Dzwoniłem do sklepu gdzie to było kupowane > 2 lata temu (dt4..)żeby może na podstawie mojego zamówienia podali jaka jest długość tych szprych . Sam nie podejmuje się mierzenia bo jak wynika z niemieckiej strony ( link powyżej ) jest 12 modeli które różnią się o 2mm, szansa pomylenia się jak dla mnie spora.
Na stanie nie mają takich szprych, koła już wypadły z produkcji ale odesłali mnie do serwisu. ( tutaj mój błąd , bo nie wyciągnąłem od nich jaka to konkretnie długość, ale będę w przyszły tydzień próbował)
W serwisie info - że mogę wysłać do nich koła , taka naprawa ( wymiana +centrowanie ) 70 pln + 20 zł przesyłka, czyli całość ca. 100 pln.
( nie potrafią jenoznacznie stwierdzić jaka to dłogość bo było kilka modeli tych kół, potrzebny im symbol...WR czy podobne......)
Jak teraz ściągnąłem opone to jest symbol ale zaczynający się na P ( chyba bo zamazane trochę) potem jest 8 cyfr 01850793 .
Nie wiem - czy to są jakieś specjalne koła że zwykły serwis sobie nie da rady. 70 pln za centrowanie trochę sporo chyba , że może mają tam jakieś specjalne maszyny do naciągania i tak będzie ''bezpieczniej'' no i to Poznan a nie prowincja.