Ta owijka chyba nie była zmieniana kilka lat. Z tą potliwością rąk, to chyba nie jest aż tak źle. Przeważnie jeździmy w rękawiczkach.
Jakie stosujecie owijki ?
#802 Gosc_tobo_*
Napisano 17 listopad 2016 - 08:56
To skrajny przypadek.
Ślady mniejszej korozji widziałem na kierownicach używanych trochę ponad rok.
Czy z potliwością nie jest tak źle? Zależnie od osobnika. Umieściłem to zdjęcie gdyż wyżej ktoś wspomniał o higienie i zostawieniu owijki przez długi okres.
Napisano 18 listopad 2016 - 11:05
http://www.pinkbike....photo/10985618/
Czasami bywa skrajnie źle.
Pisałem kiedyś o tym co na zdjęciu. Skrajny przypadek zaniedbania przy dużej potliwości rąk, szczelnej owijce i dłuższym okresie nieruszania.
Smród był zdolny do przeżarcia mózgu.
Naprawdę jakiś ekstremalnie skrajny przypadek. Masakra ;p że też właściciel nie czuł na czym jeździ
Napisano 10 grudzień 2016 - 19:11
zastanawiam się jeszcze na 3T Corius LTD.
generalnie muszę mieć białą owijkę - rower biały, a kierownica i mostek będą czarne, to muszę to jakoś złamać...
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 04 styczeń 2017 - 14:13
Witam!
Polećcie jakąś owijkę:
- miękką, (więc pewnie musi być gruba na 3 mm, ale to chyba dobrze)
- najlepiej czarna, z jakimś białym logo
..o coś takiego mi chodzi jak na załączonych obrazkach
...może ktoś ma coś ciekawego o czym mógłby się wypowiedzieć
POZDRAWIAM !
Załączone pliki
Napisano 04 styczeń 2017 - 15:48
Witam!
Polećcie jakąś owijkę:
- miękką, (więc pewnie musi być gruba na 3 mm, ale to chyba dobrze)
- najlepiej czarna, z jakimś białym logo
..o coś takiego mi chodzi jak na załączonych obrazkach
...może ktoś ma coś ciekawego o czym mógłby się wypowiedzieć
POZDRAWIAM !
Ta owijke ze zdjęcia mogę polecić. Mam ja tylko, że w kolorze białym. Jest bardzo miękka i dobrze się ją trzyma dzięki wkładkom zelowym. Pełna nazwa to Prologo OneTouch Gel.
Napisano 04 styczeń 2017 - 17:42
Ta owijke ze zdjęcia mogę polecić. Mam ja tylko, że w kolorze białym. Jest bardzo miękka i dobrze się ją trzyma dzięki wkładkom zelowym. Pełna nazwa to Prologo OneTouch Gel.
..dzięki za opinie, ale ona ma 2mm grubości, a wolałbym troche puszyściejsze
..czy ktoś wie jak gruba jest ta cinelli ze zdjęcia ? bo nie moge się doszukać
Napisano 04 styczeń 2017 - 18:26
Zawsze mozesz dac żelowe wkładki jeszcze pod owijke w miejscach chwytu.
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
..no chyba bede musiał bo moja cubowska ma 2,5 mm i jak zrobie 200 km to mnie łapy bolą, czasami nawet wcześniej...
..a w miejscach najbardziej "ubitych" to sobie i tak podłoże
..musze wymienić bo 2 sezony przejeżdżone, po pierwszym czyszczone, ale szybko sie zbrudziło, a na białym widać najgorzej.
...czy ktoś ma może to:
http://allegro.pl/su...6638645543.html
Napisano 05 styczeń 2017 - 19:36
Trzeba być wyjątkową fleją, żeby dopuścić do takiego czegoś. Przecież to się nie dzieje z dnia na dzień... ;-)
Napisano 10 marzec 2017 - 13:20
Performance Classic jest gruba, "mięsista", zajedwabista Jeśli takiej szukasz oczywiście
- stryjek lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 10 marzec 2017 - 16:30
Jak oceniasz tą owijkę, bo ją rozważam? Jeżdżę na ogół bez rekawiczek, zastanawiam się między tą a lightweight. Którą polecacie?
....sama owijka jak dla mnie do najwygodniejszych nie należy, ja mam na chwytach podłożoną starą, jeżdżę też w żelowych rękawiczkach no i jest ok, szukałem mięsistych, które wyglądały by tak jak ta, no ale nie było.