do mocowania czego?? , nie znam tego słowaCzy ja dobrze widzę, że z tyłu nie ma dziurki do umocowania hampla ?
rama karbonowa do 5000pln
Napisano 23 grudzień 2008 - 19:52
Rama ma rury o dużym przekroju, ale główka jakby ściągnięta ze Storck'a/Isaac'a, a reszta jak te ramy kupowane przez Pedal Force - oby tak jeździła jak PF - to mogą być moje życzenia świąteczne dla Ciebie
Widelec zmień na coś lepszego bo sobie na nim jeszcze krzywdę zrobisz.
#211 Gosc_felipe_*
Napisano 25 grudzień 2008 - 14:40
Co do ram które sprzedaję - nie będę ściemniał zachwalał itp - powiem tylko - jest to Hasa, opinie każdy może sobie poczytać na zachodnich forach.
Chciałem napisać o czym innym - zaprzeczyć tezom że nie można kupić taniej bardzo dobrej karbonowej ramy - czy wszyscy zapomnieli o Canyonie carbonowym - rama w zestawie z widelcem smolika i sterami kosztowała jeszcze niedawno 1300 ojro - czyli jakieś 4,5 tysiąca po starych kursach. Jedna z najlepszych karbonowych ram wg niemieckiego Touru.
Z tego 1300 ojro jakieś 30-50% to marża brutto dystrybutora. Załóżmy że jest to tylko 30%. Wtedy koszt ramy z vatem niemieckim (19%) i cłem z tajwanu(5%) oraz transportem (??%) to jakieś 1000 ojro. Bez cła i vatu robi się już około ~800 ojro za ramę+widelec+stery+transport. I to w najbardziej dla nas pesymistycznym przypadku (jeśli rama jest z tajwanu a nie z chin gdzie jest cło 48.5% do EU, oraz producent sprzedaje z niewielką marżą). Licząc optymistycznie taki komplecik może kosztować równie dobrze jakieś 450 ojro prosto od chińczyków/tajwańczyków.
Czyli za 500-800 ojro da się wyprodukować bardzo wysokiej jakości karbon równie dobry jak scotty cervelo itp. - i wcale nie trzeba wydawać 8-10 tysiaków za komplet.
pozdro
Przeoczyłem jedną istotną rzecz - CANYON NIE MA DYSTRYBUTORÓW! Sprzedaje się bezpośrednio poprzez wysyłkę.
[ Dodano: 2008-12-30, 23:13 ]
http://www.chainreac...x?ModelID=28624
Napisano 08 styczeń 2009 - 18:00