Jump to content

Photo

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 replies to this topic

#1101 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 233 posts
  • SkądLublin

Posted 02 June 2021 - 19:15

Ubrania dzisiaj dotarły. Wszystko wygląda super🙂 Kolory rewelacja: pomarańczowy i ten granat - petarda 😁 Spodenki trochę wąskie w udach, a nie jestem jakoś mocno zbudowany. Może się rozejdą. Dzięki wielkie dla Uraza za cierpliwość i włożoną pracę. Tylko skarpety za małe niestety. Myślicie ze można wymienić? Pisać do raso? Dostałem rozmiar 39-41 a mam 43.

A mierzyłeś te skarpety? Ja obuwie noszę 42-43, skarpety dostałem 39-41 i pasują całkiem dobrze.

Pozdrawiam

#1102 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 posts

Posted 02 June 2021 - 20:35

Faktycznie, przymierzyłem i skarpetki są akurat. Dobrze się rozciągają. Strój rewelacja, dobrze że wybraliśmy wersję z granatem. Wziąłem rozmiar M i jest akurat. Bałem się że będzie za mały. 180 cm i 73 kg.
  • maad11 likes this

#1103 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 406 posts
  • SkądWarszaw

Posted 03 June 2021 - 14:11

Podobnie jak inni - przesylam wielkie podziękowania dla Uraza.

Koszulka jest fajna i została moją drugą ulubioną Cieszy też rozpoznawanie innych forowiczów - dzisiaj na S8 przy tablicy miejscowości Urzut spotkałem kolegę w naszej tegorocznej koszulce.

Pozdrawiam!
  • lupus likes this

#1104 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 June 2021 - 20:42

U mnie też jest OK - wykonanie wygląda na dobre. Mam rozmiar S - spodenki race czy tam classic (w każdym razie nie te premium), czarne i granatowe, z opcją wydłużoną oraz z szelkami premium - jakościowo wygląda to dobrze. Nogawki bardzo wąskie w dolnych ściągaczach. I co ciekawe - w czarnych są inne ściągacze niż w granatowych. Nie żałuję wyboru szelek premium, bo taśmy wyglądają fajnie, zawsze wolałem taśmy od siateczkowych szelek. 

W opcji z szelkami premium spodnie są bardzo wysokie - trochę to utrudnia załatwianie potrzeby na poboczu, ale da się ogarnąć temat ;) 

W granatowych dzisiaj się godzinę przejechałem i test zdały. Na ten moment jestem usytasy i dzięki! 

#1105 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 03 June 2021 - 20:54

U mnie też jest OK - wykonanie wygląda na dobre. Mam rozmiar S - spodenki race czy tam classic (w każdym razie nie te premium), czarne i granatowe, z opcją wydłużoną oraz z szelkami premium - jakościowo wygląda to dobrze. Nogawki bardzo wąskie w dolnych ściągaczach. I co ciekawe - w czarnych są inne ściągacze niż w granatowych. Nie żałuję wyboru szelek premium, bo taśmy wyglądają fajnie, zawsze wolałem taśmy od siateczkowych szelek. 

W opcji z szelkami premium spodnie są bardzo wysokie - trochę to utrudnia załatwianie potrzeby na poboczu, ale da się ogarnąć temat ;)

W granatowych dzisiaj się godzinę przejechałem i test zdały. Na ten moment jestem usytasy i dzięki! 

Kiedy będziesz już miał jakieś wnioski, zrób proszę porównanie do spodenek Verge. Raso niby bardzo podobne jak w ubiegłym roku, ale te jakoś tak postrzegam je bliżej "chinoli" za 100 zł niż produktu za xxx. Może przez te ciasne ściągacze...

#1106 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 03 June 2021 - 20:57

Ciuchy przetestowane -prawie 120 km w siodle.

Spodenki classic z szelkami premium robią robotę. Spodenki brałem -3 cm ( M- ki na 178) i okazało się to strzałem w 10.

Taśmy w spodenkach - super - delikatne, nie uciskają i nie zwijają się.

Całość oceniam na 5-.

Minus za kolor "granatowy" na koszulce - wg mnie bliżej mu do "naszego" zamówienia z 2017 roku (chyba). Bardziej chodził mi po głowie kolor w stylu "navy blue" ale jakoś to przecierpię.

Jest GIT ;)   

#1107 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 posts

Posted 03 June 2021 - 21:28

Ja też dostałęm swoje zamówienie, na razie nie testowałem. Według mnie suwak jest sztywniejszy niż rok i dziwnie się wałkuje...ale moze to przez moje naturalne fałdy :)

dzięki @URAZ za doprowadzenie tematu do końca

p.s. skarpety zółte 42-44 a mam rozmiar 41 i jest ok

#1108 andrzejnl

andrzejnl
  • Użytkownik
  • 33 posts

Posted 04 June 2021 - 15:56

Chce ktoś spodenki xl premium raz użyte dzisiaj?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

#1109 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 04 June 2021 - 16:14

Chce ktoś spodenki xl premium raz użyte dzisiaj?

wystaw na olx i powinny szybko pójść

#1110 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 05 June 2021 - 11:49

Czy jest jeszcze ktoś kto nie dostał zamówienia, dostał nie to co zamawiał lub ma inne problemy mogące mnie zainteresować? 

PS> Nie chcę nic mówić ale za 4 miesiące kolejny październik, trochę nam się zamówienie przeciągnęło w tym roku.

• Tomo likes this

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#1111 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 05 June 2021 - 21:47

ale za 4 miesiące kolejny październik

Własnie spieprzyłeś m sobotni wieczór, na który czekałem całe 5 długich dni... :wacko:

#1112 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 June 2021 - 22:02

Kiedy będziesz już miał jakieś wnioski, zrób proszę porównanie do spodenek Verge. Raso niby bardzo podobne jak w ubiegłym roku, ale te jakoś tak postrzegam je bliżej "chinoli" za 100 zł niż produktu za xxx. Może przez te ciasne ściągacze...

Pod względem wygody użytkowania Verge dla mnie odrobinę wygodniejsze. Co do wykonania, u Raso nie jest źle, ja mam szelki premium, które zdecydowanie podnoszą cały efekt wykonania względem wersji z szelkami standardowymi. Te ściągacze i sposób ich wykonania faktycznie taki sobie, jest pole do usprawnień. Ale w pozostałym zakresie jest dobrze! Jeszcze tych gaci nie próbowałem na dłuższym dystansie. Jutro może strzelę setkę. 

#1113 x-pot

x-pot
  • Użytkownik
  • 19 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 June 2021 - 19:32

Czy jest jeszcze ktoś kto nie dostał zamówienia, dostał nie to co zamawiał lub ma inne problemy mogące mnie zainteresować? 

PS> Nie chcę nic mówić ale za 4 miesiące kolejny październik, trochę nam się zamówienie przeciągnęło w tym roku.

Mam ambiwalentne odczucia co do spodenek. Mam wrażenie, że wkładka jest krzywo wszyta. Widać, że nie jest na środku, jeżeli chodzi o ustawienie horyzontalne, ale mam też odczucie, że jest umieszczona za wysoko. Czy mógłby ktoś rzucić okiem na swoje portki (z wkładką Elastic) i powiedzieć, jak to wygląda na innej parze? Porównując ze spodenkami z wkładką Dr. Pad jest definitywnie za wysoko wszyta (odległość między szczytem ściegu, którym przyszyta jest wkładka i łączeniem paneli spodenek nad wkładką to u mnie 54 mm). Na pewno będę reklamował, ale chcę być pewien co do zakresu poprawek.

portki.jpg

#1114 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 07 June 2021 - 09:01

Zauważyłem że pompka wystająca z tylnej kieszonki strasznie mechaci materiał na plecach i wyłazi to białe "coś" spod spodu. Średnio to wygląda :/ Być może problem powoduje gumowa zaślepka w lezyne. Ktoś zauważył coś podobnego ? 

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#1115 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 June 2021 - 09:14

ja coś podobnego zauważyłem w innych ubraniach - np. bluza Santini. Nie obwiniałbym ciucha, lecz tę gumę od pompki. Kilka rzeczy delikatnie mi zmechacił też ogonek od banana. A guma od pompki to mi nawet zafarbowała jedną koszulkę - jest delikatnie ciemniejszy obszar, który się nie spiera. 

#1116 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 posts

Posted 07 June 2021 - 09:16

mam też odczucie, że jest umieszczona za wysoko. Czy mógłby ktoś rzucić okiem na swoje portki (z wkładką Elastic) i powiedzieć, jak to wygląda na innej parze? Porównując ze spodenkami z wkładką Dr. Pad jest definitywnie za wysoko wszyta (odległość między szczytem ściegu, którym przyszyta jest wkładka i łączeniem paneli spodenek nad wkładką to u mnie 54 mm). Na pewno będę reklamował, ale chcę być pewien co do zakresu poprawek.

A to nie jest tak, że właściwa część wkładki zaczyna się 9 cm niżej od miejsca wszycia? Razem z tym czarnym dodatkiem wkładka sprawia wrażenie gigantycznej i nie bardzo wiem, po co miałaby być wszywana niżej.

#1117 andrzejnl

andrzejnl
  • Użytkownik
  • 33 posts

Posted 07 June 2021 - 09:38

Zauważyłem że pompka wystająca z tylnej kieszonki strasznie mechaci materiał na plecach i wyłazi to białe "coś" spod spodu. Średnio to wygląda :/ Być może problem powoduje gumowa zaślepka w lezyne. Ktoś zauważył coś podobnego ?

To od pompki lezyne.Miałem tak w koszulkach z poprzednich edycji.

#1118 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 posts

Posted 07 June 2021 - 14:02

Doszlo.

I zielone socksy  :P

Czy ktos z okolic Bielska zamawial moze L?

Chetnie bym przymierzyl dla pewności ;P

#1119 hi_im_krzysiu

hi_im_krzysiu
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądBiałystok

Posted 07 June 2021 - 14:33

a tak wygląda gratis po jednej jeździe, rozmiar 39-41, mam stopę 26,5cm, skarpetki nie były za ciasne, teraz tylko na szrot się nadają bo zrobiły się sztywne 1f72b3b920a0c0cb25ee72a50c2f261d.jpg

#1120 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 07 June 2021 - 18:17

[…] Czy mógłby ktoś rzucić okiem na swoje portki (z wkładką Elastic) i powiedzieć, jak to wygląda na innej parze?

Rzucę.
Ale to w wolnej chwili, bo muszę dokładnie to zbadać. Może jeszcze być tak, że niby szwy wyglądają symetrycznie, ale wkładka na ciele jest krzywo.

Tak na szybko, to mam jeszcze inną parę (ocieplane krótkie Roubaix, wkładka DrPads) i chyba też jest tam krzywo.

Czy ktoś jeszcze ma krzywo wszytą/układającą się wkładkę?

Żebyśmy wiedzieli, czy jest to problem wyłącznie z pojedynczymi sztukami, czy pół zamówienia tak ma.

Reply to this topic