Wstępnie planowałem w tym roku odpuścić temat ale z ciekawości napisałem kilka dni temu do Raso. Odpowiedzi nie ma do dziś więc zakładam, że sytuacja u nich jest taka jak przed rokiem lub jeszcze gorsza co nie zachęca do składania zamówień.
[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 19 listopad 2021 - 09:49
To może inni producenci?
Znajomy w tym roku kupił ubrania grupowo w Danielo. Dobra jakość, cen nie pamiętam.
Obsługa zamówienia trwała bardzo długo , ale zdaje się, że obie strony się do tego przyczyniły (poprawki grafiki w ostatniej chwili).
Zbiorę informacje jak to u nich dokładnie było i dam znać.
Napisano 19 listopad 2021 - 10:12
W mojej ocenie Verge jakościowo to dwie klasy wyżej niż Raso. Jakość Raso naprawdę nie powala i rzekłbym, że nie są wyżej od tych popularnych marek ubrań kolarskich z Aliexpress.
Poza tym obsługa w Verge jest perfekcyjna, wykonanie terminowe i ogólnie klient czuje się zaopiekowany. Oczywiście mieliśmy drobne potknięcia - np. wkładka wszyta do spodenek z tegorocznego zamówienia może się przecierać, ale to jest mój błąd, za który biję się w pierś - to ja wybrałem i zaproponowałem tę wkładkę (chciałem relatywnie cienką, wyścigową wkładkę), choć Verge sugerowało wybór innej. Jeżeli ktoś ma ten problem, to proszę o info - Verge ekspresowo wymienia te wkładki.
Za to koszulki - czy to model TOR, realizowany w poprzednich latach, czy tegoroczny Speed są cymesik. Swoją drogą nieco wagi zrzuciłem i koszulki tor z zeszłych lat mogłyby być już o rozmiar mniejsze
Bluza moim zdaniem też bardzo fajna. Porównuję ją z bluzą Santini i tę od Verge lubię bardziej.
- knt lubi to
Napisano 19 listopad 2021 - 10:57
Wstępnie planowałem w tym roku odpuścić temat ale z ciekawości napisałem kilka dni temu do Raso. Odpowiedzi nie ma do dziś więc zakładam, że sytuacja u nich jest taka jak przed rokiem lub jeszcze gorsza co nie zachęca do składania zamówień.
A może najprościej powtórzyć któreś zamówienie z poprzednich lat, gdzie nie było szyte w Raso?
Ostatnio koszulki były w raczej ciemnych kolorach, to może dla kontrastu w tym roku wybrać by któreś jaśniejsze projekty?
Pozdrawiam
Napisano 19 listopad 2021 - 12:07
Wkładka może i poducha ale wg mnie wygodniejsza niż w rasoMierzyłem, dzięki uprzejmości kolegi bonobo spodenki Verge i jakość materiałów moim zdaniem była lepsza niż raso. Nie pasował mi zamawiany model także odstąpiłem. No i niestety wkładka typu wielka poducha
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Napisano 19 listopad 2021 - 20:00
Jak dla mnie jakościowo obstawiałbym Martoma, używam kilka ich ciuchów od 2 - 3 sezonów i nic się nie odkleja. O gustach nie dyskutuję.
Verge również jest OK, choć szyją ubranka w nieco innej filozofii. Są one jakby delikatniejsze, ale w sensie prostoty formy. Moim zdaniem sprawdzą się lepiej u osób "wycieniowanych". Nie bardzo podoba mi się to, że przy rozciąganiu materiał mocno bieleje przy szwach. Używam bluzy i koszulki z zamówienia Bonobo i obie bardzo lubię.
Napisano 19 listopad 2021 - 22:41
Dopóki nie będzie chętnego aby poprowadzić w całości temat poczynając od zorganizowania ankiety dotyczącej dostawcy i samego projektu to nie ma sensu rozpoczynać od nowa dyskusji na temat tego co kto woli bo jak zawsze ile głosów tyle opinii a nic to nie wnosi w temacie ewentualnego zamówienia.
- Tomo lubi to
Bianchi Oltre XR3 Disc
Accent Freak
Bulls Copperhead 3
Napisano 22 listopad 2021 - 20:43
Na nowego producenta w tym roku nie będę miał czasu, ale jeszcze dam znać co się udało dowiedzieć w Raso bo jednak się odezwali.
- pimpf, muzycom, Tomo i 1 inna osoba lubią to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 25 listopad 2021 - 15:14
W mojej ocenie Verge jakościowo to dwie klasy wyżej niż Raso. Jakość Raso naprawdę nie powala i rzekłbym, że nie są wyżej od tych popularnych marek ubrań kolarskich z Aliexpress.
Poza tym obsługa w Verge jest perfekcyjna, wykonanie terminowe i ogólnie klient czuje się zaopiekowany. Oczywiście mieliśmy drobne potknięcia - np. wkładka wszyta do spodenek z tegorocznego zamówienia może się przecierać, ale to jest mój błąd, za który biję się w pierś - to ja wybrałem i zaproponowałem tę wkładkę (chciałem relatywnie cienką, wyścigową wkładkę), choć Verge sugerowało wybór innej. Jeżeli ktoś ma ten problem, to proszę o info - Verge ekspresowo wymienia te wkładki.
Za to koszulki - czy to model TOR, realizowany w poprzednich latach, czy tegoroczny Speed są cymesik. Swoją drogą nieco wagi zrzuciłem i koszulki tor z zeszłych lat mogłyby być już o rozmiar mniejsze
Bluza moim zdaniem też bardzo fajna. Porównuję ją z bluzą Santini i tę od Verge lubię bardziej.
Jak cenowo Verge?
Napisano 10 grudzień 2021 - 13:11
W tym roku komunikacja jest jeszcze gorsza niż w ubiegłym więc nie podejmę się współpracy.
Nie wykluczam, że w 2022 ponownie zrobię zamówienie ale oficjalnie informuję, że tegorocznego nie będzie.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll