Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 odpowiedzi w tym temacie

#1141 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 listopad 2021 - 20:09

Wstępnie planowałem w tym roku odpuścić temat ale z ciekawości napisałem kilka dni temu do Raso. Odpowiedzi nie ma do dziś więc zakładam, że sytuacja u nich jest taka jak przed rokiem lub jeszcze gorsza co nie zachęca do składania zamówień.

• Tomo lubi to

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#1142 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 18 listopad 2021 - 21:46

To może inni producenci?

#1143 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 19 listopad 2021 - 08:57

Jak zwykle proponuję Verge

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

#1144 rafall

rafall
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 09:49

To może inni producenci?

Znajomy w tym roku kupił ubrania grupowo w Danielo. Dobra jakość, cen nie pamiętam.

Obsługa zamówienia trwała bardzo długo  ;) , ale zdaje się, że obie strony się do tego przyczyniły (poprawki grafiki w ostatniej chwili).

Zbiorę informacje jak to u nich dokładnie było i dam znać.

#1145 bymben

bymben
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 09:53

Na wiosnę wspólnie z kilkoma osobami zamawialiśmy w Verge, organizowane przez bonono.

Wkładka w spodenkach była inna niż z Raso, ale poza tym jakosciowo to samo.

Można tam spróbować.

#1146 fan

fan
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 09:57

Mierzyłem, dzięki uprzejmości kolegi bonobo spodenki Verge i jakość materiałów moim zdaniem była lepsza niż raso. Nie pasował mi zamawiany model także odstąpiłem. No i niestety wkładka typu wielka poducha

#1147 fan

fan
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 09:58

Dubel
  • fan lubi to

#1148 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 listopad 2021 - 10:12

W mojej ocenie Verge jakościowo to dwie klasy wyżej niż Raso. Jakość Raso naprawdę nie powala i rzekłbym, że nie są wyżej od tych popularnych marek ubrań kolarskich z Aliexpress. 

Poza tym obsługa w Verge jest perfekcyjna, wykonanie terminowe i ogólnie klient czuje się zaopiekowany. Oczywiście mieliśmy drobne potknięcia - np. wkładka wszyta do spodenek z tegorocznego zamówienia może się przecierać, ale to jest mój błąd, za który biję się w pierś - to ja wybrałem i zaproponowałem tę wkładkę (chciałem relatywnie cienką, wyścigową wkładkę), choć Verge sugerowało wybór innej. Jeżeli ktoś ma ten problem, to proszę o info - Verge ekspresowo wymienia te wkładki. 

Za to koszulki - czy to model TOR, realizowany w poprzednich latach, czy tegoroczny Speed są cymesik. Swoją drogą nieco wagi zrzuciłem i koszulki tor z zeszłych lat mogłyby być już o rozmiar mniejsze :) 

Bluza moim zdaniem też bardzo fajna. Porównuję ją z bluzą Santini i tę od Verge lubię bardziej. 

• knt lubi to

#1149 dawid93

dawid93
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 listopad 2021 - 10:57

Wstępnie planowałem w tym roku odpuścić temat ale z ciekawości napisałem kilka dni temu do Raso. Odpowiedzi nie ma do dziś więc zakładam, że sytuacja u nich jest taka jak przed rokiem lub jeszcze gorsza co nie zachęca do składania zamówień.

A może najprościej powtórzyć któreś zamówienie z poprzednich lat, gdzie nie było szyte w Raso?

Ostatnio koszulki były w raczej ciemnych kolorach, to może dla kontrastu w tym roku wybrać by któreś jaśniejsze projekty? 

Pozdrawiam

#1150 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 12:04

A może More, Martombike, Danielo, Quest?

#1151 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 19 listopad 2021 - 12:07

Mierzyłem, dzięki uprzejmości kolegi bonobo spodenki Verge i jakość materiałów moim zdaniem była lepsza niż raso. Nie pasował mi zamawiany model także odstąpiłem. No i niestety wkładka typu wielka poducha

Wkładka może i poducha ale wg mnie wygodniejsza niż w raso

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

#1152 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 406 postów
  • SkądWarszaw

Napisano 19 listopad 2021 - 14:36

Jestem za Martombike - ostatnio z ciuchów kolarskich najbardziej lubię ich krój, wykonanie i jakość materiału.

Pozdrawiam!

#1153 Siapsiap

Siapsiap
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 15:23

Martom w wyższych modelach spodenek (517 i 521) też ma takie krótkie nogawki jak 573? W martomie mnie odstraszają te odklejające się odblaskowe elementy..

#1154 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 19 listopad 2021 - 20:00

Jak dla mnie jakościowo obstawiałbym Martoma, używam kilka ich ciuchów od 2 - 3 sezonów i nic się  nie odkleja. O gustach nie dyskutuję.

Verge również jest OK, choć szyją ubranka w nieco innej filozofii. Są one jakby delikatniejsze, ale w sensie prostoty formy. Moim zdaniem sprawdzą się lepiej u osób "wycieniowanych". Nie bardzo podoba mi się to, że przy rozciąganiu materiał mocno bieleje przy szwach. Używam bluzy i koszulki z zamówienia Bonobo i obie bardzo lubię. 

#1155 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 19 listopad 2021 - 22:41

Dopóki nie będzie chętnego aby poprowadzić w całości temat poczynając od zorganizowania ankiety dotyczącej dostawcy i samego projektu to nie ma sensu rozpoczynać od nowa dyskusji na temat tego co kto woli bo jak zawsze ile głosów tyle opinii a nic to nie wnosi w temacie ewentualnego zamówienia.

• Tomo lubi to

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#1156 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 20 listopad 2021 - 10:46

Ano właśnie. To od decyzji Uraza będzie zależało czy temat ruszy. Zmiana producenta to też dodatkowe problemy.

#1157 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 22 listopad 2021 - 20:43

Na nowego producenta w tym roku nie będę miał czasu, ale jeszcze dam znać co się udało dowiedzieć w Raso bo jednak się odezwali. 

#1158 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 25 listopad 2021 - 15:14

W mojej ocenie Verge jakościowo to dwie klasy wyżej niż Raso. Jakość Raso naprawdę nie powala i rzekłbym, że nie są wyżej od tych popularnych marek ubrań kolarskich z Aliexpress. 

Poza tym obsługa w Verge jest perfekcyjna, wykonanie terminowe i ogólnie klient czuje się zaopiekowany. Oczywiście mieliśmy drobne potknięcia - np. wkładka wszyta do spodenek z tegorocznego zamówienia może się przecierać, ale to jest mój błąd, za który biję się w pierś - to ja wybrałem i zaproponowałem tę wkładkę (chciałem relatywnie cienką, wyścigową wkładkę), choć Verge sugerowało wybór innej. Jeżeli ktoś ma ten problem, to proszę o info - Verge ekspresowo wymienia te wkładki. 

Za to koszulki - czy to model TOR, realizowany w poprzednich latach, czy tegoroczny Speed są cymesik. Swoją drogą nieco wagi zrzuciłem i koszulki tor z zeszłych lat mogłyby być już o rozmiar mniejsze :)

Bluza moim zdaniem też bardzo fajna. Porównuję ją z bluzą Santini i tę od Verge lubię bardziej. 

Jak cenowo Verge?

#1159 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopad 2021 - 08:40

9f133bbdbb7394faf1e04625cf2760d0.jpg

Tabelka z kalkulacją.

#1160 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 grudzień 2021 - 13:11

W tym roku komunikacja jest jeszcze gorsza niż w ubiegłym więc nie podejmę się współpracy.

Nie wykluczam, że w 2022 ponownie zrobię zamówienie ale oficjalnie informuję, że tegorocznego nie będzie.

Dodaj odpowiedź