Jump to content

Photo

Pierwszy Karbon Do 15Tyś

314 replies to this topic

#141 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 April 2021 - 20:47

A to takie branżowe mistrzostwa Polski bardziej zabawa niż porządne ściganie ale jest i czasowka i ze startu wspólnego to chciałem pojechać.[/url]

Też startuję w takich mistrzostwach :) w zeszłym roku nawet wygrałem, mam w nagrodę koszul z godłem itd., ale u nas to nie jest chyba aż tak duża impreza, bo to ledwie klasyfikacja w ramach normalnego wyścigu i startuje w niej tak mało osób, że nie ma się czym chwalić. Też bardziej zabawa ;) ale trzymam kciuki! Na nowym sprzęcie będziesz frunął.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#142 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 16 April 2021 - 21:06

Kawał chłopa jesteś. 62 szacun to ile Ty masz wzrostu ?

194 cm, 90-93kg, ale przekrok 97cm więc myślę, że mniejszy też mógłby być, ale często pojawia się u mnie problem max. wysunięcia sztycy.

#143 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 posts

Posted 16 April 2021 - 21:12

To gratulacje wygranej i szacun. Ja to bardziej tak w ramach przetarcia, miałem chwile przerwy bo rozwaliłem kolano na nartach wiec w wracam dopiero do żywych jeśli chodzi o szosę i to ma być takie przetarcie przed Tour de France ;)

szkoda ze pogoda nie ułatwia przygotowań 

#144 zbrozin

zbrozin
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2021 - 22:29

Jeśli to mistrzostwa w Picipolo to powinieneś emonde zamówić, a nie TCR'ka.

#145 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 posts

Posted 17 April 2021 - 00:00

A w czym ta emonda ma być lepsza?

#146 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 17 April 2021 - 00:30

Nie, nie. Nie jest lepsza ani nie jest gorsza. Przyszedł do wątku po prostu zgred i pocisnął autorowi wątku, pocisnął zawodom, w których autor uczestniczy oraz na deser pocisnął z niewiadomych powodów jeszcze Emondzie.

Nie przejmuj się, jest tego tałatajstwa tutaj trochę, uznajcie obaj to za swoiste „powitanie na forum” ale w stylu harcerskim, wojskowym, ewentualnie z zielonej szkoły, gdzie każdy nowy musi obudzić się z twarzą i włosami usmarowanymi w paście do mycia zębów. Po co? W jakim celu? Na to odpowiedzi nie ma, prawdopodobnie chodzi o znudzenie i zmęczenie życiem z domieszką niezadowolenia z owego, które to następnie dobrze gdzieś choć na moment rozładować: przykładowo na forum będąc schowanym za nickiem i kablem od internetu. Oczywiście normalni ludzie chcąc rozładować negatywne emocje uprawiają sport a poza tym uczą się jak panować nad emocjami, no ale faktycznie polacy są narażeni na dość dużo pesymizmu (toć nawet klimat kontynentalny w tym pomaga i 4 stopnie Celusza w połowie kwietnia nie wspominając już o gloryfikowaniu cierpienia i umęczenia w popularnej religii), a że jeszcze jako naród (ale kilka obok też) nie poradzilismy sobie z tym globalnie no to takie oto zgredowe nastroje są roztaczane wkoło .

Jeszcze raz więc: witamy i cieszymy się z obecności nowych osób na forum, niech zasilają szeregi wiedzą jak i pytaniami, na które inni postarają się pomóc a i na pewno uda się znaleźć jak i poznać sporo wspaniałych osób
  • impa, Jarek.b, bonobo and 3 others like this

#147 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 posts

Posted 17 April 2021 - 11:16

Zbrozin picipolo jeszcze za wysokie progi dla mnie, narazie to mistrzostwa polski w bierkach na rowerach ;)
Na szczęście są na tym forum w większości osoby życzliwe które służą rada nowym kolegom zarówno swoją wiedzą techniczną i praktyczną.
Za to chciałbym Wam z góry podziękować.Decyzja podjętą dzieki Waszej nieocenionej pomocy, rower zamówiony. Nie omieszkam się podzielić zdjęciem jak już będzie mój ;)
Jeszcze raz dziękuję i jak będę mógł jakoś pomóc radą czy jakoś inaczej polecam swoja osobę.
A jak ktoś ma jakiś ból d... to już jego ból i sam musi się z nim zmagać a nie Nasz.

#148 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 17 April 2021 - 15:59

A w czym ta emonda ma być lepsza?

Jak to w czym? W lansie. Przecież ten Giant taki "chudy"  a Trek aero. No i jeszcze ten wielki, dumny napis :D

• zbrozin likes this

#149 zbrozin

zbrozin
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 April 2021 - 16:19

Zbrozin picipolo jeszcze za wysokie progi dla mnie, narazie to mistrzostwa polski w bierkach na rowerach ;)

Jasne  ;)

A tak serio to świetny wybór - nie ukrywam, że to tegoroczny obiekt moich westchnień.
Chociaż ten BMC też bardzo elegancki.

Powodzenia w zawodach i przyjemności z jazdy życzę!

#150 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 posts

Posted 17 April 2021 - 23:18

Jasne ;)
A tak serio to świetny wybór - nie ukrywam, że to tegoroczny obiekt moich westchnień.
Chociaż ten BMC też bardzo elegancki.
Powodzenia w zawodach i przyjemności z jazdy życzę!

Dziękuję, pozdrawiam gorąco i życzę samych sukcesów

#151 Maksio2011

Maksio2011
  • Użytkownik
  • 80 posts

Posted 22 April 2021 - 15:09

Cześć jestem po raz kolejny zmuszony prosić Was o pomoc. Zadzwonił dzisiaj chłop że jednak tego Gianta nie będzie.

Automatycznie został na polu walki:

https://bmc-switzerl...slr-three-2021/

i pojawiła się nowa opcja (w zasadzie stara bo rocznik 2020)

https://bikepark24.p...ctive-2020.html

Jak myślicie iść dalej w BMC czy dać się skusić na tego Tarmaca bo od tej ceny dają dobry rabat? Wyjdzie w cenie Gianta 2021

#152 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 22 April 2021 - 15:21

To teraz niech wypłaci 2x zadatek bądź koszty poniesionej szkody a w międzyczasie Ty bier tego Tarmaca póki Twój rozmiar jest dostępny i nawet jakbyś miał jechać po niego 300km lub więcej.

A na poważne, bier co Ci się bardziej podoba, natomiast ja prywatnie wziąłbym Speca bo mi się bardziej podoba i bo Di2 ;) No i Spec może jak i Trek "dużo ich wszędzie", ale za to będzie to pewniak. Mimo, że czarny a ja ostatnio bardziej kolorowy, bo świat zbyt szary i trzeba mu kolorów dodać w mojej wizji :).

• Bzyk likes this

#153 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2021 - 15:25

Pechowo :(

+1 dla Tarmaca bo ma di2

#154 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 posts

Posted 22 April 2021 - 15:27

szkoda, a ten 2 sklep? 

Z tych 2 chyba Tarmac, ma Di2 i jest to całkiem spoko rower.

Chyba że BMC będzie w super cenie i zostanie Ci na nowe Campy Bora :D 

#155 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 posts

Posted 22 April 2021 - 15:32

Maksio, jeszcze jedna sprawa - a nie masz gdzieś dostępnego https://bmc-switzerl...e-slr-one-2021/z jakimś rabatem? Jest tam Force eTAP i karbonowe koła - 1548g. W sumie tylko 35mm ale i tak lepiej, niż w tarmacu. 

Dane kół: https://bmc-switzerl...nformation.pdf 

#156 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2021 - 15:38

Pytanie jaka byłaby finalna cena tego Tarmaca. Czy przerzucamy się na kwoty w okolicy 20k?

Dodam tylko, że jak juz mowa o takich kwotach i jeżeli podoba Ci się BMC, to wjeżdża BMC na di2: https://bmc-switzerl...-slr-two-2021/  za 19k

I moim zdaniem od tej ceny też dostaniesz jeszcze klika stów rabatu.

Ja bym wtedy brał BMC na di2, bo jednak w mojej ocenie ciekawsze z wyglądu od Tarmaca i najnowszy model. 

#157 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 22 April 2021 - 15:43

Napisał, że sensowny rabat i wychodzi plus minus jak Giant, więc pewnie 17-18k.

BMC faktycznie ma tą egzotyczność, zwłaszcza na Polskich drogach tylko pytanie czy on będzie teraz gdzieś do kupienia od ręki?

#158 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2021 - 15:50

Napisał, że sensowny rabat i wychodzi plus minus jak Giant, więc pewnie 17-18k.

BMC faktycznie ma tą egzotyczność, zwłaszcza na Polskich drogach tylko pytanie czy on będzie teraz gdzieś do kupienia od ręki?

Aaa, faktycznie, sorry, nie doczytałem. 

Jak ja rozważałem BMC, to raczej o dziwo nie było wielkiego problemu z dostępnością. Byli w stanie mi go sprowadzić w ciągu 3-5 dni. No i rabat też był do wzięcia, choć ograniczał się do kilkuset złotych, już tak bardziej symbolicznie, ale jednak cena już spadała na okolice 18k.

Jak na Tarmacu są gotowi zrzucić 1,5 k, to cena też robi się ok. 

Moje zdanie: gdybym mógł wziąć tego Tarmaca za 18k albo BMC za 18,5k to brałbym BMC, dlatego, że: 1/ jednak bardziej mi się podoba i 2/ Tarmac jest już przeterminowany - poprzedni model, w zupełnie innym kształcie niż obecny Tarmac. Za to ten kształt BMC będzie jeszcze przez kilka lat aktualnym modelem. 

#159 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2021 - 15:51

^Bonobo - wjeżdża, w sensie jest gdzieś od ręki dostępny? czy tylko tak na katalog rzuciłeś okiem? fakt ładniejszy dla mnie od tego burego tarmaca, ale jeśli ten tarmac jest od ręki to nie ma co szukać dalej, tym bardziej z elektryką

to przeterminowanie to tylko dotyczy kabli, bo aktualny tarmac to mix vęża ze starym tarmakiem czyli defacto kompletnie inny rower, inna geometria, tylko nazwa ta sama

#160 berski

berski
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądMałopolska

Posted 22 April 2021 - 15:52

Wg mnie ten tarmac to żadnych rewelacji (zależy jeszcze w jakiej cenie). Sam mam sl6 na szczękowych hamulcach, ale ten powyżej to w stosunku do mojego, to uwstecznienie - gorszy karbon, brak wyprofilowanej na koło rury podsiodłowej, taki podstawowy model na tarczach.

Reply to this topic