Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierwszy Karbon Do 15Tyś

314 odpowiedzi w tym temacie

#101 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 15 kwiecień 2021 - 20:29

Zadzwonię do nich jutro czy jest ta jedna sztuka

#102 Invincible.

Invincible.
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 15 kwiecień 2021 - 20:35

Trochę doszliśmy do czasów komuny. Jest kasa ale nie bardzo jest co za nią kupić. Dziwne to też że większych problemów niema z Trekiem czy Specem a z resztą już jest problem

Brakiem większych problemów nazywasz czekanie po kilka miesięcy na rower?

#103 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:04

Byłem w treku i emonda od ręki i tak samo spec ale przyznam że w pozycjach które mnie interesowaly

#104 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:06

Przy ratach 0% to już lepiej iść w ich maksymalną ilość biorąc pod uwagę obecną inflację.

Przecież sam proponujesz właśnie nakręcanie inflacji. Czyli kupowanie za tani kredyt czegoś na co nas nie stać.
Inflacji na rowerach nie ma. Jest na nasze produkty na które wpływ miały wyższe płace minimalne, ceny energii i programy socjalne.
Dlatego u nas jest ona wyższa.
Na cenę rowerów bardziej ma wpływ kurs złotówki która od grudnia do marca spadła o ~9% i obecnie się nieco odbiła, sezonowość, przestoje w łańcuchach dostaw i chwilowy wzrost popytu na całym świecie.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#105 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:32

hej @Maksio2011 jeśli chcesz dalej Gianta ( nie chciało mi się czytać całego wątku :)) to na FB uderz do tego chłopa: https://www.facebook...TrenujzMlynkiemz tego co wiem reklamuje że mają sporo Giantów. Jak ja byłem zainteresowany Giantem to była konktretna rozmowa :)

#106 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:34

Już trzecia osoba, czy on Wam płaci? :D

• lupus lubi to

#107 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:35

Dosłownie 10 postów wyżej o tym było ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • lupus lubi to

#108 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:36

Tak jak pisałem, nie czytałem całego wątku .. za dużo tego spłodziliście ..... ale jeśli facet proponował mi 1,5 k rabatu w październiku i mieli wszystkie rozmiary propeli .... wszystkich do 20 k  na stanie ... to chyba trzeba polecić ? ;) Ostatnio widziałem ze też coś pisał ze sporo rozmiarów i sporo modeli na stanie. 

• artho lubi to

#109 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:37

Dosłownie 10 postów wyżej o tym było ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Paczaj, przeskoczyłem z 3/4 strony na koniec, zbieg okolicznosci ;) 

#110 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 06:05

Przecież sam proponujesz właśnie nakręcanie inflacji. Czyli kupowanie za tani kredyt czegoś na co nas nie stać.
Inflacji na rowerach nie ma. Jest na nasze produkty na które wpływ miały wyższe płace minimalne, ceny energii i programy socjalne.
Dlatego u nas jest ona wyższa.
Na cenę rowerów bardziej ma wpływ kurs złotówki która od grudnia do marca spadła o ~9% i obecnie się nieco odbiła, sezonowość, przestoje w łańcuchach dostaw i chwilowy wzrost popytu na całym świecie.

Trochę nie do końca słuszna analiza. To, że kupuje coś na raty - szczególnie 0% - nie oznacza, że mnie nie stać. Zawsze jak mogę kupić coś za gotówkę, a jest opcja rat, gdzie cena wychodzi taka sama, to oczywiście biorę raty 0% i spłacam sobie dowolną kwotę miesięczną nie blokując kapitału "na raz".
No ale nie jest to temat o tym.

#111 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:04

Trochę nie do końca słuszna analiza. To, że kupuje coś na raty - szczególnie 0% - nie oznacza, że mnie nie stać. Zawsze jak mogę kupić coś za gotówkę, a jest opcja rat, gdzie cena wychodzi taka sama, to oczywiście biorę raty 0% i spłacam sobie dowolną kwotę miesięczną nie blokując kapitału "na raz".
No ale nie jest to temat o tym.

Słuszna bo wprowadzasz do obiegu pieniądze z powietrza.

#112 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:11

Namącił mi wczoraj jeden chłop w głowie.

Giant 18k

BMC 15 k

pomysl który lepszy w razie czego koła z 3k sobie spokojnie dokupisz.

Co Wy na to ?

#113 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:23

shmoo, rozumiem, że jesteś wrogiem usług bankowych. W porządku. Idąc tym tokiem rozumowania wróćmy do czasów średniowiecza, bo obecnie gospodarka bez tego nie może funkcjonować. Pozdrawiam.

Maksio2011, jak kupisz rower to z czasem i tak coś wymienisz. Może się okazać, że siodełko nie to, że mostek nie ten. Jeśli różnica w cenie to 3k i są to wymiernie "lepsze" koła to bym brał ten z kołami lepszymi jeśli Ci na tym zależy.

#114 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:25

A jest gdzieś ten Giant? Bo jak nie to nie ma tematu. Jak jest to wybierz ładniejszy i wygodniejszy  po przymiarce.

Do BMC w razie czego faktycznie możesz koła dokupić za 3-4 tys (Vinci, Evanlite)

#115 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:42

Ale faktycznie za dowolne koła karbonowe zapłaci minimum koło 4000zł, choć niektóre opcje są często na tyle kuszące, że nawet dopłaci jeszcze tysia aby były nieco lżejsze... a 5000zł to już nie 3000zł. Kupując osobno zawsze masz większy wybór, kupując "w pakiecie" wybór zawsze będzie mniejszy ale potencjalnie taniej.

Jeżeli te 3000zł mają zabić Twój budżet rodzinny to zrezygnuj i weź BMC, to też będzie świetna maszyna, zdecydowanie bardziej oryginalna na polskim podwórku, natomiast o ile dobrze pamiętam będzie jednak ciężej.

#116 Marcios

Marcios
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 07:49

Nie tylko o koła się tyczy, Giant ma obustronny pomiar mocy więc jak da rade te 3tys dołożyć to warto poszukać Gianta, ale jak pisze arturooo3 BMC też fajna maszyna.

• artho lubi to

#117 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 08:07

shmoo, rozumiem, że jesteś wrogiem usług bankowych. W porządku. Idąc tym tokiem rozumowania wróćmy do czasów średniowiecza, bo obecnie gospodarka bez tego nie może funkcjonować. Pozdrawiam.

No to chyba źle rozumiesz i w dodatku uprawiasz jakąś projekcje bo nic takiego tu nie napisałem.

Prostuję tylko powtarzane pod presją mediów histerie.

#118 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 09:04

Są 4 Gianty już namierzyliśmy, w całej Polsce zostały dwie M i dwie M/L i to na tyle , jeszcze czekam na info od tego kolegi trenuj z mlynkiem

#119 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 09:28

Wow, gratulacje. Wiesz, w jakich miastach? Może i ja się skuszę :) 

• artho lubi to

#120 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 09:34

Wiem ale nie powiem ;) póki nie kupię 

• artho lubi to

Dodaj odpowiedź