Poruszam temat "wolny".
Przeglądając Internet, zwłaszcza Instagram widać różne rowery w kolorach nieoferowanych przez producenta.
Myślicie, że są one malowane poza fabryką.
Ktoś robi w Polsce takie rzeczy? Chodzi mi o profesjonalną robotę.
Posted 09 January 2021 - 17:48
W PL nie wiem ale pewnie ktoś się znajdzie, ale Etoe z Niemiec takie rzeczy robi, dodatkowo wrzuca z tego filmy. Pojawiały się tu na forum linki ale wrzucam jeszcze raz, świetnie się to ogląda. Koszt pewnie srogi ale robota profesjonalna. Robi na cały świat więc można pytać ![]()
https://www.youtube....ser/EtoEGermany
Posted 11 January 2021 - 15:45
Chyba wiem, gdzie uderzę ws. mojego Inflite, jak już żółty kolor się znudzi, a chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu jakiś custom na biało.
Nie wiecie, jak kosztowo to wypada? (Ok, już zobaczyłem komenty, że 500-1000 zł, co moim zdaniem jest śmieszną kwotą za wyjątkową ramę) Projekty też są tworzone przez tego gościa?
Piękna robota, na szybko przejrzałem galerię na fb.
Posted 11 January 2021 - 19:20
, jak już żółty kolor się znudzi, a chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu jakiś custom na biało.
Mój biały też był ''piękny'' zaraz po malowaniu .....teraz biało /żółty= wstrętny.... po pół roku jazdy......kolor biała perła , z czarnymi wstawkami , nigdy więcej,chyba że malowanie fabryczne.
( coś skiepszczone/niezabezpieczone ,trzeba było reklamować ale jakoś nie mogłem się zebrać)
Posted 11 January 2021 - 20:21
Jak oryginalny lakier będzie już poprzycierany, to można eksperymentować. Do tego czasu nie ruszam.Mój biały też był ''piękny'' zaraz po malowaniu .....teraz biało /żółty= wstrętny.... po pół roku jazdy......kolor biała perła , z czarnymi wstawkami , nigdy więcej,chyba że malowanie fabryczne.
( coś skiepszczone/niezabezpieczone ,trzeba było reklamować ale jakoś nie mogłem się zebrać)
Posted 12 January 2021 - 07:01
Mój biały też był ''piękny'' zaraz po malowaniu .....teraz biało /żółty= wstrętny.... po pół roku jazdy......kolor biała perła , z czarnymi wstawkami , nigdy więcej,chyba że malowanie fabryczne.
Mój biały, który położyłem sobie sam jest nadal biały. Taki biały bardzo. Bielutki. Bielusieńki ![]()
Zresztą tak samo jak nasze samochody firmowe po paru latach. I miałem kiedyś dawno temu alu rower, który dałem do lakierni do pomalowania również na biało, jeździłem na tym długie lata i kolor został. Więc u ciebie coś musiało pójść mocno nie tak.
Najpiękniejsze to moje malowanie też nie jest, ale to była zabawa na zasadzie "ile może minimalnie ważyć lakier na ramie, żeby pokryć czarny karbon białym kolorem i zabezpieczyć bezbarwnym"