Malowanie szprych
Posted 01 March 2011 - 09:17
Szprychy są nierdzewne okrągła srebrne albo czarne bazowo, a mają być białe - czym pomalować , jak farba sią dzie dobrze.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 01 March 2011 - 20:29
Gosc_cookie_*
Posted 01 March 2011 - 22:36
Biały efekt daje bodajze azotowanie ale nie wiem czy to jest zbyt droga impreza. Czarny efekt daje oksydowanie ale nie jestem do końca pewny czy z nierdzewką daje to takie same efekty jak ze zwykłą stala czy żeliwem.
Stalowych nierdzewnych (a z takich sa szprychy) się nie anoduje tylko kadmuje ale na biało się raczej nie da.A może oddać do anodowania? Nie wiem jak z cenami, ale przy okazji, jak jakiś zakład anodowałby jakieś części, to przy okazji załatwiłby szprychy
Posted 02 March 2011 - 23:19
Myśłałem żeby jakiś lakier elastyczny , nie mam czasu łazić po mieście i wypytywać , jakby ktoś coś wiedział to pisać, nie spieszy sie.
Gosc_cookie_*
Posted 03 March 2011 - 10:45
elestyczne sa chlorkauczuki ale nie bardzo mozna to nawać lakierem.Myślałem o proszku ale ............... choć niedaleko mnie robią takie coś, może podjade i zarzuce temat i coś na wzór pare szprych .
Myśłałem żeby jakiś lakier elastyczny , nie mam czasu łazić po mieście i wypytywać , jakby ktoś coś wiedział to pisać, nie spieszy sie.
Posted 03 March 2011 - 19:57
Posted 24 December 2012 - 11:14
Zastanawiałem się też nad użyciem tylko markera Coli-Marker do rysowania ścieżek na płytkach elektronicznych (alkoholowy marker).
http://www.elektroni...er-czarny-1-4mm
Troche pracochłonne będzie pokrycie szprych ale może trwalsze by było od hammereita. Sam jak sie pobrudzę markerem to dużo wody i tre jak głupi to wtedy tylko troche się zmywa. Szprych się nie trze, rzadko się szprych w ogóle dotyka, więc marker powinien być trwalszy.
SPIKE - białych markerów nie widziałem
Tyle mogę się wypowiedzieć w tej kwestii.
Właśnie zamierzam odchudzać rower nadal i zamontować szprychowe koła. Ale srebrne szprychy w czarnej Bestii nie przejdą