jak czesto wymieniacie owijki? ostatnio kupilem jakas najtansza i po 2tys km jest juz do wymiany
Jakie stosujecie owijki ?
Posted 20 May 2015 - 13:01
nie ma, dzięki czemu dużo łatwiej ją odwinąć, ale się nie ślizga bo ma pasek z silikonu czy czegoś.
Już się przejechałem na niej, rewelacja. Idealna owijka.
Posted 20 May 2015 - 16:07
przetestowałem:
1. Easton, miękka, fajna, pięknie trzyma dłoń, oczywiście zamszowa / noobook (!) polecam !
2. Fizik, może być, przyzwoita. ekonomiczny / jakościowy - dobry wybór.
3. Bike Ribbon, najdroższa i najsłabsza, cienka, śliska - może nie bardzo ale słabsza niż poprzednie, nie polecam, ale muszę dojeździć :-P ...
pozdro !
Posted 21 May 2015 - 11:04
Gorzej jeśli choć minimalnie złapałeś klejem owijkę, a będziesz musiał ją odwinąć-owijka się rwie. No i odkształca się, więc ponowne idealne nawinięcie graniczy z cudem.
Posted 26 May 2015 - 11:58
ten Easton to jaki model dokładnie ?
microfiber, coś takiego: http://archiwum.alle...4218601214.html
Posted 26 May 2015 - 16:57
Kupiłem Gel Pro i mam pytanie, jak trzyma się opaska przy korku ?
I czy trzeba mocno czy bardzo mocno ją owijać żeby się ta bezklejowa owijka potem nie zsuwała.
Jeszcze tego nie robiłem, a ta owijka jest dobra na naukę, bo można ją kilka razy zakładać.
ciężko powiedzieć jak mocno jest nawinięte, sam musisz zobaczyć. Nawiń kawałek na kierownicę i zobacz czy jest dobrze, czy trzeba mocniej/słabiej.
rodman dzięki za odp
- System likes this
Posted 29 May 2015 - 15:15
Owijka Gel Pro
Założyłem lepiej niż był oryginalny założony - oryginał nie miał nawet ścinka na klamce i oczywiście zakładany był tak, żeby jak najmniej owijki poszło.
Nawijałem na grubo na pół-szerokości owijki i ciasno - długość owijki o.k..
Nie testowałem jeszcze owijki, ale chyba czyszczenie z brudu będzie wymagać trochę zachodu.
Posted 29 May 2015 - 15:47
ja już trochę na niej pojeździłem, tak jak przypuszczałem, to najlepsza owijka, jaką do tej pory trzymałem i myślę, że jedna z lepszych, jakie kiedykolwiek będę trzymał
- tozeur likes this
Posted 29 May 2015 - 20:43
Panowie, przeszukuje sieć w poszukiwaniu czegoś w tym stylu :
71329_4.jpg
Znacie coś podobnego ? Koniecznie w takim zestawie kolorystycznym
to chyba będzie to