Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 odpowiedzi w tym temacie

#961 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18 maj 2021 - 12:10

Strój wygląda fajnie tylko przeraża mie to zdjęcie z dziurą. Jakość premium to nie jest raczej :angry: Ja jeszcze nawet nie dostałem informacji o wysyłce więc czekam.

#962 JerryOl

JerryOl
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 maj 2021 - 12:34

Część.

Dzisiaj do mnie również dotarło zamowienie.
Uraz - dziękuję za ogarniecie i cierpliwość 🤗.
W zakresie ubrań będzie można powiedzieć coś więcej po testach, natomiast wizualnie🧐 koszulka na plecach lekko pozaciągana w dwóch miejscach i ubrudzona - drobnostki, które mi nie przeszkadzają. W dotyku i gramaturze materiału raczej bliżej im do chińskiego Riona niż Santini, które użytkuję. O gifcie, jak u innych, zapomnieli 😉

Załączone pliki

• piotrkol i uraz lubią to

#963 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 18 maj 2021 - 12:54

Tak w zasadzie to już od tamtego roku nie jest to jakość premium. W dwóch parach spodenek na trzy zamówione w tamtym roku rozpruły się szelki tj. ta taśma która jest na brzegach szelek.

#964 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 maj 2021 - 13:20

Zestaw ocieplony, bluza i spodenki dotarł. Na spodenkach o dziwo, nie ma żadnego logo, jest za to doczepianych 5 różnych informacyjnych etykietek. Bluza L, na moje 178cm, mogłaby być spokojnie kilka cm krótsza. Dzięki Uraz za realizację zamówienia.
  • uraz lubi to

#965 knt

knt
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 18 maj 2021 - 13:23

Czy ktoś otrzymał zestaw według projektu? Bo na razie po zdjęciach to koledzy brali czarne spodenki i koszulka projekt.

Być może spodenki granat to jakiś problem i dlatego te dostawy są tak realizowane.

#966 rafall

rafall
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 18 maj 2021 - 13:33

Czy ktoś otrzymał zestaw według projektu? Bo na razie po zdjęciach to koledzy brali czarne spodenki i koszulka projekt.

Być może spodenki granat to jakiś problem i dlatego te dostawy są tak realizowane.

Zamówiłem spodenki granatowe plus koszulka i bluza. Do tej pory brak informacji o dostawie.

• vpablov lubi to

#967 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 maj 2021 - 13:57

Chyba jeszcze nikt nie dostał granatowych spodenek, łącznie ze mną. Niestety nie mam wpływu na to jak zamówienia są rozsyłane, trzeba poczekać

• lupus lubi to

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#968 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 maj 2021 - 16:28

Czy ktoś zamawiał spodenki premium w rozmiarze XL, a dostał L (według metki)? Zamawiałem spodenki L, na worku jest rozmiar L, a metka na spodenkach pokazuje XL. :) Porównując do spodenek z poprzednich zamówień to raczej jest faktycznie XL.

Koszulka w sumie miłe zaskoczenie - miała być z zakończeniem silikonem na rękawach, a silikonu ostatecznie nie ma. Za to niezbyt podoba mi się materiał na plecach. Wydaje się jakiś gruby i tani.

• Siecky lubi to

#969 denis

denis
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18 maj 2021 - 16:42

Po waszych fotkach wnoszę, że koszulka jest czerwona, a nie pomarańczowa 😕

#970 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 18 maj 2021 - 17:32

sirkozi
"Za to niezbyt podoba mi się materiał na plecach. Wydaje się jakiś gruby i tani."

Niestety mam takie samo odczucie

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

#971 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 maj 2021 - 17:57

Po waszych fotkach wnoszę, że koszulka jest czerwona, a nie pomarańczowa 😕

No to jest faktycznie taki bardziej czerwony pomarańczowy niż pomarańczowy.

#972 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2021 - 18:04

Wy to serio oceniacie patrząc przez swoje monitory? Dam sobie rękę uciąć, że na 10 osób każdy widzi u siebie inny kolor. 

#973 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 18 maj 2021 - 19:17

coś chyba średnio Ci te ściągacze dolegają

Jakby Ci się ściągacze kończyły na kolanie, to też by średnio dolegały. Coraz dłuższe te spodenki robią.

#974 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18 maj 2021 - 19:43

Wy to serio oceniacie patrząc przez swoje monitory? Dam sobie rękę uciąć, że na 10 osób każdy widzi u siebie inny kolor.

Nie przez monitory, przez własne oczy. Dziś otrzymałem przesyłkę.
  • bonobo lubi to

#975 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 18 maj 2021 - 19:47

Do mnie zamówienie również dotarło i również bez gratisu. Dziękuję Uraz za realizację zamówienia kolejny rok z rzędu. Projekt koszulki bardzo ładny.

Udało mi się trafić z rozmiarami (koszulka i spodenki XL), ale niestety długość spodenek jest tak abstrakcyjna, że przy moim wzroście 196 ściągacz kończy się w okolicy kolana i dopiero po zgięciu nogi jako tako się naciąga na udzie, niemniej stojąc wygląda to kiepsko - jak u kolegi HarveyDent w poście #951. Na spodenkach jakiś niepotrzebny i uperdliwy gumowy "guzik" z logo raso.

Natomiast rękawki i nogawki w rozmiarach XL w opór za małe, niestety nieużywalne, sam materiał mało rozciągliwy na tle produktów konkurencji, więc mogę się zamienić jak ktoś kupił XXL i nie gra mu rozmiar

Zobaczymy jak będzie z jakością, jeśli w przyszłym roku odbędzie się zamówienie myślę, że poważniej trzeba rozważyć Vitesse, które jakoś u mnie sprawdza się i w tym sezonie będę dojeżdżał ostatnie "żyjące" od nich spodenki i koszulkę

#976 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 maj 2021 - 19:56

Zamawiałem spodenki L, na worku jest rozmiar L, a metka na spodenkach pokazuje XL.

Ja bym zakładał że na metce jest prawidłowy rozmiar i powinieneś się odezwać do Raso żeby je wymienili.

#977 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 maj 2021 - 20:20

Na razie napisałem tutaj, bo może zamienili kogoś spodenki z moimi. Łatwiej byłoby się z tym kimś wymienić, niż załatwiać to przez Raso. Ostatecznie oczywiście odezwę się do nich.

• wierzba lubi to

#978 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 maj 2021 - 20:49

Raczej bym na to nie liczył i nie zwlekał z reklamacją ale wybór należy do Ciebie

#979 andrzejnl

andrzejnl
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 19 maj 2021 - 07:45

Do mnie zamówienie również dotarło i również bez gratisu. Dziękuję Uraz za realizację zamówienia kolejny rok z rzędu. Projekt koszulki bardzo ładny.

Udało mi się trafić z rozmiarami (koszulka i spodenki XL), ale niestety długość spodenek jest tak abstrakcyjna, że przy moim wzroście 196 ściągacz kończy się w okolicy kolana i dopiero po zgięciu nogi jako tako się naciąga na udzie, niemniej stojąc wygląda to kiepsko - jak u kolegi HarveyDent w poście #951. Na spodenkach jakiś niepotrzebny i uperdliwy gumowy "guzik" z logo raso.

Natomiast rękawki i nogawki w rozmiarach XL w opór za małe, niestety nieużywalne, sam materiał mało rozciągliwy na tle produktów konkurencji, więc mogę się zamienić jak ktoś kupił XXL i nie gra mu rozmiar

Zobaczymy jak będzie z jakością, jeśli w przyszłym roku odbędzie się zamówienie myślę, że poważniej trzeba rozważyć Vitesse, które jakoś u mnie sprawdza się i w tym sezonie będę dojeżdżał ostatnie "żyjące" od nich spodenki i koszulkę

Mam 190 cm wzrostu i spodenki kończą się sporo przed kolanem, gdybym wziął wersję skracaną byłyby dużo za krótkie, ściągacze za luźne, nie opinają jak powinny.Zamówiłem również wersję ocieplaną i tam ściągacze są ok, nic nie odstaje.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

#980 andkul2

andkul2
  • Użytkownik
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 maj 2021 - 15:06

Hej paczka doszła ;)

brak gratisa

spodenki L czarne ok

rękawki L  szerokość ok trochę dłuższe trzeba górę podwijać  ale czy M może będą krótsze ale chyba ciaśniejsze ?

koszulka L mała to jak ktoś chętny to odstąpię 210 zł plus koszt wysyłki lub odbiór osobisty Katowice (okolice )

dzięki Uraz  

Dodaj odpowiedź