Batony Corny i inne zbożowe.
Started By
DominikNDominik
, 11 sty 2011 17:38
114 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 styczeń 2011 - 18:04
DominikNDominik, wieże zostaw w spokoju.. niech stoi dalej..
a co do corny.. to ja je z chęcią pałaszuję jeżdżąc na treningach.. właśnie to ,że mają cukier trzyma mnie wtedy przy życiu i dodaje energii
Nie są drogie, a smaczne i nie topią się - a przynajmniej te żurawinowe
i chyba z tego co pamiętam, corny chyba mają też troszku węglowodanów.. ;-)
a co do corny.. to ja je z chęcią pałaszuję jeżdżąc na treningach.. właśnie to ,że mają cukier trzyma mnie wtedy przy życiu i dodaje energii

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:37
Ja też wcinałem Corny na treningach, potem przerzuciłem się na trochę tańsze Crunchy.
Kupuje zawsze tego karton w Makro i starcza mi na długo. Nie ma treningu żebym nie miał batonika w kieszeni
pzdr
Kupuje zawsze tego karton w Makro i starcza mi na długo. Nie ma treningu żebym nie miał batonika w kieszeni

pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 11 styczeń 2011 - 22:00
Corny ja szukałem po Kerfie, Realu i Ałchanie.. Nigdzie nie znalazłem i dopiero w żabce się zaopatrzyłem.
Z tego co pamiętam to w wakacje żarłem je w ilości maksymalnej. W Logo (chyba) robili test batonów i wygrał Corny jako zawierający najmniej cukru, a najwięcej białka itp.. nie pamiętam detali już.
Z tego co pamiętam to w wakacje żarłem je w ilości maksymalnej. W Logo (chyba) robili test batonów i wygrał Corny jako zawierający najmniej cukru, a najwięcej białka itp.. nie pamiętam detali już.
Napisano 11 styczeń 2011 - 22:44
Cytat
Ja też wcinałem Corny na treningach, potem przerzuciłem się na trochę tańsze Crunchy.
pzdr
Ja tak samo,z tą różnicą,że nie kupuje większej ilości,bo zawsze sie dorwę i potrafię zjeść cały karton na raz :-P :-P
Corn,banan i sezamki na trasę muszą być ;-)
Napisano 12 styczeń 2011 - 07:46
Z ciekawości zrobiłem małe podsumowanie trzech takich batonów i je porównałem 
Zapewne się przyda
Corny bananowy (niestety są E):
Czekolada mleczna 20%,Prażone płatki zbożowe 16%, Pszenne, Mąka pszenna, Syrop glukozowo-fruktozowy, Syrop glukozowy, Cukier brązowy, Banan 5%, Tłuszcz kokosowy, Cukier, Mąka ryżowa, Mąka kukurydziana, Mleko słodzone pełne skondensowane,, Rozdrobnione prażone migdały, Miód, Słód jęczmienny, Sól, E471 Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych 2, E45, Karmelizowany syrop cukrowy
wartości (100g):
Wartość energetyczna 406kcal
Białko 6g
Tłuszcze 13,6g
Węglowodany 65 g
I dla porównania Crunchy firmy Sante (też smak bananowy):
kład: Sytop glukozowo- fruktozowy, polewa, płatki owsiane, chrupki kukurydziane, chips bananowy, rodzynki, tłuszcz roślinny, ananas, jabłko, płatki kokosowe, ziarna słonecznika, lecytyna sojowa - emulgator, sól, aromat.
wartości (100g):
Wartość energetyczna 1718kJ /408kcal
Białko 5,2g
Tłuszcz 13,8g
Węglowodany 65,8g
Błonnik 3,0g
Crunchy żurawinowo-malinowy:
Wartość energetyczna w 100 g: 405,00 kcal
Białko w 100 g: 4,20 g
Węglowodany w 100 g: 61,90 g
Tłuszcz w 100 g: 15,60 g
Z ciekawości sprawdziłem tez batonu musli Smako z Biedronki z czekoladą (pakowane po 6 sztuk), niestety składu nie znalazłem:
wartości na 100g:
Wartość energetyczna: 423,00 kcal
Białko: 5,70 g
Węglowodany: 70,50 g
Tłuszcz: 13,10 g
Smako z żurawiną:
Wartość energetyczna: 366,00 kcal
Białko: 5,10 g
Węglowodany: 72,10 g
Tłuszcz: 6,30 g
I jeszcze wagi batoników:
Corny - 50 g
Crunchy - 35 g
Smako - 25 g
pozdrawiam

Zapewne się przyda

Corny bananowy (niestety są E):
Czekolada mleczna 20%,Prażone płatki zbożowe 16%, Pszenne, Mąka pszenna, Syrop glukozowo-fruktozowy, Syrop glukozowy, Cukier brązowy, Banan 5%, Tłuszcz kokosowy, Cukier, Mąka ryżowa, Mąka kukurydziana, Mleko słodzone pełne skondensowane,, Rozdrobnione prażone migdały, Miód, Słód jęczmienny, Sól, E471 Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych 2, E45, Karmelizowany syrop cukrowy
wartości (100g):
Wartość energetyczna 406kcal
Białko 6g
Tłuszcze 13,6g
Węglowodany 65 g
I dla porównania Crunchy firmy Sante (też smak bananowy):
kład: Sytop glukozowo- fruktozowy, polewa, płatki owsiane, chrupki kukurydziane, chips bananowy, rodzynki, tłuszcz roślinny, ananas, jabłko, płatki kokosowe, ziarna słonecznika, lecytyna sojowa - emulgator, sól, aromat.
wartości (100g):
Wartość energetyczna 1718kJ /408kcal
Białko 5,2g
Tłuszcz 13,8g
Węglowodany 65,8g
Błonnik 3,0g
Crunchy żurawinowo-malinowy:
Wartość energetyczna w 100 g: 405,00 kcal
Białko w 100 g: 4,20 g
Węglowodany w 100 g: 61,90 g
Tłuszcz w 100 g: 15,60 g
Z ciekawości sprawdziłem tez batonu musli Smako z Biedronki z czekoladą (pakowane po 6 sztuk), niestety składu nie znalazłem:
wartości na 100g:
Wartość energetyczna: 423,00 kcal
Białko: 5,70 g
Węglowodany: 70,50 g
Tłuszcz: 13,10 g
Smako z żurawiną:
Wartość energetyczna: 366,00 kcal
Białko: 5,10 g
Węglowodany: 72,10 g
Tłuszcz: 6,30 g
I jeszcze wagi batoników:
Corny - 50 g
Crunchy - 35 g
Smako - 25 g
pozdrawiam
Żeby wygrać trzeba wystartować...

Napisano 12 styczeń 2011 - 08:17
Też je namiętnie wciągam. :-) Na pewno są w Realu, tylko nie stoją na słodyczach, ale tam gdzie są płatki śniadaniowe, muesli, otręby itp.
Jakiś czas temu była genialna promocja 2+1 i batonik wychodził za ok. złotówkę. :-o
Mogliby na wiosnę jeszcze taką zrobić...
Jakiś czas temu była genialna promocja 2+1 i batonik wychodził za ok. złotówkę. :-o
Mogliby na wiosnę jeszcze taką zrobić...
Dodaj odpowiedź