrał projekt z granatowymi spodenkami 

Nie tylko teoretycznie, ale przede wszystkim praktycznie i faktycznie :D 

na przyszłość głosowanie powinno obejmować cały komplet. 

#448 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 31 January 2021 - 17:13

Żeby było jasne ja też jestem za zwycięskim projektem z GRANATOWYMI spodenkami i granatową koszulką. Zestaw w czarnym kolorze to już jest inny projekt dużo mniej efektowny.

Generalnie to jestem trochę zdziwiony, bo wygrał projekt wybrany przez większość i nie wiem po co dodatkowe dyskusje. Teraz Uraz powinien uciąć dyskusję i wracamy do konkretów jak raso się odezwie. 

#449 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 31 January 2021 - 18:18

Podstawowe pytanie czy Raso oferuje granatową lycrę i jaki to jest rzeczywisty kolor. Połączenie czarnego z czarnym jest oczywiste, z granatowym już trzeba kombinować, żeby dobrze dobrać barwę na koszulce ze spodenkami.

#450 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 31 January 2021 - 18:45

Zaraz zaraz. W głosowaniu wybrano konkretny projekt i konkretnego producenta, wygrany producent nas olał więc dopinamy teraz temat z kolejnym z listy, to rozumiem ale z jakiej racji zmieniamy projekt? Uaktywnili się nagle wyznawcy "all in black" i jakoś gładko przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Skoro trzymamy się wybranych producentów to konsekwentnie trzymajmy się również wybranych w głosowaniu projektów. Założę się że wielu z tych którzy postulują teraz zmianę niebieskiego na czarny w ogóle na zwycięski projekt nie zagłosowało, a kolejną parę czarnych spodenek można sobie kupić z półki bez mieszania w całym projekcie i zamówieniu grupowym.

• piotrkol, drza, HarveyDent and 2 others like this

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#451 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 31 January 2021 - 19:21

Dlatego pisałem powyżej, aby @Uraz definitywnie rozstrzygnął tę kwestię, a my, ludzie kulturalni oraz wyznający potęgę demokracji, uszanujemy decyzję. Nie będziemy "sapać', bo i tak chłop poświęca swój czas i energię. Tak czy tak, zawsze pozostaną jacyś niezadowoleni. Nie forsuję opcji "all in black", jeżeli wyjdzie na "granat" spokojnie zabieram zabawki i kupię sobie coś gdzieś "obok" :)

#452 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 31 January 2021 - 20:51

Jeszcze jedna kwestia, dla większości pewnie nieistotna, ale kilka osób jest zainteresowanych. Chodzi o „poboczne” elementy, takie jak krótkie spodenki ocieplane. Myślę, że ze względu na uniwersalność dobrze, żeby były jednak czarne. Niech reszta zainteresowanych osób wyrazi swoje zdanie.
  • pimpf and wierzba like this

#453 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 31 January 2021 - 21:59

Było pytanie czy raso robi granatowe spodenki. Tak robi: model navy blue z wkładką Dr Pads
  • Krzysztof303 likes this

#454 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 01 February 2021 - 12:23

Zamówiłem granatowe spodenki i nowy krój koszulki do wglądu. 

Z nowości:

- do wyboru będą spodenki premium dokładnie takie jakie są w sklepie

- w tym roku nie ma w ofercie koszulek training

Przybliżony termin realizacji - końcówka marca / początek kwietnia

• JHartman, X-RAY, drza and 2 others like this

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#455 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 01 February 2021 - 13:56

Zamówiłem granatowe spodenki i nowy krój koszulki do wglądu. 

Z nowości:

- do wyboru będą spodenki premium dokładnie takie jakie są w sklepie

Przybliżony termin realizacji - końcówka marca / początek kwietnia

Jest postęp :)  A wiadomo już jakie będą ceny?

#456 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 February 2021 - 18:10

A jakie są?

#457 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 01 February 2021 - 19:52

To może zrobić mniejszy wybór wersji krojów, wkładek, kołnierzyków itp. ale za to jedną wersję komplet-granat, a drugą komplet-czarny i to wszystko?

#458 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 03 February 2021 - 10:05

Jest postęp :)  A wiadomo już jakie będą ceny?

Wiadomo

A jakie są?

Race i takie jak model "zebra" z ich strony

To może zrobić mniejszy wybór wersji krojów, wkładek, kołnierzyków itp. ale za to jedną wersję komplet-granat, a drugą komplet-czarny i to wszystko?

Mniejszy wybór możemy zrobić ale 2 wersji kolorystycznych nie

---

Spodenki granatowe na żywo wyglądają całkiem nieźle, w teorii nic nie stoi na przeszkodzie żeby zamówić projekt bez wprowadzania do niego zmian. Zrobimy szybkie głosowanie i się zobaczy. 

W spodenkach i koszulkach race zmieniły się ściągacze. 

Później postaram się wrzucić jakieś zdjęcia i trochę więcej napisać. 

• sirkozi and lupus like this

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#459 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 03 February 2021 - 11:19

Czyli wychodzi 858 zł za komplet. To ja już podziękuję  :unsure:

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#460 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 posts

Posted 03 February 2021 - 11:22

Skąd ty wziąłeś to 858zł?

"Mam wycenę, wychodzi bardzo podobnie do poprzednich zamówień. Nie miałem dzisiaj czasu wszystkiego dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że będzie max 5% różnicy. "

Reply to this topic